15 d’abr. 2013

TARTA DE MOUSSE DE FORMATGE I LLIMÓ






No us ha passat què  ha vingut una visita de sorpresa i totalment inesperada?, i us agradaria sorprendre’l d’alguna manera dolça i agradable?... Però que passa!, que no sempre tens ni els ingredients ni el temps necessari per poder-ho fer... i voilà: Un pastis de formatge amb el toc de llimona i la melmelada de gerds dona el toc cítric als làctic ensucrats... i com sempre: pràctic, ràpid i bo boníssim!!!

INGREDIENTS

1 làmina de pasta de full refrigerada
250 gr. de formatge fresc
200 ml. de nata
3 fulles de gelatina
150 gr. de sucre
1 cullerada de llet
la pell rallada d’una llimona
melmelada de gerds o fruits del bosc

PREPARACIÓ

Encenem el forn a 200 ºC, posem la gelatina a remull amb aigua freda perquè s’estovi, i folrem un motlle baix de pastís amb paper de forn. Seguidament, el folrem  amb la pasta de full pressionant bé contra les parets, pintem amb rovell d’ou i punxem el fons a fi de que no pugi i posem al forn calent fins que sigui daurat.

Mentrestant,  batrem el formatge amb la meitat del sucre i hi afegim la pell de llimona. En un estri a part, muntem la nata amb la resta de sucre i reservem.  Agafem una cullerada de llet i l’escalfem, la traiem del foc i hi desfem la gelatina ben escorreguda,  tot seguit  ho afegim al formatge i hi anirem incorporant la nata a poc a poc. Traiem la pasta de full del forn i cobrim el fons ben cobert de melmelada i tot seguit hi tirem la massa de formatge, ho posem a la nevera almenys 2 hores. Decorem al gust.








6 comentaris:

  1. Ostres, i quina presència, tant sencer com tallat!!!

    ResponElimina
  2. Que bona !! Té una presència espectacular. La provaré.
    Salutacions.

    ResponElimina
  3. que ràpid i que bo!!! ideal per imprevistos!!

    ResponElimina
  4. Buffs!!! Es veu deliciosa!!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Hola !!!acabo de arribar i amb trobu aquesta delicie....amb quedo que m'agrada !!!
    Petonets i ens veiem !!!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!