Aquest post, em porta molts records... Tirant molts anys endarrere, a la joventut..... Uns llibrets de llom arrebossats que anaven a la carmanyola quan fèiem les sortides amb les noies muntanyeses del col·legi..... Renoi!!, que bons que eren. No sé si per la gana que donava el caminar , però realment entraven de meravella...
I pensant en el repte d’aquest mes de Memòries d’una cuinera, "de dinar de carmanyola" vaig pensar en una variant d’aquells mítics i nostàlgics llibrets!!!
INGREDIENTS
pernil dolç a talls grans
formatge llescat Havarti o un de mantegós
farina de pà o de galeta
farina normal de blat
1 ou
dos vasos d’oli de gira-sol
PREPARACIÓ
Estenem el pernil dolç en llesca, si són molt prims
en posem dos de junts a sobre la llesca de formatge i ho enrotllem. En un plat
tindrem la farina de blat normal, en un altre l’ou batut, i en un altre la
farina de pa. Seguidament, passarem el rotlles per la farina de blat, després per
l’ou i finalment per la de galeta, tornem a l’ou i tornem a la galeta, els fem
tots i reservem.
Posem l’oli en una paella no massa gran, a fi que l’oli
sigui abundant i quan aquest és molt calent, anem fregint el rotlles fins que
siguin daurats, traspassem sobre paper de cuina a fi que perdin l’oli i
llestos.
Ara que està de moda la carmanyola està molt bé aquesta recepta ja que es poden preparar el dia abans i freds també están boníssims. Qui em sugereix algun altre ingredient en lloc de formatge?. Sense segur que està bo igualment. A provar-ho.!!
ResponEliminammm que bons!! Jo també els he fet alguna vegada i els llibrets agraden a tothom així que aquesta versió és ideal!! Per un dinar de carmanyola són fantàstics, freds o calents!
ResponEliminaBona pensada, que bons aquests rotllets!!
ResponEliminaQuina bona proposta!!! M'ha encantat. petons
ResponEliminaBona pensada, per petits i grans.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar.
Una buena idea, rica solo de verla.
ResponEliminaBesos
oooooo, un clàssic de la carmanyola! Moltíssimes gràcies per participar noies. Petonets
ResponElimina