19 de des. 2015

ROSQUILLES DE VI



Per la Pepita





Ens arriba aquesta recepta desde Mallorca, i ara que s'acosten les Festes Nadalenques, és molt adient, les típiques rosquilles de vi, o com els coneguts: "Roscos de vino", que juntament amb els torrons i polvorons, no falten a cap taula Nadalenca.
Però amb lo fàcils i bones que són es poden menjar a qualsevol època de l’any.

No les proveu!, perquè en quan ho feu, no podreu parar de menjar-ne...



INGREDIENTS



2 vasos d’oli d’oliva

1 vas de vi blanc

1 sobre llevat

Ratlladura d’una taronja

3 cullerades de sucre

Farina tamisada (la que accepti)



Aigua

Sucre

Pela d’una taronja seca

Matafaluga

Canyella en rama



Sucre

Canyella en pols



PREPARACIÓ


En un bol, hi tirem 2 vasos d’oli d’oliva,  1 vas de vi blanc, 1 sobre de llevat, la ratlladura d’una taronja, 3 cullerades de sucre i farina tamisada, es barregen  tots els ingredients per fer la massa de les rosquilles, batem i barregem fins que quedi una massa homogènia  i  s’hi va tirant farina poc a poc i anar-la integrant i amassant, ha de ser una consistència no molt dura , però si lo suficient per poder treballar, quan està llesta, es deixa reposar la massa durant 1 h., tot seguit s’estén la massa sobre l’encimera amb un rotlle fins que tingui la grossor d’1cm.  i es fan les rosquilles amb el cul d’un vas.  Seguidament, es posen al forn a 200ºC durant 20 / 25 minuts.


Seguidament, en un cassó amb aigua, s’hi tira, sucre, una pela de taronja seca, matafaluga i canyella en rama, es couen tots els ingredients i quan ja està fred, es cola en un bol i es van ficant les rosquilles que ja hem tret del forn dins el líquid i tot seguit es passa la rosquilla en un plat amb sucre i canyella en pols. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!