6 d’oct. 2010

MANETES DE PORC AMB PATATES

per la iaia Montse
 
                                           

INGREDIENTS (4 persones)

4 fulles llorer             
6 peus porc               
ametlles torrades       
1 ceba grossa            
tomàquet natural       
timó, sal i pebre
Picada:
   ametlles
   2 galetes torrades
   2 grans d'all
   conyac


PREPARACIÓ

Es fan bullir els peus de porc 45 m. a l’olla de pressió vella (a les noves amb 30 m.) amb 2 fulles de llorer i sal. S’escorren els peus i es reserva 1 got d'aigua del bullit.

En una cassola de terra es fa un sofregit ben generós de ceba i tomàquet triturat natural,  s’incorporen 2 fulles de llorer, timó i s’hi fiquen els peus de porc ja bullits i escorreguts, es deixa bullir durant 5 m. més i després s’hi tira el vas d’aigua del bullit que ja tenim reservat i les patates tallades a daus i fregides prèviament. Es deixa bullir (fins que les patates siguin toves).
Mentrestant es fa la picada amb ametlles, galetes torrades, 2 grans d’alls i un bon raig de conyac, i quan les patates son toves, es tira la picada a la cassola i s’hi fica pebre i es rectifica de sal i es deixa 10 m. més a foc molt lent.


Es recomana servir-ho el dia següent, solen més bons i més gustosos.

2 comentaris:

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!