La
crema de carbassa com molts d’altres aliments es pot cuinar de mil maneres
diferents, i si t’agrada aquesta verdura totes són delicioses.
Aquesta
recepta és molt fàcil de preparar i molt saludable, ja que la carbassa és
l’antioxidant per excel·lència, és molt rica en sals minerals, particularment
de fòsfor i calci. També és laxant, digestible i estimulen la bona funció
intestinal entre altres propietats d’aquesta verdura....
La
recepta, tota la vida l’he vist fer així a casa, però la idea dels dauets de
carbassa dins la crema els he tret de javirecetas, i m’ha encantat!.
INGREDIENTS
¾ carbassa mitjana
2 carbassons
1 ceba mitjana
1 patata mitjana
2 pastanagues
200 gr. de formatge o 1 “caserio”
1 l. aigua
Oli
Sal
Nou moscada
Pebre
PREPARACIÓ
Preparem les verdures, les netegem, pelem i
trossegem a dauets, (reservem una mica de carbassa). Seguidament, en una olla amb oli hi posem
totes les verdures uns 10 m.
a coure a foc mitjà ofegant-les. Passat el temps, hi incorporem 1 l. d’aigua i un pessic
de sal i a foc fort, tapem i deixem
coure fins que la carbassa està tova.
Mentre es couen les verdures, amb la carbassa
reservada, la tallarem a dauets petits i els saltejarem amb una paella, quan ja
estan fets, però no desfets, hi afegim un pessic de sal, pebre i nou moscada i
reservem.
Quan ja està la verdura cuita, traiem el caldo que
creiem que ens sobrarà a una altra olla per si de cas ho necessitem si ens queda la crema
massa espessa. Tot seguit, hi afegim el formatge o el caserio i amb una
batedora o un turmix, batem les verdures fins que quedi un puré fi, afegir-hi
caldo sobrer si ho volem més o menys espès.
Servim la crema de carbassa junt amb els dauets de
carbassa.