26 de març 2013

MONA DE PASQUA (xocolata)







Com mana la tradició i això no pot faltar.... hem de publicar la mona de Pasqua tradicional!!!!. Símbol de la Quaresma.

Hi ha una gran diversitat de tipus de mona de Pasqua, la de xocolata, la de fruites, amb diferents tipus de llaminadures, diferents decoracions per a grans i petits i també amb farciment de mantega, de melmelada, sense farciment... 
 


INGREDIENTS


Per la base:

   5 ous

   150 gr. de farina

   150 gr. de sucre

   1/2 sobre de llevat

Per la cobertura:
   ½ pastilla de xocolata de cobertura
   150 gr. de mantega
   Una mica d’aigua
   trossets d'ametlla

Pel farcit del mig:
   Melmelada de frambèsia.




PREPARACIÓ



Posem el forn a escalfar a 180º.

Separem els rovells de les clares i muntem aquestes últimes a punt de neu. Amb els rovells i el sucre els batem fins que blanquegin, quan han blanquejat, (quasi perden el color groc i augmenten),  hi afegim la farina amb el llevat passat per un colador i ho barregem. Tot seguit hi incorporem les clares de sota cap dalt molt a poc a poc fins que siguin integrades amb la resta.

Suquem un motlle de 22 cm. amb mantega i farina i hi aboquem la massa,  ho posem al forn 25 minuts i passat aquest temps comprovem amb un escuradents, si es cuit treure i desemmotllar-lo un cop fred. 
Mentrestant desfarem la cobertura de xocolata al bany maria junt amb la mantega.

Tot seguit, obrim el pa de pessic per la meitat i el farcim amb melmelada de frambèsia o la que sigui del vostre gust, tapem i hi tirem la xocolata de cobertura per damunt, i empeguem els trossets d'ametlla pels costats i el decorem al nostre gust...


8 comentaris:

  1. Lo único que puedo decir es que es ALUCINANTE Y PRECIOSA!!!!.
    Un besito.

    ResponElimina
  2. Noia, quin art!!! Això ja és rebosteria d'alt nivell!!! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Una preciosidad¡¡¡¡¡ Me ha encantado, nosotros no tenemos esa tradición por aquí, pero todo se andará para que en mi cocina se prepare una, aunque no tan chula como la tuya, que la experiencia en estas cosas es un grado importante.Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  4. Molt xules!!! I delicioses amb el farcit de melmelada...
    No sé si saps que aquesta vegada l'Annie ha obert la convocatòria del seu Repte mensual als grans i toca la Mona de Pasqua. Si les vols presentar només has d'enviar-li una foto a info@pastissets.cat . A veure si t'animes que són molt boniques!!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Quina maravella de mona!!! Ja voldria tenir un altre cop 5 anys perquè em regalessin una mona així!!!
    Petonets

    ResponElimina
  6. HA QUEDAT PRECIOSA¡¡¡¡¡¡¡¡ PETONETS

    ResponElimina
  7. Ja les tens incloses al recull. Gràcies per participar Neus!!!
    Annie i Catieu

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!