Un altra de les moltes maneres
de fer arròs, i que és molt bona, encara que a casa, hi ha qui per l’aspecte
inicial no li agrada massa.... ;)
És veritat que a cop d’ull
dius la primera vegada, “que carai es això tant negre?”, però si t’atreveixes a
provar-ho es boníssim!!!!...
INGREDIENTS
1/2 fulla de llorer
1 sèpia petita per persona
400 gr. d’arròs
2 cebes mitjanes
1 litre d’aigua
2 tomàquets madurs ratllats
1 pebrot verd petit fet a trossets
2 borses de tinta de sèpia congelada
2 grans d’all
200 g de cloïsses
2 gambes o llagostins per persona
oli i sal
PREPARACIÓ
Posarem les cloïsses amb aigua i sal una mitja
hora perquè treguin l’arena. Seguidament, tallarem a trossos les sèpies i les
cebes a talls molt petits i ho posem a la paellera o cassola amb oli d’oliva
amb el pebrot i la fulla de llorer i ho anirem fregint a foc lent.
Mentre en el morter picarem 1 gra d' all, posarem
les tintes desfetes amb un rajolí d’aigua i ho tirem dins la cassola, i remenem
perquè es faci tot per igual. A continuació, hi posarem el tomàquet, les gambes
i les cloïsses ben netes, quan aquestes s’obrin
hi tirarem l’aigua i la sal i deixarem que bulli, tot seguit hi tirem l’arròs i el deixarem 20 minuts a foc
mitja i els últims cinc minuts xafarem l’all que ens queda i el tirarem per
sobre l’arròs.
Deliciós. És un dels meus arrossos preferits. T'ha quedat de perles. Petons
ResponEliminaBoníssim!!
ResponEliminaVisualment no és massa agradable, però esta ben bo
ResponEliminaPetons