La
crema de carbassa com molts d’altres aliments es pot cuinar de mil maneres
diferents, i si t’agrada aquesta verdura totes són delicioses.
Aquesta
recepta és molt fàcil de preparar i molt saludable, ja que la carbassa és
l’antioxidant per excel·lència, és molt rica en sals minerals, particularment
de fòsfor i calci. També és laxant, digestible i estimulen la bona funció
intestinal entre altres propietats d’aquesta verdura....
La
recepta, tota la vida l’he vist fer així a casa, però la idea dels dauets de
carbassa dins la crema els he tret de javirecetas, i m’ha encantat!.
INGREDIENTS
¾ carbassa mitjana
2 carbassons
1 ceba mitjana
1 patata mitjana
2 pastanagues
200 gr. de formatge o 1 “caserio”
1 l. aigua
Oli
Sal
Nou moscada
Pebre
PREPARACIÓ
Preparem les verdures, les netegem, pelem i
trossegem a dauets, (reservem una mica de carbassa). Seguidament, en una olla amb oli hi posem
totes les verdures uns 10 m.
a coure a foc mitjà ofegant-les. Passat el temps, hi incorporem 1 l. d’aigua i un pessic
de sal i a foc fort, tapem i deixem
coure fins que la carbassa està tova.
Mentre es couen les verdures, amb la carbassa
reservada, la tallarem a dauets petits i els saltejarem amb una paella, quan ja
estan fets, però no desfets, hi afegim un pessic de sal, pebre i nou moscada i
reservem.
Quan ja està la verdura cuita, traiem el caldo que
creiem que ens sobrarà a una altra olla per si de cas ho necessitem si ens queda la crema
massa espessa. Tot seguit, hi afegim el formatge o el caserio i amb una
batedora o un turmix, batem les verdures fins que quedi un puré fi, afegir-hi
caldo sobrer si ho volem més o menys espès.
Servim la crema de carbassa junt amb els dauets de
carbassa.
Boooona!
ResponEliminaI saludable!
ResponEliminaQuin color més vistós que té!
Així menjar verdura entra per la vista i no costa res preparar-ne perque és facil·líssim.
Esta crema entra per els ulls!! Te un color precios.
ResponEliminaBessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/
Em quedo amb la idea dels dauets! No ho havia vist mai! Petons!
ResponEliminaPer la vista, tel menjaries.
ResponEliminaJo, també el faig mès o menys aiixi menys els dauets.
ResponEliminaM'encanta la crema de carbassa, en faig sovint, però sense els trossets de carbassa, m'agrada la idea per a la propera que faré aviat!
ResponEliminagenial receta
ResponEliminaGràcies pels vostres comentaris.....
ResponEliminaDe tant en tant hem d'anar publicant receptes de verdureta, oi?,
Si que és cert, que la crema en sí, es bastant normal, però lo dels dauets, està molt i molt bé...
Petonets