16 de set. 2014

FOCACCIA DE ROMANÍ , TOMÀQUET SEC I OLIVES (THERMOMIX)







Aquesta recepta és de la família dels pans, coca salada típica d’Itàlia, inclús potser parenta de la pizza, és un plat deliciós per acompanyar embotits i sorprendre als teus convidat amb un pa diferent.




INGREDIENTS



Per la massa:

   350 gr. d'aigua

   2 culleradetes de sal

   1/2 culleradeta de sucre

   1 sobre de llevat sec de fleca per a pa

   600 gr. de farina

   1 cullerada d'oli d'oliva



Per la guarnició:

   4 tomàquets secs en conserva tallats petits

   Fulles de  romaní

   olives negres sense pinyol tallades a rodanxes



PREPARACIÓ



Escalfem el forn a 200ºC


Posarem tots els ingredients de la massa a la Thermomix i posarem 4 minuts a velocitat espiga, quan acaba agafarem la massa amb les mans untades d’oli i l' estirem sobre una safata que prèviament folrarem amb paper de forn i li donem forma rectangular, tapem amb un drap  i deixem que pugi 1 hora mes o menys.

Seguidament posarem a sobre els ingredients de la guarnició escampats per sobre la massa pressionant amb un dit a fi efecte de que quedin aquets forats característics. Tot seguit  al forn  uns 30 minuts.


Sense Thermomix es tracta de barrejar els ingredients de la massa posant primer la farina i un cop ben barrejat amassar amb les mans uns 5 minuts.






10 de set. 2014

GALETES CRUIXENTS AMB XOCOLATA (THERMOMIX)







A casa nostra les galetes ens encanten, sempre en tenim i com no, intentem buscar noves versions, ja que les “caseres” són saludables a la part que bones! I sincerament, disfruto fent-les! Aquestes galetes són tretes del bloc de la Su de Webos Fritos. Vaig optar per fer-la amb Thermomix, però a la seva web trobareu també l'explicació sense la màquina.

Són molt cruixents i delicioses.



INGREDIENTS


250 gr. de farina

60 gr. de sucre

60 gr.  d'oli d'oliva

10 gr. d'aigua

70 gr. de mantega  tova

1 polsim de sal

1 cullereta de postres de pols de llevat

1 mica de vainilla (optatiu)

50 gr. de xocolata a trossets petits o perles de xocolata

1 ou batut per pintar-les



PREPARACIÓ


Escalfem el forn a 180º

Posem tots els ingredients menys la xocolata i l'ou a dins  la Thermomix  i programem 20 segons velocitat 6, afegim la xocolata i programem 6 segons, velocitat 3.

Traiem la massa i fem una bola aplanada i tapada amb film, la posem a la nevera 30 minuts. Passat el temps posem la massa entre dos plàstics i amb el rodillo fem una làmina fina de 0.5 cm. Seguidament, tallem les galetes amb un motlle rodó, o un vas petit, i les anirem posant en una safata coberta amb paper de forn, una mica espaiades. Tot seguit, les pintarem amb l'ou batut i posarem a la nevera 10 minuts. Passats els 10 m. les posem al forn entre 12 i 15 minuts, deixarem refredar i llestos.







2 de set. 2014

TARTA SACHER







El pastis dels  xocolaters per excel·lència, una bona manera dolça per començar la nova temporada després de les vacances i per celebrar l'aniversari de l'Eduard i la Sacher és un dels seus pastissos preferits i per tant, no podia faltar a la festa. És un pastis boníssim, esponjós i suau, però també força potent, en una paraula: deliciós!!


INGREDIENTS

Per al pastís:
    150  g. de farina
    150 g. de mantega
    250 g. de sucre
    7 ous
    175 g. de xocolata per fondre
    1 pot de melmelada de préssec
Per la cobertura:
    200 ml. de nata per muntar
    175 g. de xocolata de fondre

PREPARACIÓ

Primer encendrem el forn a 180º.
Tot seguit, agafem la mantega que sigui una mica tova, (sinó escalfeu-la 30 segons al microones ) i la barregem amb la meitat del sucre, quan ja  es feta una crema hi tirem només  els rovells d'ou i les clares les tirem a  un altre bol, les muntem a punt de neu fort amb la resta de sucre.
Barregem bé els rovells amb la mantega i afegim el xocolata fos al microones 1 minut, barregem i hi afegim la farina passada per un colador fi, quan és tot ben integrat hi afegim les clares muntades, barrejant  molt a poc a poc perquè no baixin.
Tot seguit, agafem un motlle  d’uns 22 cm i el suquem amb mantega , tirem la massa i posem al forn 3/4 hora, controlant.
Un cop feta, la deixem refredar, i desemmotllem partim per la meitat i suquem una meitat  amb la melmelada, tornem a tapar.
Posem la nata al foc i quan sigui ben calenta hi tirem la xocolata de la cobertura i anem remenant fins que es desfasi. Tirarem aquesta xocolata per sobre el pastis de manera que vagi relliscant per tot ell i quedi cobert. Decorem al gust.