30 de juny 2014

WRAP DE FORMATGE I PERNIL DOLÇ




Un plat per sopar o picar fàcil i boníssim, i pensada pels més menuts de la casa... que fer el sopar és tota una odissea i a vegades la imaginació fa figa i “És que sempre fas el mateix!” o “una altra vegada això!!??” son frases repetitives. I de tant en tant sortir del més quotidià s’agraeix sobretot a les orelles dels pares, no us sembla?

Penso que la base deu ser com les "quesadillas mexicanes" però amb el farcit segons la imaginació.

INGREDIENTS

1 paquet de wraps o tortillas mexicanes

2 tomàquets madurs a rodanxes fines

200 gr. de formatge en llesca emmental

200 gr. de pernil dolç o pit  de gall d'indi

1 bossa de ruca


PREPARACIÓ

En una paella sense oli i molt calenta, hi posarem una ‘tortilla’ cobrim amb el formatge, pernil, 3 rodanxes de tomata, una mica ( poca ) de ruca , cobrim amb un altra ‘tortilla’, pressionem i donem el tomb perquè s'escalfi la de sobre i de passada es fon el formatge, deixem dos minuts i retirar. Fem un triangle i a menjar!!!


20 de juny 2014

COCA DE SANT JOAN (THERMOMIX)






Sant Joan ja és aquí una festa amb tradicions: Festa, foc, petards coca i cava per celebrar el solstici d'estiu. Aquesta vegada m’he decidit per la típica de sucre i pinyons... És una coca senzilla però molt bona.

BONA REVETLLA !!!



INGREDIENTS


Per la massa mare:

   100 gr. de llet tèbia

   100 gr. de farina de força

   30 gr. de llevat de forner fresc
  



Per la coca:

   50 gr. de llet

   1 polsim de sal

   150 gr. de sucre

   80 gr. de mantega a temperatura ambient  

   ratlladura de llimona

   1 cullerada d'aroma de taronger

   1  cullerada de vainilla liquida

   2 ous

   350 gr. de farina de força
  



PREPARACIÓ

La massa mare:
(Prepararem la massa mare el dia abans)

Posem en un pot tots els ingredients de la massa mare:  la llet tèbia, la farina de força i el llevat fresc de forner i ho remenem ben remenat i deixem a la nevera tapat fins l'endemà.

La Coca:

Posem a la Thermomix el sis ingredients primer i programem 30 segons velocitat 2 temperatura 40º. Seguidament afegim els ous i posem 10 segons a velocitat 3. Tot seguit,  hi tirem la farina i la massa mare que tenim al pot  i programem 4 minuts a velocitat espiga.


Ho deixarem dins el pot tapat amb un drap i que pugi, quan ja ha pujat ens suquem les mans d'oli i traiem la massa, l'amassem i fiquem en una safata de forn  folrada amb paper especial per aquest , tapem i deixem que torni a pujar.


Un cop ha fet la segona pujada l'aplanarem en forma de coca  pintarem amb rovell d'ou i posem els pinyons i una mica de sucre moll amb aigua, tapem i tornem a deixar pujar.


Mentrestant escalfem el forn a 200 ºC, i quan la massa ha tornat a pujar introduirem al forn calent uns 30 minuts o que fins que  vegeu que és cuita.








12 de juny 2014

DELÍCIES DE XOCOLATA I AMETLLA









Ja feia temps que volia quelcom fàcil i ràpid per acompanyar el cafè de final d’un dinar, i buscant vaig trobar el bloc:   "TENGO UN HORNO Y SE COMO USARLO"  que em va donar aquesta idea  i que tal i com diu el nom... i mai més ben dit: ÉS UNA DELÍCIA!!!.




INGREDIENTS



125 g. de xocolata de cobertura

150 g.  d'ametlla crua triturada

150 g. de sucre pols

2 clares d'ou

1 culleradeta d'extracte de vainilla



PREPARACIÓ



Posem el forn a escalfar a 180º

En una cassola desfem la xocolata a foc molt lent, vigilant no s'enganxi, quan ja és desfeta afegim l'ametlla i barregem ben bé, tot seguit, tirem les clares sense batre barregem i tirem el sucre, la vainilla i remenem fins que tot és integrat. Posem sobre una safata de forn una mica de paper  per a forn i fem muntets tots iguals de pasta i enfornem 10 minuts.