Aquesta vegada Memòries de una Cuinera ens ha
proposat una recepta de creps, i en hi
volem unir amb aquestes delicioses creps enrotllades que van la mar de bé per
un sopar lleuger i sa, a la part que molt bones... Sempre he considerat que les
creps son un art, amb la pasta fina i rodona... Mmmm... La crep, és famosa
arreu d’Europa, però una curiositat que m’ha sorprès és que a Bretanya, a l’oest
de França, d’on és originaria la crep diuen que en mengen a diari... dolces o
salades!!... Déu ni do!, Us podeu imaginar menjar cada dia crep???
INGREDIENTS
Per la crep:
125 gr. de farina
2 ous
1 vas de llet
20 gr. de mantega
un polsim de sal
un polsim de pebre
Pel farcit:
6 talls de pernil dolç de gall
indi
6 talls de formatge Havarti
PREPARACIÓ
Posarem la farina en un recipient, juntament amb la
sal i el pebre i tirem la llet batent ràpid perquè no es facin grumolls, quan és
ben barrejat, hi tirem la mantega fosa al microones i tornem a barrejar,
deixarem reposar un hora a la nevera.
Passada l’hora , untarem amb un dau de mantega només
per sobre una paella i quan sigui calent hi tirem un caço de la massa i el
repartim per tota la superfície de la paella. Perquè quedi una capa fina deixem
un minut i l’hi donem el tomb i deixem un minut més i podem retirar. I anar
fent així fins acabar la massa.
Ara sobre cada crep hi posarem un tall de pernil i
un de formatge i enrotllem cada una com un caneló. Ho posem en una safata i ho
posem al forn prèviament escalfat a 200ºC uns 10 minuts, perquè el formatge es
fongui, traiem i els tallem a rodanxes.
segur que estaven molt bons!
ResponEliminaUna presentació fantàstica i bones ja no cal ni dir-ho, perquè les fotografies ja parlen per si soles!! ;)
ResponEliminaPetons!
Aquestes crêppes-tapa m'han encantat! Faré servir aquesta presentació en el pròxim dinar pica-pica que tingui! Una abraçada!
ResponEliminaque bones!! jo aquesta vegada no he arribat al memories pero quan vaig veure el tema ja vaig pensar que sorgirien receptes bonissimes com aquesta!
ResponEliminaVaig viure un any a la Bretanya i sí, en mengen molt sovint! Tot i que allí, de les creppes salades en diuen galettes, i es fan amb farina de fajol. Has fet un clàssic de les creppes, de gall d'indi o pernil dolç i formatge! Difícil de superar!! Petons
ResponEliminaUnes bones creps, i així versió tapa m’agraden molt.
ResponEliminaPetons
Crec que em dona temps de venir a sopar!!! M'encanten. Moltíssimes gràcies noies per participar!! Molts petonets
ResponEliminaQuina bona pinta!!! Fan venir gana i tot! Bon treball
ResponEliminahttp://www.casaboix.es
Queda un platillo fantàstic, amb l'amanideta... Mmmm!
ResponEliminaMarta
Una recepta senzilla d'elaborar i molt saborosa... ara falta una bona cervesa freda.
ResponElimina