Els diumenges de pluja convida a
encendre el forn i també a fer unes postres diferents de la resta de la setmana,
i com què és diumenge.... un bon tortell s'hi escau de meravella!!!.
La pasta choux és la massa de les lioneses, però
aquest cop l'hi donarem forma de tortell.
INGREDIENTS
250 ml. d'aigua
1 polsim de
sal
150 gr. de
farina
4 ous
mitjans
100 gr. de
mantega
500 ml. de
nata per muntar
sucre glas
PREPARACIÓ
Escalfem
el forn a 200ºC.
Posem
a bullir l'aigua amb la mantega i la sal , quan arrenqui el bull apartem del foc i hi tirem la farina de cop i
comencem a remenar fins que es desenganxi de les parets del pot i es formi una
bola. Deixem reposar 5 minuts i anem afegint els ous d’un a un, és a dir no
posarem el següent fins que la massa
absorbeixi bé l'anterior.
Posem
la pasta en una mànega pastissera i sobre un paper, fem un cercle, desprès un
altre a dins del primer i hi fem un tercer també cap a dins, tot seguit, en
farem dos però sobre dels tres que hem fet de base, amb el sobrant vaig fer
tres muntets a part les puntes de la safata de forn per fer unes lioneses per
decorar, i ho posem al forn 35 minuts més o menys, controlant.
Mentre muntem la nata amb el sucre amb la batedora elèctrica.
quina bona idea, fer servir la pasta choux pel tortell!! són unes postres que sempre venen de gust!!
ResponEliminaA la meva mare li encantaria!!!! És com una macrolionesa....a veures si un diumenge d'aquests m'animo!!! PEtons!
ResponEliminaQue bonic, és com una lionesa gegantina!
ResponEliminaCom ens agraden a casa aquest tipus de tortell i en pasta choux, quin luxe!! T'ha quedat espectacular i la pinta és de 10! Felicitats!
ResponEliminaUna abraçada!
Quin tortellàs! on s'hi posi un tortell ja poden tremolar les demés llepòlies...oi?
ResponEliminaEspectacular!!!
ResponEliminaJo no podria esperar a diumenge per menjar-me'l.
Delicioso una pinta estupenda me encanta!!
ResponEliminaUn beso