Avui publiquem una recepta totalment
diferent a la que solem publicar al bloc... és una recepta curiosa i bona a la
vegada!!!. :)
Aquets bescuit que havia vist tantes
vegades per la xarxa, ara resulta que em va arribar a mi mitjançant la Mª Alba, la meva cosina, ja que
a ella l’hi havien portat uns amics i
com que és una cadena va fer cap a mi. La història és que a qui l’hi entregues un vas de la
massa mare que hauràs fet créixer durant deu dies, li desitges sort i salut i tu has de regalar
tres pots de massa mare per continuar la cadena. Suposo que nosaltres, a les
nostres contrades la gran majoria de gent no n’ha sentit a parlar mai... però
ves per on, també acaba arribant!!!.
S’ha de dir que és un bescuit boníssim, suau
i deliciós...
El procés sempre ha de
començar en dijous, no cal nevera, i és el següent:
DIJOUS: Es posa la massa que t’han entregat en un recipient més gran i s’hi tira un vas de sucre i un de farina
sense remenar.
DIVENDRES: Es remena amb una cullera.
DISSABTE: No es toca.
DIUMENGE: No es toca.
DILLUNS: Es tira un vas de llet, un vas de sucre i un vas de farina i NO es
remena.
DIMARTS: Es remena amb una cullera.
DIMECRES: No es toca.
DIJOUS: No es toca.
DIVENDRES: No es toca.
DISSABTE: Separem tres vasos de la massa que hem fet créixer per entregar a
tres persones que desitgem sort i salut,
i amb el que et queda comencem a fer el bescuit.
En un bol posem la massa que ens ha quedat i hi tirem el següent:
2 vasos de farina
1 vas de sucre
1 vas de llet
1 vas de nous triturades
1 vas de panses
1 sobre de llevat
2 ous sencers
un polsim de canyella
un polsim de sucre vainilla
ratlladura de taronja
un polsim de sal
1 poma trossejada
Remenem tot i ho tirem en una safata de forn prèviament untada amb
mantega i farina, ho posem al forn escalfat prèviament a 180ºC durant uns 45 minuts.
i... si sou dels que us han regalat la massa mare... MOLT BONA SORT
i SALUT!!!
és bo oi? la meva mare el va fer i ens va agradar força. Petons!
ResponEliminaUn bizcocho riquísimo!!!
ResponEliminaMe llevo la receta.
Besitos.
Quina gràcia! A veure si m'arriba a mi algun dia! Una abraçada!
ResponEliminanossa muito lindo...deve ser uma delicia....=D
ResponEliminaBeijocas
http://virandocomida.blogspot.com
Fàcil de fer i boníssim, aquest pastís! Bon cap de setmana
ResponEliminaMuy bueno pero yo no tengo tanta paciencia.
ResponEliminaPetons
Blanca de JUEGO DE SABORES