Aquesta
recepta és de la família dels pans, coca salada típica d’Itàlia, inclús potser
parenta de la pizza, és un plat deliciós per acompanyar embotits i sorprendre
als teus convidat amb un pa diferent.
INGREDIENTS
Per la massa:
350 gr. d'aigua
2 culleradetes de
sal
1/2 culleradeta de
sucre
1 sobre de llevat
sec de fleca per a pa
600 gr. de farina
1 cullerada d'oli
d'oliva
Per la guarnició:
4 tomàquets secs en
conserva tallats petits
Fulles de romaní
olives negres sense pinyol tallades a rodanxes
PREPARACIÓ
Escalfem el forn a 200ºC
Posarem tots els ingredients de la
massa a la Thermomix i posarem 4 minuts a velocitat espiga, quan acaba agafarem
la massa amb les mans untades d’oli i l' estirem sobre una safata que prèviament
folrarem amb paper de forn i li donem forma rectangular, tapem amb un drap i deixem que pugi 1 hora mes o menys.
Seguidament posarem a sobre els
ingredients de la guarnició escampats per sobre la massa pressionant amb un dit
a fi efecte de que quedin aquets forats característics. Tot seguit al forn
uns 30 minuts.
Sense Thermomix es tracta de
barrejar els ingredients de la massa posant primer la farina i un cop ben
barrejat amassar amb les mans uns 5 minuts.
Que bona!! M'encanta la focaccia, des de que la vaig descobrir que n'he mirat de fer en més d'una ocasió, és un sopar perfecte i per si sola està boníssima!
ResponEliminaPetons!
Fa molt bona pinta!! és un dels meus plats preferits, la focaccia! i amb el tomàquet sec encara més bona! Amb la termomix t'estalvies tota l'espera si ho fas a mà... !
ResponEliminaDoncs a mi la foccacia no em cal acompanyar-la amb massa res...i es tan bona com pinta aquesta teva...per ella sola és un mos deliciós!!! Petons!
ResponEliminaTé molt bona pinta! Queda esponjosa? :D
ResponEliminaSalutacions,