De
paelles d’arròs n’hi ha un munt i de maneres de fer-les milers de versions, doncs
aquesta és una d’elles, que va molt bé per aprofitar retalls de carn i finals
de verdures que tinguem per la nevera.
I tot i ser d’aprofitament resulta deliciosa i un
bon plat pel fred que ens fa.... ;)
INGREDIENTS
1 tassa d’arròs
per persona
trossos de
llonganissa ( botifarra fresca )
trossos de pit de pollastre
2 carxofes
100 gr. mongeta
tendra
1/4 de pebrot
vermell
1 ceba mitjana
1 tomàquet madur
ratllat
1 culleradeta de
pebre vermell dolç
4 cullerades d’oli
d’oliva
sal
pebre
caldo de pollastre ( o
aigua amb una pastilla de concentrat)
colorant
alimentari
PREPARACIÓ
Primer que tot posarem l’oli a la paella i fregirem
la llonganissa i el pollastre prèviament salpebrats, un cop passat 5 minuts els
retirem. En aquest mateix oli hi fregim la ceba i el pebrot tallats petits, ho
fem a foc mitger a fi que es confiti.
Quan han passat uns deu minuts afegim les mongetes
i carxofes, fetes a trossets petits,
salem i saltegem durant uns 10 minuts. Tot seguit, hi tirem el pebre vermell, donem dos tombs i hi tirem el tomàquet
ratllat, deixem coure 5 minuts.
Tot seguit hi tirarem l’arròs donarem quatre
tombs perquè s’impregni bé dels gustos i afegim el brou doblant quantitat de
brou per arròs, deixem coure 18 minuts i reposar tapat 5 minuts. Jo no tiro més
sal, perquè el brou ja en porta, però cadascú al seu gust....
Aquest és d'aquells plats que agraden a tota la família, que bo!!
ResponEliminahummmmmmmmmmmmm que bo
ResponEliminaAmb la pinta que fa en menjaria dos plats! que bé ha quedat.
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana.
Gràcies noies!!!!
ResponEliminaSon d'aquells plats que tothom sap fer, oi?
Petonets
No havia pensat mai que la paella fos una recepta d'aprofitament! Però tens tota la raó! I aquesta teva t'ha quedat genial!
ResponElimina