19 de juny 2013

COCA AMB CIRERES







Aquesta coca és típica del Corpus de Reus,  el Corpus s’escau al temps de les cireres!!, i abans sempre es menjava el producte de temporada.


El Josep i la Ma. Alba, què tenen un cirerer enorme hem van portar un bon munt de cireres maques i sucoses.... i encara que a casa duren un minut a taula, aquesta vegada vaig voler provar de fer aquesta coca, què cal dir què està molt bona. Carai amb els de Reus!!!.




INGREDIENTS



Massa mare ( la nit abans):

   100 gr. de farina de força

   100 gr. de llet tèbia

   25 gr. de llevat de pastisser


Coca:

   500 gr. de farina de força

   3 ous

   ratlladura de una llimona

   100 gr. de sucre i una mica mes

   50 gr. de mantega pomada

   1 polsim de sal

   1/2 kg de cireres sense mànec però si pinyol

   1 rovell d’ou per pintar-la




PREPARACIÓ



Posarem en un pot els ingredients de la massa mare la nit abans, sobre tot el llevat ben esmicolat i remenem, tapem i posem a la nevera fins l’endemà.

Per fer la coca posarem en un bol la farina, farem un forat al mig com un volcà i anem tirant tots els altres ingredients, i per últim la massa mare i anem barrejant i pastant ben bé uns deu minuts. És una massa que queda enganxosa, per lo què ens podem sucar les mans amb oli o farina per manejar-la, no tirar més farina que la de la recepta, només sucar les mans.

Seguidament tindrem una plata de forn amb paper vegetal i posarem la massa feta una bola i tapem amb un drap i deixem en un lloc sense corrent 1 hora. Passat aquest temps l’estirem sobre la plata donant forma i clavem les cireres ben juntes ja que es separaran al pujar la massa. Deixem tapat 1 hora més fins que dobli la mida. L’agafarem i pintarem amb rovell d’ou, tirant molt de sucre per sobre i posarem el forn que ja tindrem escalfat a 180ºC dalt i baix, durant 15 o 20 minuts controlant.








8 comentaris:

  1. mmmm! Que bona! Potser la faré per substituir la clàssica de Sant Joan amb fruita confitada. Merci per compartir-la!

    ResponElimina
  2. que bona deu d'estar!!! Amb eixes cireretes...
    Ideal per aquestos dies
    Bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  3. Que maca! I gustet més bo que deu tenir amb les cireres!!

    Petons!

    ResponElimina
  4. Que bona!!! Sembla molt esponjosa i gustosa... i amb les cireres ha de ser boníssima!!! Ha quedat genial!! Jo encara no he fet coca tipus brioix, però crec que aquest sant joan em trauré l'espineta!

    ResponElimina
  5. Que bona que es beu i amb les cireres Ummm
    Petons

    ResponElimina
  6. Que bona que és la coca amb cireres, a mi em xifla. Ara cap a la de Sant Joan!!!

    ResponElimina
  7. Caram amb els de Reus!!!! I jo. com que sóc de Reus, em sento al·ludida, heheh i et puc dir que t'ha quedat magnífica.

    On dius que és aquest cireres tan ple de cireres????

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Caram, caram, amb la gent de Reus!! jo que em pensava que les coques de cireres eren només una debilitat i no una tradició!! jaajaja

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!