El gall d'indi és una de les carns més
saludables, i cuinat al forn encara més, ens hem d'anar acostumant a
aquesta au, encara bastant desconeguda. Aquesta es la part anterior a l'ala i
quasi semblen cuixes, je, je...
A vegades al veure'ls tan grossos fa una mica de
mandra, i pensem que serà difícil, però no, només es tracta de una mica més de
temps, i de veritat que val la pena, per gust i salut.
INGREDIENTS
3
alots per persona
1
branca de timó
1
branca de romaní
2
branques de julivert
6
dents d'all
1
vas de conyac
100
ml. de vi blanc
pebre
negre
suc
de 1/2 llimó
sal
oli
d'oliva
3
patates grans
PREPARACIÓ
En
una safata per anar al forn hi posem els alots, tirem sal i pebre per
sobre i esmicolem el timó, el romaní i tirem el alls i el julivert
prèviament picats una mica al morter, no massa. Tot seguit, els ruixem amb el
suc del llimó, el conyac i un bon raig d'oli i deixarem una estona
així mentre s'escalfa el forn a 200ºC.
Quan
el forn és calent hi posem la safata amb els alots preparats i deixem coure una
hora, girant-los a la meitat de temps. Agafarem les patates les tallem a
trossos salem i incorporem a la safata, seguidament afegim el vi i ho deixem
una mitja hora més, i llestos.
Un
consell, millor anar ruixant amb el mateix suc per sobre la carn unes quatre o
cinc vegades, farà que no es ressequi tant.
Molt bona pinta! A mi el forn + au = por... ja que sóc bastant de carn ben tendre però potser li dono una oportunitat :-)
ResponEliminaM’agraden molt les aus, però de gall d’indi no tinc costum de fer-ne, tot i que fet així te d’estar molt bo. Aquest plat te molt bona pinta.
ResponEliminaPetons