Uns panets
farcits de xoriço vermell o xistorra típics d’Astúries, que es solen menjar en
aplecs i festes populars, encara que jo els vaig descobrir en una fira artesana
d'Esparraguera.
El meu fill va
dir “Això te què estar de " muerte"!!”, i mira... ara que Memòries d'una cuinera ens proposa el Pa com a tema, i ja vam publicar un recull de tots els nostres pans, vaig pensar també participar i incloure-hi aquets panets i apa a fer-los.!!!!. La manera que els he
fet és amb massa de pa normal, encara que crec que potser hi fiquen més coses,
però tot i així han sortit deliciosos!!!.
INGREDIENTS
600 gr. de farina de força
300 ml d’aigua
20 gr. de llevat fresc
1 culleradeta de postres de sal
Xistorra
PREPARACIÓ
Posem la farina i la
sal en un bol, desfem el llevat en l’aigua i l’aboquem sobre la farina i anem
amassant fins que tot queda incorporat, tot seguit, ho posem sobre el taulell
enfarinat i anem amassant fins que ens
queda una bola que no s’enganxa, tirem una mica de farina i la guardem tapada
en el bol amb un drap durant una hora o fins que dobli el volum.
Quan ja ha passat aquest
temps, la posem sobre el taulell i l’aixafem, agafem trossos d’uns 50 gr. i l’aplanem,
posem un tros de xistorra i
l’embolcallem amb la massa ben tapat, posem sobre una safata coberta amb paper de
forn i així tota la massa, tapem amb el drap i esperem una hora més que tornin
a doblar.
una bona idea, fer-lo farcit. I això de 'preñao' queda molt divertit!
ResponEliminaAixí ja tens l'entrepà que alimenta fet en un sol gest. Boníssim!!!!
ResponEliminaNaltros també els vam tastar en una fira de Blanes, fa poc, però vam menjar els de bacon i formatge, que també eren boníssims! T'han quedat genials!
ResponEliminafabulosos
ResponEliminaQué ricos!!
ResponEliminaTé un aspecte boníssim! I jo com la Mònica, també els vaig provar a Blanes per Nadal, ens van encantar!
ResponEliminaM'ha fet molta gràcia l´entrada...tinc una companya de feina que és asturiana i precisament em va parlar dels preñaos..i ara tinc l´informació gràfica....com es cuiden!!
ResponEliminaOstres quins records!! Quan vaig anar a Astúries esmorzava cada matí un d'aquests "bollos preñaos" que li deien allà! Estan tremendos!
ResponEliminaEsto es una aunténtica delicia!!! Yo los hice hace poco y aún me relamo cuando lo recuerdo;)
ResponEliminaBesos!!!