Aquest és
un plat únic, gairebé només li cal una
amanida si sou de gana i llestos. I per no faltar a la tradició del nostre
bloc, un plat senzill,ràpid i saludable!!!
És un
plat que m’ha tret d’algun que altre “AUXILIIII.... que faig avui per dinar!?”....
Només cal dir que aquest arròs, els homes de casa me’l fan repetir quasi cada
setmana.
INGREDIENTS
100 g. de mongeta
tendra
1 pastanaga grossa
100 gr. de carabassa
1 ceba mitjana
2 alls tendres
100 gr. de carabassó
una mica de porro
100 gr. de pernil salat a trossos
petits
2 sèpies mitjanes
all i julivert
3 cullerades d’oli
3 tasses d’arròs
PREPARACIÓ
En una paella hi
posarem l’oli i el pernil, li donem dos tombs i hi afegim la ceba a trossos
petits, abaixem el foc a la meitat i al cap de 10 minuts afegim els alls
tendres i totes les verdures a daus petits, salem i anem coent durant uns 15 minuts.
Mentrestant
posarem 1 litre
d’aigua a bullir amb una culleradeta de sal i una d’oli i quan arrenqui el bull hi tirem 3 tasses d’arròs
i el deixem fer uns 20 minuts i escorrem. Ara que tenim les verdures cuites apaguem
el foc i hi incorporem l’arròs, donem
uns quans tomb a fi que es barregin els gustos i s’enrosseixi una mica i
llestos.
En una planxa amb
un rajolí d’oli saltegem la sèpia a trossets i al cap de 10 minuts hi tirem una
mica d’all i julivert i un polsim de sal i retirem.
Muntem el plat
amb l’arròs i la sèpia al voltant amb una mica més d’all i julivert.
Sa, vistós, amb una presentació de luxe, boníssim... és que ho té tot aquest arròs!! No m'estranya que el vulguin cada setmana!!! :)
ResponEliminaPetonets!
Un plat molt refrescant i sa.
ResponEliminaAquest timbal d'arròs rodejat de sèpia és un plat digne de taula reial (i això que sóc més aviat republicana!!!!). Una abraçada!
ResponEliminaJo també te'l faria repetir!! Quina delicia!!
ResponEliminaPetonets :-)