Hi ha una gran diversitat de tipus de mona de Pasqua, la de xocolata, la de fruites, amb diferents tipus de llaminadures, diferents decoracions per a grans i petits i també amb farciment de mantega, de melmelada, sense farciment...
i fer volar la imaginació amb la decoració!.
BONA PASQUA!!!!
INGREDIENTS
Per la base:
5 ous
150 gr. de
farina
150 gr. de sucre
1/2 sobre de llevat
Per la cobertura:
½ pastilla de xocolata de cobertura
150 gr. de mantega
Una mica d’aigua
trossets d'ametlla
Decoració per la mona: papallones, boles xocolata....
trossets d'ametlla
Decoració per la mona: papallones, boles xocolata....
Pel farcit del mig:
Melmelada de frambèsia.
PREPARACIÓ
Posem el forn a escalfar a 180º.
Separem els rovells de les clares i muntem
aquestes últimes a punt de neu. Amb els rovells i el sucre els batem fins que blanquegin,
quan han blanquejat, (quasi perden el color groc i augmenten), hi afegim
la farina amb el llevat passat per un colador i ho barregem. Tot seguit hi
incorporem les clares de sota cap dalt molt a poc a poc fins que siguin
integrades amb la resta.
Suquem un motlle de 22 cm. amb mantega i farina i
hi aboquem la massa, ho posem al forn 25 minuts i passat aquest temps
comprovem amb un escuradents, si es cuit treure i desemmotllar-lo un cop
fred.
Mentrestant desfarem la cobertura de xocolata al
bany maria junt amb la mantega.
Tot seguit, obrim el pa de pessic per la meitat i
el farcim amb melmelada de frambèsia o la que sigui del vostre gust, tapem i hi
tirem la xocolata de cobertura per damunt, i empeguem els trossets d’ametlla
pels costats i el decorem al nostre gust...
De pel·lícula! Espectacular la lluentor de la xocolata, que bona ha d'estar!!.
ResponEliminaBona Pasqua a tots!
quina pasada
ResponEliminaMolt xula! La fiola que la rebi quedarà ben contenta! Petons!
ResponEliminaaquesta mona sembla màgica!! molt xula ;)
ResponElimina