3 de febr. 2014

CREMA DE CARBASSA






La crema de carbassa com molts d’altres aliments es pot cuinar de mil maneres diferents, i si t’agrada aquesta verdura totes són delicioses.

Aquesta recepta és molt fàcil de preparar i molt saludable, ja que la carbassa és l’antioxidant per excel·lència, és molt rica en sals minerals, particularment de fòsfor i calci. També és laxant, digestible i estimulen la bona funció intestinal entre altres propietats d’aquesta verdura....



La recepta, tota la vida l’he vist fer així a casa, però la idea dels dauets de carbassa dins la crema els he tret de javirecetas, i m’ha encantat!.





INGREDIENTS



¾ carbassa mitjana

2 carbassons

1 ceba mitjana

1 patata mitjana

2 pastanagues

200 gr. de formatge o 1 “caserio”

1 l. aigua

Oli

Sal

Nou moscada

Pebre



PREPARACIÓ



Preparem les verdures, les netegem, pelem i trossegem a dauets, (reservem una mica de carbassa).  Seguidament, en una olla amb oli hi posem totes les verdures uns 10 m. a coure a foc mitjà ofegant-les. Passat el temps, hi incorporem 1 l. d’aigua i un pessic de  sal i a foc fort, tapem i deixem coure fins que la carbassa està tova. 


Mentre es couen les verdures, amb la carbassa reservada, la tallarem a dauets petits i els saltejarem amb una paella, quan ja estan fets, però no desfets, hi afegim un pessic de sal, pebre i nou moscada i reservem.


Quan ja està la verdura cuita, traiem el caldo que creiem que ens sobrarà a una altra olla per si de cas ho necessitem si ens queda la crema massa espessa. Tot seguit, hi afegim el formatge o el caserio i amb una batedora o un turmix, batem les verdures fins que quedi un puré fi, afegir-hi caldo sobrer si ho volem més o menys espès.



Servim la crema de carbassa junt amb els dauets de carbassa.





9 comentaris:

  1. I saludable!
    Quin color més vistós que té!
    Així menjar verdura entra per la vista i no costa res preparar-ne perque és facil·líssim.

    ResponElimina
  2. Esta crema entra per els ulls!! Te un color precios.
    Bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  3. Em quedo amb la idea dels dauets! No ho havia vist mai! Petons!

    ResponElimina
  4. Jo, també el faig mès o menys aiixi menys els dauets.

    ResponElimina
  5. M'encanta la crema de carbassa, en faig sovint, però sense els trossets de carbassa, m'agrada la idea per a la propera que faré aviat!

    ResponElimina
  6. Gràcies pels vostres comentaris.....

    De tant en tant hem d'anar publicant receptes de verdureta, oi?,
    Si que és cert, que la crema en sí, es bastant normal, però lo dels dauets, està molt i molt bé...

    Petonets

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!