Per la M. Teresa i l'Alba
Pasqua ja ha passat, però tot i així no podem deixar de publicar la mona que ens han enviat les meves cosines, la M. Teresa i l'Alba!!!. Em fa molta il.lusió publicar-la!.
Quan em van demanar la recepta del pa de pessic, no podia pas imaginar-me que els hi sortiria tant i tant bé, demés boníssima, oi!!?
Noies, segui així!!!!
Quan em van demanar la recepta del pa de pessic, no podia pas imaginar-me que els hi sortiria tant i tant bé, demés boníssima, oi!!?
Noies, segui així!!!!
INGREDIENTS
Per la base:
5 ous
150 gr. de
farina
150 gr. de sucre
1/2 sobre de llevat
Per la decoració:
gelatina
d’albercoc
melmelada de
préssec
fruita confitada
granets
d’ametlla
ous de xocolata
250 gr. mantega tova
almívar ( 100 gr. de sucre i 60 ml. d’aigua bullint 5 minuts)
250 gr. mantega tova
almívar ( 100 gr. de sucre i 60 ml. d’aigua bullint 5 minuts)
PREPARACIÓ
Posem el forn a escalfar a 180º.
Separem els rovells de les clares i muntem
aquestes últimes a punt de neu. Amb els rovells i el sucre els batem fins que
blanquegin, quan han blanquejat, (quasi perden el color groc i augmenten), hi afegim la farina amb el llevat passat per
un colador i ho barregem. Tot seguit hi incorporem les clares de sota cap dalt
molt a poc a poc fins que siguin integrades amb la resta.
Suquem un motlle de 22 cm. amb mantega i farina i
hi aboquem la massa, ho posem al forn 25
minuts i passat aquest temps comprovem amb un escuradents, si es cuit treure i
desemmotllar-lo un cop fred.
FRUITA:
Obrim el pa de pessic per la meitat i el farcim amb melmelada de préssec o la que sigui del vostre gust, tapem i el pintem tot amb la gelatina d’albercoc, enganxem el granet d’ametlla per els costats i decorem amb la fruita confitada i els ous de xocolata.
MANTEGA:
Muntarem la mantega amb la batedora i anirem tirant
l’almívar fins que ens quedi com una crema espessa, suquem el pa de pessic amb
la mantega i ho decorem amb ametlla i mantega.
Felicitats per la M Teresa i l'Alba! Els van sortir unes mones genials. Petons
ResponEliminaEls van quedar esplèndides!!! Una abraçada!!!
ResponEliminaGenials i segur que boníssimes
ResponElimina