27 de febr. 2014

PASTÍS DE FORMATGE III




Per la iaia Montse  



Aquest pastís va bé tenir-lo al receptari de les receptes ràpides, senzilles i què de passada quedes bé, ja que surt boníssim…

Receptes de formatge n’hi ha mil maneres de fer-les i  totes boníssimes, aquí teniu els enllaços dels pastissos de formatge que tenim publicades al bloc: pastís de formatge I i pastís de formatge II.


INGREDIENTS (8 racions)



1 paquet formatge philadelphia
3 ous
3 iogurts
3 cullerades de farina
10-12 cullerades de sucre
Melmelada de maduixa/frambuesa



PREPARACIÓ


Preescalfarem el forn a 200ºC. Seguidament, en un bol barrejarem tots els ingredients ben barrejats. Ficarem mantega en un motlle per anar al forn. Tot seguit, abocarem la massa al motlle i ho posarem al forn 20-25m. a 170ºC.

Deixem refredar i untarem amb melmelada de maduixa o al gust i quan es tebi es posa a la nevera.





24 de febr. 2014

PA "PREÑAO"





Uns panets farcits de xoriço vermell o xistorra típics d’Astúries, que es solen menjar en aplecs i festes populars, encara que jo els vaig descobrir en una fira artesana d'Esparraguera.


El meu fill va dir “Això te què estar de " muerte"!!”, i mira... ara que Memòries d'una cuinera ens proposa el Pa com a tema, i ja vam publicar un recull de tots els nostres pans, vaig pensar també participar i incloure-hi aquets panets i apa a fer-los.!!!!. La manera que els he fet és amb massa de pa normal, encara que crec que potser hi fiquen més coses, però tot i així han sortit deliciosos!!!.


http://memoriesdunacuinera.blogspot.com.es/2014/02/mes-llarg-que-un-dia-sense-pa.html#comment-form




INGREDIENTS



600 gr. de farina de força

300 ml d’aigua

20 gr. de llevat fresc

1 culleradeta de postres de sal

Xistorra



PREPARACIÓ



Posem la farina i la sal en un bol, desfem el llevat en l’aigua i l’aboquem sobre la farina i anem amassant fins que tot queda incorporat, tot seguit, ho posem sobre el taulell enfarinat i anem amassant fins  que ens queda una bola que no s’enganxa, tirem una mica de farina i la guardem tapada en el bol amb un drap durant una hora o fins que dobli el volum.

Quan ja ha passat aquest temps, la posem sobre el taulell i l’aixafem, agafem trossos d’uns 50 gr. i l’aplanem, posem  un tros de xistorra i l’embolcallem amb la massa ben tapat, posem sobre una safata coberta amb paper de forn i així tota la massa, tapem amb el drap i esperem una hora més que tornin a doblar.



Mentre escalfem el forn a 200ºC, quan els panets son grossos, els introduïm al forn calent, ruixem una mica d’aigua perquè hi faci humitat i els tenim uns 30 minuts més o menys o bé, fins que ens semblen cuits.




20 de febr. 2014

BUNYOLS DE VENT






Ja s’atansa el carnestoltes, la quaresma i els bunyols  uns dolços tradicionals ben ensucrats, són una de les postres característiques d’aquest temps. Uns dolços  populars ja que els seus ingredients són ben pocs i molt  assequibles i alhora omplen de dolçor tots els paladars.

En diuen de vent perquè l'interior queda buit, tot és aire, encara que es poden farcir de crema o nata, jo aquest cop els he fet tradicionals, com els de tota la vida.

INGREDIENTS

125 ml. d’aigua  ( o llet )
80 gr. de farina
75 gr. de mantega
3 ous
la pell de mitja llimona  ( sense res de blanc)
anís
sucre


PREPARACIÓ

Posem l’aigua, la pell de llimona i la mantega al foc i quan bulli es retira del foc, es treu la pell i s’aboca la farina tot de cop i anem remenant fins que es faci una bola que es separi de les parets de l’olla, s’ha de fer enèrgicament. Aleshores hi anirem afegint els ous d’un amb un, però no posarem el següent fins que el anterior s’hagi integrat ben bé a la massa, ara és el moment de tirar el raget d’anís al gust.
Posem una paella al foc amb abundant oli, quan és ben calent amb una cullera de postres hi anem tirant massa, de manera que es faran unes boletes més o menys rodones i quan siguin daurades es retiren sobre un paper absorbent perquè perdin oli i es cobreixen de sucre.








17 de febr. 2014

CARPACCIO DE CARBASSÓ A LA MENTA





Com sempre, busquem receptes fàcils, saludables i un toc diferent... A casa, ens encanten les amanides, però sempre menjar el mateix cansa i has de buscar petites idees per variar una mica...


El carbassó, germà de la carabassa,  és una de les verdures més versàtils i bones que hi ha. Conté quantitats interessants de vitamina C, flavonoids, àcid fòlic i minerals com el potassi, el ferro i el zenc. És un aliment de fàcil digestió, amb propietats diürètiques. Amb ell es pot fer molts plats , a part que saludable ja que ens aporta moltes vitamines i a més com la seva major part és aigua, va fantàstic per la "línea", jejeje ;)


Un plat més senzill impossible!!!, i amb la llimona i la menta..... encara més saludable!!!! ;)



INGREDIENTS



carbassons

1 llimona

formatge de cabra en rotlle

pinyons

tomàquets

2 rametes de menta

sal

oli

pebre



PREPARACIÓ


Tallarem amb un pelador tires molt fines de carbassó i les anirem posant sobre un plat ben escampades. Per sobre hi tirarem el suc de la llimona, el formatge esmicolat, els tomàquets a trossos petits, i el pinyons que tindrem torrats una mica amb una paella.

Tot seguit, hi tirem la sal al gust, pebre i l’oli d’oliva, finalment la menta tallada molt petita.






13 de febr. 2014

PA DE PESSIC MARMOLAT DE CAFÈ I CACAU





No és pot pagar amb diners, una estona de relax i tranquil·litat per berenar o alhora de fer un cafè... i si demés hi afegim un pa de pessic és un luxe impressionant!.

Així que aquí us presentem una senzilla recepta de pa de pessic que tothom ha de tenir anotada a la seva llibreta de receptes, perquè és senzilla de fer i no té preu quan assaboreixes els petits moments.....



INGREDIENTS



3 ous

125 gr. de sucre

200 gr. de farina

1 sobre de llevat

100  ml. de llet

1 sobre de cafè soluble

15 gr. de cacau en pols

1 culleradeta de vainilla



PREPARACIÓ



Escalfem el forn a 180ºC

Batem els ous i el sucre fins que es torni blanquinós, tot seguit, hi afegirem el got de llet que prèviament hi haurem desfet el cafè, barregem i anem tirant la farina amb el llevat tot passant-ho per un colador. Integrem bé la farina i afegim la vainilla, remenem i separem la massa en dos bols, un el deixarem tal qual amb el gustet de cafè i a l’altre hi tirarem el cacau i barregem.

Seguidament, suquem un motlle de mantega a fi que no s’enganxi el pastís, i aboquem cullerades de massa alternant els dos colors, ara una mica d’una ara una mica de l’altra fins acabar-les. Ho posem al forn uns 20 minuts o fins que l' escuradents surti net.









10 de febr. 2014

PA




 
El pa és una aliment bàsic que forma part de la nostra dieta tradicional, hi ha molts tipus de pa... i a qui no li agrada el pa?, En un bon suquet sucar-hi pa, un bon entrepà de pernil salat... Mmm....  i demés no hem d’oblidar, que el pa no té cames però ens fa caminar!!! ;)

A MEMÒRIES D'UNA CUINERA, aquest mes de febrer ens han fet aquesta estupenda proposta.... EL PA!!!... i aquí us mostrem un recull d'algunes receptes de pa que tenim publicades al bloc...



http://memoriesdunacuinera.blogspot.com.es/2014/02/mes-llarg-que-un-dia-sense-pa.html#comment-form






PA DE PERNIL I TOMÀQUET SEC

http://tastdecuina.blogspot.com.es/2011/11/pa-de-pernil-i-tomaquet-sec.html



PA RÚSTIC



http://tastdecuina.blogspot.com.es/2011/03/pa-rustic.html



PA DE NOUS

http://tastdecuina.blogspot.com.es/2013/04/pa-de-nous.html



PA "CASERO"

http://tastdecuina.blogspot.com.es/2013/02/pa-casero.html



PANETS DE PA RÚSTIC (THERMOMIX)


http://tastdecuina.blogspot.com.es/2011/11/panets-de-pa-rustic-thermomix.html





PA DE MOTLLE INTEGRAL (THERMOMIX)

http://tastdecuina.blogspot.com.es/2013/10/pa-de-motlle-integral-thermomix.html








6 de febr. 2014

COULANT DE XOCOLATA







El pastís preferit del meu fill!!! Encara que alguna vegada ja l’havia fet,  però renoi!!!, sempre em quedava sec... aquest pastisset sem resitia i mira!, era com un repte, i vaig proposar-me aquest cap de setmana passat d’aconseguir el coulant “perfecte” i mirant per Internet, vaig agafar els ingredients del bloc de la Rocío "Dulces triple A", i perfeeeeeeecte!!!!!!. Encara que realment no es tractava dels ingredients sinó que és el meu forn què té vida pròpia ;), però aquest cop vaig tenir paciència i l’hi he trobat el punt. ;)

El temps de forn és el més important per aquest pastís.... jejejeje comprovat!!!



INGREDIENTS  (6 motlles de flam d'un sol ús)



3 ous

60 gr. de sucre

125 gr. de xocolata 70% de cacau

60 gr. de farina

60 gr. de mantega

15 gr. de cacau en pols



PREPARACIÓ


Primer sucarem els motlles amb una mica de mantega per tota la superfície i reservem. Desfem la xocolata trossejada al microones en intervals de 20 segons fins que es desfaci tot, i en calent, hi barregem la mantega i reservem.


En un bol batrem els ous amb el sucre ben batut, afegim la xocolata amb la mantega i barregem, tot seguit, hi tirem la farina i el cacau passats per un colador i barregem ben bé.


Agafem aquesta mescla i la posem als motlles fins a tres quartes parts, portem al congelador almenys 3 hores. Al moment de servir-lo, escalfem el forn a 200ºC i quan aquest és calent, hi posem el pastís 15 minuts. El meu forn com ja us he comentat, decideix per si sol i són 20 minuts, però a partir de 15m. es tracta de controlar els costats del motlle, que l’escuradents surti net, no el poseu al mig, ja que aquesta part si que ha de ser líquida.








3 de febr. 2014

CREMA DE CARBASSA






La crema de carbassa com molts d’altres aliments es pot cuinar de mil maneres diferents, i si t’agrada aquesta verdura totes són delicioses.

Aquesta recepta és molt fàcil de preparar i molt saludable, ja que la carbassa és l’antioxidant per excel·lència, és molt rica en sals minerals, particularment de fòsfor i calci. També és laxant, digestible i estimulen la bona funció intestinal entre altres propietats d’aquesta verdura....



La recepta, tota la vida l’he vist fer així a casa, però la idea dels dauets de carbassa dins la crema els he tret de javirecetas, i m’ha encantat!.





INGREDIENTS



¾ carbassa mitjana

2 carbassons

1 ceba mitjana

1 patata mitjana

2 pastanagues

200 gr. de formatge o 1 “caserio”

1 l. aigua

Oli

Sal

Nou moscada

Pebre



PREPARACIÓ



Preparem les verdures, les netegem, pelem i trossegem a dauets, (reservem una mica de carbassa).  Seguidament, en una olla amb oli hi posem totes les verdures uns 10 m. a coure a foc mitjà ofegant-les. Passat el temps, hi incorporem 1 l. d’aigua i un pessic de  sal i a foc fort, tapem i deixem coure fins que la carbassa està tova. 


Mentre es couen les verdures, amb la carbassa reservada, la tallarem a dauets petits i els saltejarem amb una paella, quan ja estan fets, però no desfets, hi afegim un pessic de sal, pebre i nou moscada i reservem.


Quan ja està la verdura cuita, traiem el caldo que creiem que ens sobrarà a una altra olla per si de cas ho necessitem si ens queda la crema massa espessa. Tot seguit, hi afegim el formatge o el caserio i amb una batedora o un turmix, batem les verdures fins que quedi un puré fi, afegir-hi caldo sobrer si ho volem més o menys espès.



Servim la crema de carbassa junt amb els dauets de carbassa.