Per la Luciana, Adela i Denisa
Vacances,
sol, platja, bona companyia... i una fideuà!, què més es pot demanar?. La
Luciana, l’Adela i la Denisa ens van delectar amb aquest plat típic Valencià!. I
què en podem dir? Vam repetir i llepar-nos els dits!, i el més significant és
que aquestes 3 noies romaneses era la primera vegada que el feien....
Com
sempre, hi ha diverses maneres de cuinar un mateix plat!, aquesta recepta els hi
va passar la Marisa Perez i si voleu podeu
veure una altra fideuà cuinada per la Carme. Oi que totes dues us obren la
gana?
INGREDIENTS (8 persones)
2 cebes grans picades petites
1 pebrot vermell picat petit
1 tomàquet ratllat
4 alls
una mica de julivert
1 litre d’oli d’oliva
1/2 kg. sèpies (quan més gran més tendra i si pots netejar-la i
trossejar-la i congelar-la abans millor)
1/2 kg gambes pelades
1/2 kg de musclos sense closca o 1 kg. amb closca (si son frescos bullir-los
abans de fer la fideuà i separar una de les closques)
2 unitats de gambes grans per cada comensal
500 gr. de fideus número 0 o número 1 (segons t’agradin més prims o
no)
2 litres de brou de peix
sal
PREPARACIÓ
A la paellera posar oli que cobreixi tot el fons,
fregir una mica el pebrot, i sense acabar de fregir-lo afegir-hi la ceba i 3
alls sencers i sofregir sense que es cremi, quan falti una mica per que es
dauri del tot, afegir la sèpia i els gambes pelades, remoure i afegir el tomàquet,
quan estigui tot fet, treure el alls.
Mentrestant en una paella, posar oli i fregir els
fideus, han de quedar ben torrats, remoure’ls molt sovint per que es torrin a
la vegada tots.
Una vegada que estiguin fregits els fideus, la sèpia i gambes fetes, s’ajunten a la
paellera i es remou una mica i s’afegeix el brou, al començar a bullir,
distribuir les gambes de manera que el
brou les cobreixi. Salar al gust (anar provant la sal), moure la paella de tant
en tant per que no s’empegui, quan es vagi minvant el brou, afegir una picada d’all
i julivert i els musclos cuits. Esperar a que es quedi casi sense brou, treure
i deixar reposar tapat. (es pot posar uns minuts al forn al grill i així es
daura una mica per damunt).
Sí que obren la gana, sí!!!
ResponEliminaMe l'apunto aquesta, fa una cara que mentre gana.
ResponElimina