Aquest pa ha estat tot un repte!, mai m’havia
atrevit a fer-ho... Havia vist les altres receptes del bloc (PA RÚSTIC, PANETSDE PA RÚSTIC (thermomix) i PA DE PERNIL I TOMÀQUET SEC) i evidentment receptes a d’altres
blocs... i si!, em delia de fer-lo, però ufff... quina feinada!!!. S’ha de dir,
que com ja diem sempre al bloc, lo bonic de la cuina és la diferent manera de
cuinar els aliments... tot i tenir diferents receptes de pa, totes son
diferents i tenen la seva gràcia.
M’he divertit fent-lo i ha sortit deliciós i boníssim!!!,
però si que s’ha de dir que als ingredients a part de tots els que hi porta
afegiu-hi una dosi de paciència!!!! jajaja.... De totes maneres recomano fer-ho...
INGREDIENTS
1 kg de farina
¼ de llevat de panader
¼ d’aigua
Oli d’oliva
Sal
PREPARACIÓ
Desfer el llevat amb aigua una mica calenta o a
temperatura ambient. Seguidament, incorporem la farina i un pessic de sal al bol
i amassarem amb els dits absorbint tota l’aigua. Si queda humida significa que
hem de continuar amassant fins que no s’enganxi a les mans. Deixar
reposar una estona. I tornar a amassar. Així tantes vegades com sigui necessari.
Tirar-hi un raig d’oli per damunt de tota la pasta.
Tot seguit, li donarem forma, anirem fent plecs amb
la massa, però cap a dins o sigui les anirem amagant cap a la part de sota, això
ajudarà a la massa a créixer. Es pot
donar la forma rodona, barra o com es vulgui.
Les col·locarem amb draps de cotó a un lloc que no hi
toqui l’aire, més aviat amb un lloc calent, com per exemple amb un racó de la
cuina, no a sobre el marbre, sinó en un lloc de fusta (exple. calaix cuina).
Sembla molt bo! El pa fet a casa és el millor del món. Bon carnaval!!!
ResponEliminaSe le ve muy rico a este pan... es una de mis asignaturas pendientes hacer unos buenos panes.
ResponEliminaBon fi de setmana
Segur que està boníssim... aviat ens haurem de fer el pa a casa amb lo car que va, aixi que aquesta recepta ens serà molt útil. Felicitats per la cuinera!!!
ResponEliminaTiene muy buena pinta! A mi me encanta hacer pan casero y el tuyo me ha gustado mucho! Besos
ResponEliminaA mi sempre em fa una mica de mandra preparar pa i mira que el resultat es molt bo. La teva estrenada t'he molt bona pinta.
ResponEliminaPetonets
Doncs t'ha quedat molt bé!
ResponEliminaa la que t'acostumis a fer el pa tu deixaràs de comprar-ne, ja veuràs!
Ptns!!