Ja hi som!!! quatre dies i Pasqua i com no la Mona
tan nostra, doncs ja he començat a fer proves i el diumenge ens varem menjar
una mini mona que vaig provar de fer amb
mantega.... ens hem avançat!, però renoi que bona que és!!! ;)
Les figures son molt bàsiques però tot arribarà, i
si no..... la comprem que tenim molts bons xocolaters en aquet país!!! ;)
INGREDIENTS
Pa de pessic:
3 ous
130 gr. de farina
130 gr. de sucre
130 gr. de mantega
1 sobre de llevat
ratlladura
de la pell d’una llimona
melmelada de préssec
per la mantega:
60 gr. d’aigua
125 gr. de sucre
250 gr. de mantega
per decorar:
ametlla filetejada
xocolata de cobertura
PREPARACIÓ
Escalfem el forn a
180º
Deixarem la mantega a temperatura ambient perquè es fiqui ben tova.
En un bol hi tirem el sucre i la mantega tova i batem bé fins que la
mantega quedi ben fina, tot seguit incorporem els ous batuts i barregem amb la
mantega, hi tirem la ratlladura de llimona i la farina amb el llevat prèviament
passats per un colador perquè no quedin grumolls, incorporem als ous i la
mantega suaument fins que ens quedi una massa igualada.
Untarem un motlle amb mantega i farina i aboquem la massa, posem al
forn uns 35 minuts.
Mentre fem un almívar amb l’aigua i el sucre, deixant que bulli uns
cinc minuts i deixem refredar.
La mantega la tindrem ben tova desprès de deixar-la a temperatura
ambient, i la batrem amb la batedora de barnilles anant afegint l’almívar de
mica en mica, fins que queda com una crema.
Seguidament agafarem el pa de pessic que ha d’estar fred, el partim
per la meitat i suquem amb la melmelada, tapem i cobrim tot amb la crema de
mantega, peguem pels costats l’ametlla, i amb una mànega i una mica de mantega
que hem reservat fer unes flors sobre el pa de pessic.
Decorem amb figures de xocolata.
Quina mona més maca!! Bona Pàsqua!
ResponEliminamolt maca i te questa bonissima
ResponEliminaMini de tamany, però maxi de bona segur!!! que preciosa ha quedat.
ResponEliminaBon cap de setmana i Bona setmana santa!!
Quina bona pinta aquesta mona de mantega...quasi sembla una Sara que es el meu pastís favorit!
ResponEliminaM'necanta!
ohhhh quina mona més cuca! Si que comencem aviat! clar que si, a aprofitar!!
ResponEliminaQuina hermosura de mini mona, ha de ser boníssima!
ResponEliminaMini de mida però maxi de presència i estic segura que de sabor! Si aquesta és de prova no vull pensar com serà la definitiva!!! Petons!
ResponEliminaSuper mini mona!!!
ResponEliminaLa mona de mantega és un clàssic i deliciosa! Que tinguis una molt bona Pasqua! Petons
ResponEliminaT'ha quedat una presentació preciosa! petons
ResponElimina