22 de nov. 2014

PASTÍS RÀPID DE MASCARPONE






Un altre pastis de formatge, encara que aquest és més com un flam,  però nomes per lo fàcil i bo que és, ja convida a fer-lo.
No té cap ni una dificultat, només t’has d’esperar a què es refredi i qualli, però pel demès fàcil, fàcil i fàcil a la vegada que boníssim.

INGREDIENTS
 
1/2 l. de nata
1/2 l. de llet
1 terrina de mascarpone de 250 gr.
4 cullerades de sucre
ratlladura de llimona
1 culleradeta de sucre vainilla
2 sobres de quallada Royal
caramel líquid Royal

PREPARACIÓ

Fem arrencar el bull a la llet i la nata amb la ratlladura de llimona i el sucre vainilla, quan arrenqui el bull, hi tirem els dos sobres de quallada i el mascarpone, remenem be que es desfacin i deixem uns dos minuts més al foc.
Posem al fons d’un motlle el caramel líquid que cobreixi tot i hi tirem el preparat de llet, posem a la nevera perquè qualli. Millor un dia per l'altre.
Podem acompanyar de qualsevol fruita o melmelada.





11 de nov. 2014

TORTELL DE NATA AMB PASTA CHOUX




Els diumenges de pluja convida a encendre el forn i també a fer unes postres diferents de la resta de la setmana, i com què és diumenge.... un bon tortell s'hi escau de meravella!!!.


La pasta choux és la massa de les lioneses, però aquest cop l'hi donarem forma de tortell.



INGREDIENTS



250 ml.  d'aigua

1 polsim de sal

150 gr. de farina

4 ous mitjans

100 gr. de mantega

500 ml. de nata per muntar

sucre glas



PREPARACIÓ


Escalfem el forn a 200ºC.

Posem a bullir l'aigua amb la mantega i la sal , quan arrenqui el bull  apartem del foc i hi tirem la farina de cop i comencem a remenar fins que es desenganxi de les parets del pot i es formi una bola. Deixem reposar 5 minuts i anem afegint els ous d’un a un, és a dir no posarem el següent fins que la massa   absorbeixi bé l'anterior.

Posem la pasta en una mànega pastissera i sobre un paper, fem un cercle, desprès un altre a dins del primer i hi fem un tercer també cap a dins, tot seguit, en farem dos però sobre dels tres que hem fet de base, amb el sobrant vaig fer tres muntets a part les puntes de la safata de forn per fer unes lioneses per decorar, i ho posem al forn 35 minuts més o menys, controlant.

Mentre  muntem la nata amb el sucre amb la batedora elèctrica.

Quan el tortell és fred, partim amb cura per la meitat i el farcim amb la nata, fem el mateix amb les lioneses i les posem a sobre enganxades amb una mica de nata, i empolsem amb sucre glas.