Ja
s’atansa el carnestoltes, la quaresma i els bunyols uns dolços tradicionals ben ensucrats, són
una de les postres característiques d’aquest temps. Uns dolços populars ja que els seus ingredients són ben
pocs i molt assequibles i alhora omplen
de dolçor tots els paladars.
En
diuen de vent perquè l'interior queda buit, tot és aire, encara que es poden
farcir de crema o nata, jo aquest cop els he fet tradicionals, com els de tota
la vida.
INGREDIENTS
125 ml. d’aigua ( o llet )
80 gr. de farina
75 gr. de mantega
3 ous
la pell de mitja llimona (
sense res de blanc)
anís
sucre
PREPARACIÓ
Posem l’aigua, la pell de llimona i la mantega al
foc i quan bulli es retira del foc, es treu la pell i s’aboca la farina tot de
cop i anem remenant fins que es faci una bola que es separi de les parets de l’olla,
s’ha de fer enèrgicament. Aleshores hi anirem afegint els ous d’un amb un, però
no posarem el següent fins que el anterior s’hagi integrat ben bé a la massa, ara
és el moment de tirar el raget d’anís al gust.
Posem una paella al foc amb abundant oli, quan és
ben calent amb una cullera de postres hi anem tirant massa, de manera que es
faran unes boletes més o menys rodones i quan siguin daurades es retiren sobre
un paper absorbent perquè perdin oli i es cobreixen de sucre.
Oh! Que macos i que bons els bunyols de vent! A casa ens agraden moltíssim, l'any passat en un moment ja no en va quedar cap! hehehe
ResponEliminaPetons!
Quina delicia els bunyols de vent! Ja n'he començat a veure a moltes pastisseries...però fins que no comenci la Quaresma no començaré jo...que sinó és una perdició!
ResponEliminat'han quedat perfectes!
Petons
Diria que no els he tastat mai...i ja m'estan entrant ganes de provar! Tenen una pinta molt bona! petons
ResponEliminahummmmmmmmmmmmmm que bons
ResponEliminaSón els meus preferits, i farcits de xocolata són una perdició de les més grans! Petons!
ResponEliminaCom és nota que ja arriba la Cuaresma !!!! Que bons !!
ResponEliminaM!! Que bons!! M'encanten els bunyols!
ResponEliminaGràcies noies!!!!
ResponEliminaA veure si us animeu i per Quaresma... BUNYOLS!!.... farcits sense farcir... com vulgueu!... però son tant tant bons.... Mmmmm...
Ens van durar minuts a casa! ara a tornar-ne a fer!!! ;)
Petonets i bona setamanaaaaaaa