El
pastis dels xocolaters per excel·lència,
una bona manera dolça per començar la nova temporada després de les vacances i
per celebrar l'aniversari de l'Eduard i la Sacher és un dels seus pastissos
preferits i per tant, no podia faltar a la festa. És un pastis boníssim, esponjós i suau,
però també força potent, en una paraula: deliciós!!
INGREDIENTS
Per al pastís:
150 g. de farina
150 g. de mantega
250 g. de sucre
7 ous
175 g. de xocolata
per fondre
1 pot de melmelada
de préssec
Per la cobertura:
200 ml. de nata
per muntar
175 g. de xocolata
de fondre
PREPARACIÓ
Primer encendrem el forn a 180º.
Tot seguit, agafem la mantega que
sigui una mica tova, (sinó escalfeu-la 30 segons al microones ) i la barregem amb
la meitat del sucre, quan ja es feta una
crema hi tirem només els rovells d'ou i
les clares les tirem a un altre bol, les
muntem a punt de neu fort amb la resta de sucre.
Barregem bé els rovells amb la
mantega i afegim el xocolata fos al microones 1 minut, barregem i hi afegim la
farina passada per un colador fi, quan és tot ben integrat hi afegim les clares
muntades, barrejant molt a poc a poc perquè
no baixin.
Tot seguit, agafem un motlle d’uns 22 cm i el suquem amb mantega , tirem
la massa i posem al forn 3/4 hora, controlant.
Un cop feta, la deixem refredar, i
desemmotllem partim per la meitat i suquem una meitat amb la melmelada, tornem a tapar.
Posem la nata al foc i quan sigui
ben calenta hi tirem la xocolata de la cobertura i anem remenant fins que es
desfasi. Tirarem aquesta xocolata per sobre el pastis de manera que vagi
relliscant per tot ell i quedi cobert. Decorem al gust.
ñam ñam que bo
ResponEliminaUn dels meus preferits, i encara que sembli increïble... no l'he fet mai a casa! així que me l'anoto a veure si aprofito algun aniversari i m'hi fico. Felicicitats a l'Eduard!
ResponEliminaJo el tinc al meu top ten particular...quina pinta aquest teu! Mmmmm! Petons!
ResponEliminaÉs un pastís espectacular el sacher i aquest fa molt i molta bona fila!
ResponEliminaPetons!
És el meu preferit juntament amb la tatin de poma!! Tha quedat estupendo!! ;)
ResponElimina