25 de nov. 2011

SOPA ESCALDADA AMB BROU DE VERDURA




Una sopa que m’ aporta calor i familiaritat, quan al hivern el temps era rúfol, la meva mare la preparava aprofitant l’aigua d’haver bullit la verdura (cols, mongeta..).
 
I sincerament, de petita no m’agradava gens. Quan m’assentava a taula i la veia, la cara parlava per mi, aleshores el meu padrí Manel em deia , “Nena!!, qui menja sopes se les pensa totes”, i jo no sabia el que volia dir, però a menjar sopa si o si.

Ara m’agraden més, perquè també m’agrada més la verdura, i les he volgut rememorar per  participar a la proposició de “MEMÒRIES D’ UNA CUINERA”, amb la seva invitació a preparar sopes , m’ han fet pensar en aquestes sopes d’aprofitament,  que feien entrar en calor als freds  hiverns de les terres d’interior.

Proveu-la, perquè és ben senzilla, però tot i ser una sopa de pa,  el gust del brou la fa més gustosa i a l’hora aprofitem l’aigua de bullir verdura ( que porta totes les vitamines d’aquesta ) i el pa del dia anterior.


INGREDIENTS ( 4 persones)


2 litres de brou de bullir verdura ( o sinó aigua o brou de verdures fet )
4 ous
pa del dia anterior
oli
sal

PREPARACIÓ

Posarem al fons del plat el pa del dia anterior tallat a llesques ben primes, hi tirarem l’ou, un rajolí d’oli d’oliva i un xic de sal. Seguidament, hi tirarem el brou ben bullent i això farà que en aquell moment l’ou es cogui amb l’escalfor. I ja es pot servir!.




5 comentaris:

  1. Òndia!!!! aquesta sopa es la que feia la meva àvia...quines ganes de fer-la...d'aquest cap de setmana no passa...no saps quants records m'han vingut amb aquesta entrada...un 10.
    molts petons

    ResponElimina
  2. Moltíssimes gràcies per participar!!!! aquestes sopes de pa estan trionfant aquest mes. Petonets

    ResponElimina
  3. Les sopes de pa sempre m'han agradat!
    Moltíssimes gràcies per participar.
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  4. Hola, Judith.
    Tienes un blog muy chulo, con recetas muy interesantes. Gracias por hacerte seguidora del mío.
    Como a ti, me gusta muchísimo la gastronomía. Me he iniciado en este mundo bloguero hace muy poco (desde este verano... y no he parado).
    Sigo otro blog en catalán lesreceptesdesthilari.blogspot.com, como desde ahora seguiré el tuyo.

    Un calido saludo al amor de la lumbre desde Cobisa (Toledo)

    http://la-lengua-de-la-mariposa.blogspot.com

    ResponElimina
  5. aquesta sopa de pa ma fet recodrdar al meu pare
    ¡¡com li agradaven!!! i que bones son.
    ,`
    m'he fet seguidora del teu blog, m'agradat molt
    i molt

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!