25 d’abr. 2013

BESCUIT DE LAS CARMELITAS DESCALZAS DE SEVILLA






Avui publiquem una recepta totalment diferent a la que solem publicar al bloc... és una recepta curiosa i bona a la vegada!!!. :)


Aquets bescuit que havia vist tantes vegades per la xarxa, ara resulta que em va arribar a mi  mitjançant la Mª Alba, la meva cosina, ja que a ella l’hi havien portat uns amics  i com que és una cadena va fer cap a mi. La història  és que a qui l’hi entregues un vas de la massa mare que hauràs fet créixer durant deu dies,  li desitges sort i salut i tu has de regalar tres pots de massa mare per continuar la cadena. Suposo que nosaltres, a les nostres contrades la gran majoria de gent no n’ha sentit a parlar mai... però ves per on, també acaba arribant!!!.


S’ha de dir que és un bescuit boníssim, suau i deliciós...




El procés sempre ha de començar en dijous, no cal nevera, i és el següent:




DIJOUS: Es posa la massa que t’han entregat en un recipient més gran  i s’hi tira un vas de sucre i un de farina sense remenar.


DIVENDRES: Es remena amb una cullera.


DISSABTE: No es toca.


DIUMENGE: No es toca.


DILLUNS: Es tira un vas de llet, un vas de sucre i un vas de farina i NO es remena.


DIMARTS: Es remena amb una cullera.


DIMECRES: No es toca.


DIJOUS: No es toca.


DIVENDRES: No es toca. 


DISSABTE: Separem tres vasos de la massa que hem fet créixer per entregar a tres persones que desitgem  sort i salut, i amb el que et queda comencem a fer el bescuit.


En un bol posem la massa que ens ha quedat i hi tirem el següent:


2 vasos de farina

1 vas de sucre

1 vas de llet

1 vas de nous triturades

1 vas de panses

1 sobre de llevat

2 ous sencers

un polsim de canyella

un polsim de sucre vainilla

ratlladura de taronja

un polsim de sal

1 poma trossejada



Remenem tot i ho tirem en una safata de forn prèviament untada amb mantega i farina, ho posem al forn escalfat prèviament  a 180ºC durant uns 45 minuts.


i... si sou dels que us han regalat la massa mare... MOLT BONA SORT i SALUT!!!







6 comentaris:

  1. és bo oi? la meva mare el va fer i ens va agradar força. Petons!

    ResponElimina
  2. Un bizcocho riquísimo!!!
    Me llevo la receta.
    Besitos.

    ResponElimina
  3. Quina gràcia! A veure si m'arriba a mi algun dia! Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Fàcil de fer i boníssim, aquest pastís! Bon cap de setmana

    ResponElimina
  5. Muy bueno pero yo no tengo tanta paciencia.
    Petons
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!