Un altra manera de fer
mandonguilles, que acompanyades de la verdureta resulta boníssima i molt
saludable, tot i que s’hi pot sucar massa pa....
Per les
mandonguilles :
250 gr. de carn picada de porc
250 gr. de carn de picada de vedella
1 gra d’all
2 branques de julivert
pa ratllat
farina
1 ou
sal i pebre
Per la salsa:
100 gr. de mongeta tendra a trossos
2 pastanagues a daus
1 pot de pèsols
100 gr. de carabassa a daus
1 tomàquet madur a daus
1 ceba grossa a daus petits
1 pebrot verd a daus petits
1/2 l. de brou de verdures o pollastre
100 ml. de vi ranci
PREPARACIÓ
Farem les mandonguilles barrejant la carn amb l’all
picat petit al igual que el julivert, l’ou , la sal, el pebre i una mica de
farina de pa i anem barrejant fins que es faci una pasta que puguem moldejar
les boletes. Un cop fetes, les enfarinem i ho posem a fregir en una paella amb
1 got d’oli, un cop fregides les retirem. Agafem la meitat d’aquest oli i el
colem en una cassola, afegim la ceba i quan ja han passat 3 minuts afegim les
verdures menys els pèsols, ho salem i anem donant tombs, a foc mig, passat uns
10 minuts afegim el vi ranci i un cop evaporat hi tirem el brou i les
mandonguilles, abaixem una mica més el foc i deixem coure uns 15 minuts. Als
cinc minuts finals hi tirem els pèsols escorreguts.
oh que bones! Tenen un color estupendes! Recordo que quan era petita no m'agradaven les mandonguilles... fins que vaig descobrir que el que no m'agradava eren les patates que les acompanyaven! Des d'aleshores, les faig amb verduretes. Les teves tenen un color magnífic!! Petonets
ResponEliminaM´agrada la recepte amb una mica de carbassa ha de quedar genial...la faré però sense els pèsols que a casa no agraden...a mi si pero de tnt en tant ja em faig passar el capritx....molts petons
ResponEliminaM'encanten les mandonguilles, haig de provar aquesta versió!!
ResponEliminaBoníssimes, l'aspecte és fabulós. Les provaré.
ResponEliminaSalutacions.
A casa les mandonguilles els tornen boixos, quin goig de plat amb les verduretes !!!
ResponEliminaPetons