Aquesta és una altra manera de fer el famós coc de
recapte de les terres de Lleida, ja que a part dels d’escalivada i arengada,
ara ja se’n fan de moltes altres maneres (bolets, cansalada, espinacs.....etc) en
aquesta ocasió el vaig fer de samfaina i llonganissa o botifarra crua depèn
d'on siguem, ja que aquí en aquestes contrades es diu diferent tot i ser de pobles veïns!!!.
Al bloc, també tenim la recepta de diferents assortit de cocs que ens va enviar la "iaia Montse", per participar a Memòries d'una cuinera l'any passat. Si us agraden els cocs, no podeu deixar de fer-hi una ullada!, perquè el bo i bonic de la cuina, és que un mateix plat es pot cuinar de moltíssimes maneres i no podries pas dir quin és el millor!!!!.
INGREDIENTS
Per la pasta:
50 gr. d’oli d’oliva
50 gr. de mantega
100 ml. d’aigua
1 cullereta de sal
25 gr. de llevat premsat
300 gr. de farina normal
1 pessic de sucre
Pel cobriment:
200 gr. de llonganissa amb pebre
1 pebrot vermell
1 albergínia
2 cullerades d'oli d'oliva
sal
PREPARACIÓ
Escalfarem el forn a 200 º.
Preparem la pasta posant l’oli, la mantega, l’aigua
i la sal al vas de la màquina i programem 30 segons temperatura 40º velocitat
2. Desprès incorporem el llevat, la farina i el sucre i barregem 20 segons a
velocitat 6.
La traiem del vas i l’estirem ben fina amb el rotlle
i la posem a la safata del forn.
Seguidament farem la samfaina posant el pebrot i l’albergínia
tallat a daus en una paella amb el oli i a foc mig deixem coure fins que sigui
ben tova.
En un altra paella fregirem la llonganissa tallada
a rodanxes nomes dos minuts.
Posem la samfaina i llonganissa sobre la pasta i enfornem uns 25 minuts, al treure-la hi tirem un raig d’oli d’oliva.
Posem la samfaina i llonganissa sobre la pasta i enfornem uns 25 minuts, al treure-la hi tirem un raig d’oli d’oliva.
Que bona que és, la coca de recapte. I és bona freda i calenta, per esmorzar, dinar, berenar o sopar. Recordo la de Ponts, sempre en compràvem perquè hi anàvem molt sovint. Amb una bona botifarra a sobre... i ja no calia res més!! ha ha ha. T'ha quedat molt xula.
ResponEliminaOh que rico, me apetece hacerlo para la cena de esta noche, bss
ResponEliminaQue bo, noies!!! M'encanta!!!
ResponEliminabonissimmmmmmmmmmmmmmm
ResponEliminaDeliciosa y qué bien te quedó, se ve exquisita!!
ResponEliminaBesitos
QUE RICO, BIEN SANA Y COMPLETA. UN BESITO.
ResponEliminaOoh, llàstima que no tinguem Thermomix!
ResponEliminax receptes així de bones és quan la trobo a faltar...
ptns!!
MMmmmm me encanta, a ver si saco tiempo y la hago pronto ;)
ResponEliminaSaludos desde EL DUENDECILLO DE MI COCINA-TRINI-ALMERÍA y feliz puente.
Esta receta me ha encantado, muy buena, seguiré viendo tus recetas que he visto unas muy interesantes.
ResponEliminaSaludos.