15 d’abr. 2014

MONA DE PASQUA XOCOLATA




S'acosta Pasqua... i què és tradició? LA MONA... Símbol de la Quaresma.


Hi ha una gran diversitat de tipus de mona de Pasqua, la de xocolata, la de fruites, amb diferents tipus de llaminadures, diferents decoracions per a grans i petits i també amb farciment de mantega, de melmelada, sense farciment... 
i fer volar la imaginació amb la decoració!.  

BONA PASQUA!!!!


INGREDIENTS


Per la base:

   5 ous

   150 gr. de farina

   150 gr. de sucre

   1/2 sobre de llevat

Per la cobertura:
   ½ pastilla de xocolata de cobertura
   150 gr. de mantega
   Una mica d’aigua
   trossets d'ametlla
   Decoració per la mona: papallones, boles xocolata.... 

Pel farcit del mig:
   Melmelada de frambèsia.




PREPARACIÓ




Posem el forn a escalfar a 180º.
Separem els rovells de les clares i muntem aquestes últimes a punt de neu. Amb els rovells i el sucre els batem fins que blanquegin, quan han blanquejat, (quasi perden el color groc i augmenten),  hi afegim la farina amb el llevat passat per un colador i ho barregem. Tot seguit hi incorporem les clares de sota cap dalt molt a poc a poc fins que siguin integrades amb la resta.
Suquem un motlle de 22 cm. amb mantega i farina i hi aboquem la massa,  ho posem al forn 25 minuts i passat aquest temps comprovem amb un escuradents, si es cuit treure i desemmotllar-lo un cop fred. 
Mentrestant desfarem la cobertura de xocolata al bany maria junt amb la mantega.
Tot seguit, obrim el pa de pessic per la meitat i el farcim amb melmelada de frambèsia o la que sigui del vostre gust, tapem i hi tirem la xocolata de cobertura per damunt, i empeguem els trossets d’ametlla pels costats i el decorem al nostre gust...




4 comentaris:

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!