Sant Joan ja és aquí una
festa amb tradicions: Festa, foc, petards coca i cava per celebrar el solstici
d'estiu. Aquesta vegada m’he decidit per la típica de sucre i pinyons... És una coca
senzilla però molt bona.
BONA REVETLLA !!!
INGREDIENTS
Per la massa mare:
100 gr. de llet tèbia
100 gr. de farina
de força
30 gr. de llevat de
forner fresc
Per la coca:
50 gr. de llet
1 polsim de sal
150 gr. de sucre
80 gr. de mantega a temperatura ambient
80 gr. de mantega a temperatura ambient
ratlladura de
llimona
1 cullerada d'aroma
de taronger
1 cullerada de vainilla liquida
2 ous
350 gr. de farina
de força
PREPARACIÓ
La massa mare:
(Prepararem la massa mare el dia abans)
Posem en un pot tots els ingredients de la massa mare: la llet tèbia, la farina de força i el llevat
fresc de forner i ho remenem ben remenat i deixem a la nevera tapat fins l'endemà.
La Coca:
Posem a la Thermomix el sis ingredients primer i programem
30 segons velocitat 2 temperatura 40º. Seguidament afegim els ous i posem 10
segons a velocitat 3. Tot seguit, hi
tirem la farina i la massa mare que tenim al pot
i programem 4 minuts a velocitat espiga.
Ho deixarem dins el pot tapat amb un drap i que pugi, quan
ja ha pujat ens suquem les mans d'oli i traiem la massa, l'amassem i fiquem en
una safata de forn folrada amb paper
especial per aquest , tapem i deixem que torni a pujar.
Un cop ha fet la segona pujada l'aplanarem en forma de
coca pintarem amb rovell d'ou i posem
els pinyons i una mica de sucre moll amb aigua, tapem i tornem a deixar pujar.
Mentrestant escalfem el forn a 200 ºC, i quan la massa ha
tornat a pujar introduirem al forn calent uns 30 minuts o que fins que vegeu que és cuita.
bonisima
ResponEliminaEs veu molt esponjosa! Que bona!!!
ResponEliminaQuina alçada de coca....mmmmm! Jo me la menjaria qualsevol dia de l'any! Petons!
ResponElimina