30 d’abr. 2014

TÀRTAR DE FRUITES AMB MOUSSE DE IOGURT I LLIMA





Nosaltres som molt de fruita i quasi sempre hi ha macedònia a casa, però aquest cop ha estat un pèl més sofisticat, je,je,je, amb la mousse de iogurt i llima delicióoooooooos!!!.

INGREDIENTS (4 racions)

Per la macedònia:
   1 plàtan
   10 maduixes
   1 poma
   1 kiwi
   1 taronja
   1 paquet de galetes maria
   2 cullerades de sucre

Per la mousse:
   2 llimes
   3 iogurts
   3 fulles de gelatina
   1 clara d'ou
   2 cullerades de sucre

PREPARACIÓ

Triturem les galetes amb un morter i reservem. Seguidament,  anem tallant la fruita menys la taronja a tallets molt petits, quan està tota la banyem amb el suc de mitja taronja i dos cullerades de sucre i reservem a la nevera.

Posem les tres fulles de gelatina a estovar amb aigua freda 5 minuts, mentre escalfem el suc de les dos llimes i la raspadura d'una al foc amb 2 cullerades de sucre, quan arrenqui el bull retirem i desfem en el suc les fulles de gelatina. 
Deixem refredar una mica.

Quan és fred hi anem tirant a sobre de mica en mica i barrejant bé els iogurts , muntem la clara ben forta i també l'afegim molt a poc a poc i ja ho tindrem.

Muntem el plat o copa posant al fons una mica de galeta i unes gotes de suc de taronja i aplanem, a sobre posem la fruita ben escorreguda , apitxem una mica, i ara la mousse fins dalt. Decorem amb raspadura i pell de llima.


 

22 d’abr. 2014

PASTÍS DE CARABASSÓ







Un pastis que tan pot servir com d'acompanyament per una carn o peix, o un primer plat, que amb una mica d'amanida es converteix en un àpat ben complert.


INGREDIENTS  ( 4 flameres)

400 g. de carabassó tallat a daus petits
1 gra d'all
1/2 ceba tendra
3 tires de bacó
2 ous
1/2 vas de llet
100 g. de formatge rallat
sal
pebre
una mica d’alfàbrega seca

PREPARACIÓ

En una paella amb 2 cullerades d'oli hi saltegem l'all tallat ben petit, el carabassó, la ceba, els talls de bacó, també tot tallat a daus i sal - pebrat, passats 5 minuts retirem i escorrem l'oli.
Encenem el forn a 180ºC i en un bol batem els ous amb la llet i 75 g. de formatge ratllat. Quan tot està ben barrejat, hi afegim el carabassó, remenem i omplim les flameres, posant per sobre de cada una la resta de formatge. Si el forn ja és calent  els hi posem durant 25 minuts, comprovem si es cuit  i ja podem treure, deixarem refredar una mica i desemmotllem.





 

15 d’abr. 2014

MONA DE PASQUA XOCOLATA




S'acosta Pasqua... i què és tradició? LA MONA... Símbol de la Quaresma.


Hi ha una gran diversitat de tipus de mona de Pasqua, la de xocolata, la de fruites, amb diferents tipus de llaminadures, diferents decoracions per a grans i petits i també amb farciment de mantega, de melmelada, sense farciment... 
i fer volar la imaginació amb la decoració!.  

BONA PASQUA!!!!


INGREDIENTS


Per la base:

   5 ous

   150 gr. de farina

   150 gr. de sucre

   1/2 sobre de llevat

Per la cobertura:
   ½ pastilla de xocolata de cobertura
   150 gr. de mantega
   Una mica d’aigua
   trossets d'ametlla
   Decoració per la mona: papallones, boles xocolata.... 

Pel farcit del mig:
   Melmelada de frambèsia.




PREPARACIÓ




Posem el forn a escalfar a 180º.
Separem els rovells de les clares i muntem aquestes últimes a punt de neu. Amb els rovells i el sucre els batem fins que blanquegin, quan han blanquejat, (quasi perden el color groc i augmenten),  hi afegim la farina amb el llevat passat per un colador i ho barregem. Tot seguit hi incorporem les clares de sota cap dalt molt a poc a poc fins que siguin integrades amb la resta.
Suquem un motlle de 22 cm. amb mantega i farina i hi aboquem la massa,  ho posem al forn 25 minuts i passat aquest temps comprovem amb un escuradents, si es cuit treure i desemmotllar-lo un cop fred. 
Mentrestant desfarem la cobertura de xocolata al bany maria junt amb la mantega.
Tot seguit, obrim el pa de pessic per la meitat i el farcim amb melmelada de frambèsia o la que sigui del vostre gust, tapem i hi tirem la xocolata de cobertura per damunt, i empeguem els trossets d’ametlla pels costats i el decorem al nostre gust...




11 d’abr. 2014

MINI MONA DE PASQUA DE MANTEGA






Ja hi som!!! quatre dies i Pasqua i com no la Mona tan nostra, doncs ja he començat a fer proves i el diumenge ens varem menjar una mini mona que vaig provar de  fer amb mantega.... ens hem avançat!, però renoi que bona que és!!! ;)

Les figures son molt bàsiques però tot arribarà, i si no..... la comprem que tenim molts bons xocolaters en aquet país!!! ;)

INGREDIENTS

Pa de pessic:
   3 ous
   130 gr. de farina
   130 gr. de sucre
   130 gr. de mantega
   1 sobre de llevat
    ratlladura de la pell d’una llimona
    melmelada de préssec

per la mantega:
   60 gr. d’aigua
   125 gr. de sucre
   250 gr. de mantega

per decorar:
    ametlla filetejada
    xocolata de cobertura


PREPARACIÓ

Escalfem el forn a 180º
Deixarem la mantega a temperatura ambient perquè es fiqui ben tova.
En un bol hi tirem el sucre i la mantega tova i batem bé fins que la mantega quedi ben fina, tot seguit incorporem els ous batuts i barregem amb la mantega, hi tirem la ratlladura de llimona i la farina amb el llevat prèviament passats per un colador perquè no quedin grumolls, incorporem als ous i la mantega suaument fins que ens quedi una massa igualada.
Untarem un motlle amb mantega i farina i aboquem la massa, posem al forn uns 35 minuts.
Mentre fem un almívar amb l’aigua i el sucre, deixant que bulli uns cinc minuts i deixem refredar.
La mantega la tindrem ben tova desprès de deixar-la a temperatura ambient, i la batrem amb la batedora de barnilles anant afegint l’almívar de mica en mica, fins que queda com una crema.
Seguidament agafarem el pa de pessic que ha d’estar fred, el partim per la meitat i suquem amb la melmelada, tapem i cobrim tot amb la crema de mantega, peguem pels costats l’ametlla, i amb una mànega i una mica de mantega que hem reservat fer unes flors sobre el pa de pessic.
Decorem amb figures de xocolata.





7 d’abr. 2014

CREPS DE PARMESÀ AMB TOMÀQUET SEC I RUCA







Delicioses aquestes creps!!!, quan les vaig  veure fer em vaig dir què havien d’estar boníssimes a la part què facilíssimes!, l’únic que costa una miquetona és alhora de treure la crep de la paella, perquè crema,  però el demes fàcil, fàcil i fàcil!!!!.


INGREDIENTS

250 gr. de formatge parmesà ratllat
1 bossa de ruca
5 tomàquets secs amb conserva d’oli

PREPARACIÓ

En una paella petita cobrim el fons amb una capa de formatge i deixem fer com si fos una crep, quan els costats comencen a torrar-se es treu, (no s’hi dona la volta com les creps normals). En aquest moment hi posem a sobre una mica de ruca i tomàquets tallats a trossets, un raget de l’oli dels tomàquets i enrotllem, la partim per la meitat, perquè es vegi el farcit i ruixem amb una mica d’oli d’oliva.






4 d’abr. 2014

CARXOFES A LA SEVA SALSA I PERNIL IBÈRIC








La carxofa, és una hortalissa amb unes propietats nutricionals molt saludables per al nostre organisme, és bona per als problemes digestius, ja que és depurativa, regula el trànsit intestinal i enforteix el sistema immunològic. És bona pel colesterol i redueix la pressió arterial. Una de les moltes propietats és que protegeix el fetge, per tant és bona pels problemes hepàtics...

Atenció als que patiu de mal de cap!, la carxofa és bona per les cefalees!.

Feta aquesta petita introducció a la carxofa, és molt interessant llegir la història mitològica d’aquesta hortalissa...  Cynara i el Déu Júpiter!.

Aquesta hortalissa o agrada molt o no agrada gens!, a mi personalment, m’encanta! Sempre busco diferents maneres de fer-les, i aquesta la vaig veure en un programa de televisió i em va semblar tant senzilla i gustosa que vaig decidir-me a provar-la i evidentment no em vaig equivocar, si us agraden les carxofes, aquesta recepta l’heu de tastar.




INGREDIENTS ( 2 persones)



4 carxofes per persona

4 talls de pernil ibèric prims

2 o 3 alls

oli d’oliva

1 cullerada rasa de farina

100 ml. de vi blanc

200 ml. de l’aigua de bullir les carxofes

sal

pebre



PREPARACIÓ



Netegem les carxofes fins deixar el cor i traiem el tronc però reservem-lo. Posem a bullir un olla amb aigua i sal i quan bulli hi tirem els cors de carxofa i deixem 15 minuts o fins que les vegeu cuites, no desfetes.

Mentrestant en una paella saltegem l’all tallat petit amb els troncs també tallats petits i una cullerada d’oli, passat cinc minuts hi tirem la farina remenem 2 vegades i tirem el vi. Deixem evaporar i tirem l’aigua de bullir, deixem que es vagi espessint, afegim una mica de pebre.

Seguidament, en un altra paella saltegem el pernil tallat petit junt amb l’all també petit, quant és cruixent, el posem dins el cor de les carxofes, aquestes les posem dins la paella amb la salsa tapem 2 minuts i les retirem a una safata i hi tirem per sobre d’elles la salsa.