11 d’abr. 2014

MINI MONA DE PASQUA DE MANTEGA






Ja hi som!!! quatre dies i Pasqua i com no la Mona tan nostra, doncs ja he començat a fer proves i el diumenge ens varem menjar una mini mona que vaig provar de  fer amb mantega.... ens hem avançat!, però renoi que bona que és!!! ;)

Les figures son molt bàsiques però tot arribarà, i si no..... la comprem que tenim molts bons xocolaters en aquet país!!! ;)

INGREDIENTS

Pa de pessic:
   3 ous
   130 gr. de farina
   130 gr. de sucre
   130 gr. de mantega
   1 sobre de llevat
    ratlladura de la pell d’una llimona
    melmelada de préssec

per la mantega:
   60 gr. d’aigua
   125 gr. de sucre
   250 gr. de mantega

per decorar:
    ametlla filetejada
    xocolata de cobertura


PREPARACIÓ

Escalfem el forn a 180º
Deixarem la mantega a temperatura ambient perquè es fiqui ben tova.
En un bol hi tirem el sucre i la mantega tova i batem bé fins que la mantega quedi ben fina, tot seguit incorporem els ous batuts i barregem amb la mantega, hi tirem la ratlladura de llimona i la farina amb el llevat prèviament passats per un colador perquè no quedin grumolls, incorporem als ous i la mantega suaument fins que ens quedi una massa igualada.
Untarem un motlle amb mantega i farina i aboquem la massa, posem al forn uns 35 minuts.
Mentre fem un almívar amb l’aigua i el sucre, deixant que bulli uns cinc minuts i deixem refredar.
La mantega la tindrem ben tova desprès de deixar-la a temperatura ambient, i la batrem amb la batedora de barnilles anant afegint l’almívar de mica en mica, fins que queda com una crema.
Seguidament agafarem el pa de pessic que ha d’estar fred, el partim per la meitat i suquem amb la melmelada, tapem i cobrim tot amb la crema de mantega, peguem pels costats l’ametlla, i amb una mànega i una mica de mantega que hem reservat fer unes flors sobre el pa de pessic.
Decorem amb figures de xocolata.





10 comentaris:

  1. Mini de tamany, però maxi de bona segur!!! que preciosa ha quedat.
    Bon cap de setmana i Bona setmana santa!!

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta aquesta mona de mantega...quasi sembla una Sara que es el meu pastís favorit!
    M'necanta!

    ResponElimina
  3. ohhhh quina mona més cuca! Si que comencem aviat! clar que si, a aprofitar!!

    ResponElimina
  4. Quina hermosura de mini mona, ha de ser boníssima!

    ResponElimina
  5. Mini de mida però maxi de presència i estic segura que de sabor! Si aquesta és de prova no vull pensar com serà la definitiva!!! Petons!

    ResponElimina
  6. La mona de mantega és un clàssic i deliciosa! Que tinguis una molt bona Pasqua! Petons

    ResponElimina
  7. T'ha quedat una presentació preciosa! petons

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!