Les temperatures van pujant de mica en mica...
(ja costa , ja aquest any!!!), i les
coses fresquetes ja apeteixen una miquetona més. Aquesta recepta és una
variació d’algunes de semblants que hi ha per la xarxa de bones cuineres i
cuiners. Seguint la nostra tradició, és senzilla i molt bona a la vegada que
fresqueta!!.
INGREDIENTS
1 kg. de meló pelat i trossejat
50 gr. de Maizena
100 gr. de sucre
Salsa:
150 ml. de moscatell
50 gr. de sucre
ametlles filetejades
PREPARACIÓ
Posem a la thermomix el meló i triturem a velocitat
5 durant 10 segons, traiem i passem per un colador fi per treure tota la polpa
i només quedi el suc. Tornem a tirar a la batedora i hi afegim la Maizena i el
sucre, posem 10 segons a velocitat 5 perquè es barregi tot i tot
seguit posarem 10
minuts, temperatura 100, velocitat 4.
Un cop llest posem en motlles individual i a la
nevera.
Posem els ingredients de la salsa en un cassó (moscatell, sucre i ametlles filetejades) i
deixem que arrenqui el bull, baixem el foc
i deixem uns 15 minuts o fins que vegem que ha reduït el moscatell i
queda una textura una mica més densa.
Servim
desemmotlla’n la crema i tirant
per sobre la salsa.
* Fen
servir una batedora i espessint la crema
al foc, també es podria fer.
Quina bona idea! Són unes postres lleugeres que tenen una presentació divertida, fins i tot, pels qui no els agrada la fruita (que no és el meu cas, he he )
ResponEliminaun postre per lleparse els dits
ResponEliminaQué refrescant i original!
ResponEliminaUhmmm!!! Que bo!!! Ideal pels dies de calor que venen....
ResponEliminaPetonets