Aquesta recepta és ben bé d’aquesta època de l’any, ja que és època de carbasses i
bolets!!!.
La carbassa és molt nutritiva i rica en vitamines i minerals,
té moltíssimes virtuts, aporta molta aigua i vitamines, conté substàncies amb
efecte anticancerígen, ajuda a millorar els problemes de pròstata, protegeix el
cor i té efecte antiinflamatori, amb tot això, com no hem de menjar carbassa
amb lo saludable que és per la nostra salut, a part de bona?.
El camagroc és
un bolet que creix sobretot a les zones de pins, és un bolet que no es curca i
es conserva fàcilment, sobretot sec. Són nutritius i aporten moltes proteïnes, també
aporten sals minerals i proteïnes i el
més important, son de baix contingut en carbohidrats.
Així que aquesta
recepta d’avui a part de bona i disfrutar menjant, també ens estem cuidant!!!.
INGREDIENTS
300 gr.
macarrons
400 gr. carbassa
50 gr. camagrocs
secs
1 ceba gran
150 ml. Llet
Oli
Pebre negre
Nou moscada
Julivert
Formatge parmesà
PREPARACIÓ
Primer de tot,
posem els camagrocs en remull en aigua tèbia per estovar-los durant una estona.
Seguidament bullim els macarrons en una olla amb aigua bullent, tal com indica
l’etiqueta del fabricant.
Mentrestant
pelem la carbassa i la tallem a dauets petits i reservem. Es trinxa la ceba i
es sofregeix en una paella amb oli, quan ha agafat color, abans no es cogui
del tot s’afegeix la carbassa i la llet, es sala i es deixa coure a foc lent,
quan s’ha evaporat la llet, s’hi afegeix aigua dels bolets fins que la carbassa
estigui tova, ben cuita. Tot seguit, es xafa la carbassa (amb una forquilla) i
s’hi afegeix els camagrocs, s’hi tira pebre, nou moscada i es torna a salar i
es deixa coure uns 10 m. més. Seguidament, es tira la carbassa i els bolets als
macarrons, prèviament escorreguts, es barreja ben barrejat i s’hi afegeix
formatge parmesà i julivert, es torna a barrejar i es deixa coure uns minuts
més i ja podem emplatar.
Mmmm.....m'agrada molt la teva proposta! Quina combinació!
ResponEliminaSalut!
Olga