Un pa amb un gust fantàstic,
que només amb una mica d’un bon oli d’oliva ja és un espectacle de sabors,
encara que amb un bon formatge curat també es boníssim. Sempre l’havia comprat
al pastisser i finalment m’he decidit a provar-lo de fer....
La recepta la vaig treure del
bloc Webos fritos, que com sabeu és una artista a la cuina, a més d’explicar-ho
molt be.
INGREDIENTS
350 gr. de farina de força
150 gr. de farina integral
300 ml. d’aigua
10 gr. de llevat de pastisser
10 gr. de sal
100 gr. de nous pelades i aixafades
PREPARACIÓ
Posarem en un bol la farina i el llevat esmicolat
i barregem, tot seguit, tirem la sal i anem afegint aigua de mica en mica i
anem amassant amb l’altra ma fins que ens quedi una massa més o menys
mal·leable, seguidament ho aboquem sobre la taula una mica enfarinada i anem
estirant i doblegant perquè es torni elàstica, això serà durant uns 10 minuts. Passat
aquest temps afegim les nous i tornem a amassar uns 5 minuts més. Farem una
bola i la posarem a la safata de forn la tapem amb un drap de cotó i la
deixarem unes dues hores perquè llevi en un lloc sense corrent d’aire i
calentet.
Escalfem el forn a 250º i posarem la massa amb
uns talls per sobre amb un ganivet afilat i amb un vaporitzador tirarem aigua
dins el forn perquè creï humitat dins , abaixarem a 220º i deixarem uns 30-40
minuts.
Sembla molt bo!! El de nous és el meu preferit, de pa. Petons!
ResponEliminaEste pan se ve delicioso....tengo que probarlo.
ResponEliminaBesitos.
Quin panàs!!! en lloc de segón plat em faria dos llesques d'aquestes, que alimenten tant com un bistec.
ResponEliminaPetons
Holaaa, que fantástico pan, con lo que me gustan! no ha funcionado el traductor pero puedo intuir lo bueno que tiene que ser prepararlo. Me ha encantado. Te ha quedado extraordinario.
ResponEliminaUn besooo
Es el pan que más me gusta..., y si lleva pasas también..
ResponEliminaPetonets!!
El pa és una de les meves debilitats! I les nous també!!! o sigui que millor combinació impossible!!! S'ha de provar!!!
ResponElimina