Aquests dies que sembla que la primavera es deixa veure alguna
estoneta, encara que ens toqui una mica la guitza com sol ser costum en ella…
ara bo ara fresca… guardeu/traieu jaquetes…. em fan pensar en plats frescos de cara a l’estiu,
i a la vegada de nou canviar una mica els costums culinaris d’hivern a estiu, perquè sembla estrany, però
el cos ho demana... veritat?
Aquesta amanida a part de bacallà s’hi poden posar d’altres ingredients
i pot ser un plat complert per sopar!, perquè renoi!, no us passa que us quedeu
sense idees per sopar?... de vegades em
trenco les banyes en fer quelcom diferent i acabo fent pa amb tomata!!!
INGREDIENTS
enciam
escarola
tonyina amb oli d'oliva
escopinyes ( opcional)
bacallà esqueixat ( dessalat durant un dia amb
aigua que canviarem varies vegades)
ceba tendra
olives
ou dur
pebre vermell
tomàquets
1 gra d’all
oli d’oliva
vinagre
PREPARACIÓ
Primer
preparem el bacallà, el traiem de l’aigua, (on l’haurem tingut un dia en
remull, anant canviant l’aigua) i l’escorrem be, en un morter tindrem picat l’all i un tomàquet
madur aixafat , un vas d’oli d’oliva, mig vas de vinagre i una culleradeta de
pebre vermell. Tota aquesta salsa la barregem amb el bacallà i deixarem reposar mentre preparem l’amanida
amb els enciams el tomàquet, la tonyina, escopinyes, olives i ceba tendra. Seguidament,
posarem per sobre el bacallà que teníem reservat, amanim amb una mica del seu
suc i un rajolí d’oli d’oliva i ho adornem amb l’ou dur.
Molt refrescant! Bon cap de setmana
ResponEliminaEl bacallà cru, ja sigui en esqueixada o en carpaccio em fa perdre el cap! Fantàstica amanida!
ResponElimina