28 de nov. 2013

GALETES INTEGRALS DE TARONJA







No us vindria de gust unes galetetes amb una tassa de cafè, quan el fred ens envolta?... Mmmmm... gairebé un luxe!!!!
Doncs ara, ja no teniu excusa possible!, aquí us presentem aquestes galetes delicioses per poder agafar-nos un ratet de relax!!!!.

INGREDIENTS

1 iogurt natural
125 gr. de farina integral ( o normal)
2 culleradetes de sucre
1 1/2 culleradetes  de pell de taronja ratllada
1 culleradeta de canyella
1  culleradeta  de llevat
50 gr. de xocolata per fondre

PREPARACIÓ

Posem tots els ingredients en un bol menys la xocolata, i es barregen ben bé, fins aconseguir tot ben integrat.
Mentrestant posarem el forn a escalfar a 180ºC i preparem una safata amb paper de forn al fons i   anirem fent muntets amb la massa, rodons , allargats, com vulgueu. Un cop el forn és calent els introduïm i deixem coure uns 10 minuts.
Seguidament desfarem  la xocolata al bany maria o al microones 10 segons. Traurem les galetes de forn i decorem amb tires de xocolata desfeta per sobre.






25 de nov. 2013

SALTEJAT DE COLS DE BRUSSEL.LES AMB BACON







Hem de menjar verdura... i demés variada!, a mi la verdura m’agrada i molt, però a vegades és tant avorrit menjar-ne... i no us passa que hi ha algun tipus d’aquesta què us agrada però no saps com preparar-la?, doncs exactament això és el que em passava amb les cols de brussel·les, em feia gràcia menjar-ne, però realment no sabia ni com fer-ho.. ho trobava “sosillo” bullir-ho i llestos!, així que vaig preparar aquest plat i Mmmm.... una forma diferent, senzilla, saludable i boníssima de menjar verdura!!!.
  
INGREDIENTS

Cols de brussel·les
Trossets de bacon
4 alls
Oli d’oliva
Sal
Aigua

PREPARACIÓ

En una olla fem bullir les cols de brussel·les amb aigua i sal, escorrem i reservem. Mentrestant en una paella fregim amb oli calent, els trossets de bacon i els alls talladets molt fins, ho coíem tot junt fins que es daurin, quan aquests estan cuits, hi afegim les cols de brussel·les i ho saltegem fins que els sabors s’hagin incorporat.






22 de nov. 2013

ROTLLETS D’ESPÀRRECS (THERMOMIX)




Per Anna G.







Quan he de pensar en cuinar amb espàrrecs, lo primer que em ve al cap és la truita d’espàrrecs... i se’m fa difícil pensar en quelcom diferent... Quan l’Anna va fer aquest plat em va encantar, pel seu sabor i textura peculiar!!!.

L’espàrrec és baix en calories i no conté ni greix ni colesterol i té un baix contingut en sal. És ric en àcid fòlic, potassi, fibra natural i rutina. És ric en l'aminoàcid asparagina, a qui li proporciona el nom. Així que a cuinar espàrrecs que com veieu són molt bons per la salut!!!.



INGREDIENTS (4 persones)


150 gr. de formatge parmesà
500 l. d’aigua
12 espàrrecs verds
12 talls de formatge
12 talls de pernil dolç
Sal
Pebre

Per la salsa:


   600 gr. de llet
   50 gr. de farina
   30 gr. de mantega
   20 gr. d'oli d'oliva
   Sal
   Pebre
   Nou moscada


PREPARACIÓ

Primer ratllarem el formatge parmesà durant 30 segons, velocitat progressiva 5-7-9. Retirar del vas i reservar.
Seguidament es renten els espàrrecs, es talla la part dura i s’hi posar sal i pebre. Es col·loquen al recipient de vapor. Reservar
Tot seguit, es posar l’aigua en el vas i es programa 5 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1. Quan acabi el temps programat, retirar el cubilet i posar el recipient amb els espàrrecs. Programar 15 minuts, temperatura Varoma, velocitat 2.
Quan acabi el temps programat, treure els espàrrecs i fer els rotllets col·locant un tall de formatge sobre un tall de pernil dolç i a sobre un espàrrec. Enrotllar-los i reservar en un recipient apte pel forn.
Mentrestant preparar la salsa posant al vas tots els ingredients indicats i programant 8 minuts, temperatura 90ºC, velocitat 4.
Es posa la salsa sobre els rotllets i s’espolvoreja amb el formatge parmesà.




Finalment es posa el recipient al forn precalentat a 180ºC durant 10 minuts, fins que tinguin un to daurat.

(També es pot fer sense thermomix, els espàrrecs s’han de coure al vapor prèviament)





20 de nov. 2013

PASTÍS DE CIRERES (O FALS SELVA NEGRA)






A aquest pastís li dic "fals Selva Negra", perquè les cireres no són al kirsch, sinó que són les que van sobrar dels panellets, i no m’agradaria fer mal a l'autèntic Selva Negra.


Però us dic de veritat que el resultat va ser boníssiiiim!, un pastis suau, no molt dolç, bé.... d’aquells que tothom repeteix!!!!.



INGREDIENTS



5 ous

150 gr. de sucre

3 cullerades de cacau en pols

150 gr. de farina

1 sobre de llevat

1 litre de nata per muntar

cireres en almívar

1 tap d’anís

virolles de xocolata



PREPARACIÓ



Escalfem el forn a 180ºC i separem les clares dels rovells d’ou.

Batem els rovells amb el sucre fins que tripliquin el seu volum, i les clares les muntem a punt de neu.

Barregem la farina, el cacau i el llevat i ho tirem sobre els rovells tot passant-ho per un colador fi, i ho barregem ben bé, tot seguit hi tirem el tapet d’anís i per últim incorporem les clares molt a poc a poc a fi que no baixin. Ho posarem al forn uns 30 minuts, comprovant.

Quan estigui, el traurem del forn i deixem refredar ben bé. Un cop el pa de pessic es fred el partim per la meitat i suquem per la part de dins tot amb l’almívar de les cireres, el suquem generosament de nata i omplim de cireres, tapem amb l’altre tros i suquem la superfície amb una mica més d’almívar. Cobrim tot el pastis amb la nata restant, i adornem amb cireres i virolles de xocolata que podem fer ratlla’n una rajola amb un ganivet o pela patates.









18 de nov. 2013

MACARRONS AMB GAMBES I TÒMAQUET SEC






La pasta!, un plat que agrada a quasi tothom i que no pot fallar!!! Per això hi ha tantíssimes receptes amb aquest ingredients... a part son plats fàcils i ràpids!!!



INGREDIENTS



200 gr. gamba pelada congelada

8 tomàquets secs amb oli

3 talls de pernil salat a trossets petits

3 grans d’all

1 punta de bitxo ( opcional)

1 vas de vi blanc

350 gr. de macarrons

3 cullerades d’oli

Orenga



PREPARACIÓ



Posarem a bullir la pasta tal com ens indica el fabricant a l’envàs. Mentrestant en una paella posem l’oli i quan sigui calent, hi tirem les gambes i el pernil, donem un parell de tombs i ho retirem, tot seguit hi posarem els tomàquets tallats a trossos li donem uns tombs i hi afegim les gambes, el pernil, la punta de bitxo  i els alls a trossets petits, deixem coure uns 3 minuts i tirem el vi blanc, quan s’evapori  ja estarà llest.

Escorrem els macarrons i els incorporem a la paella que hem preparat tot donem uns tombs, hi tirarem l’orenga per damunt i llestos. Podem acompanyar amb formatge ratllat.





15 de nov. 2013

PAQUETS DOLÇOS DE POMA I PLÀTAN









Amb la massa brick encara no m’havia estrenat, i ja en tenia ganes....

Molt senzill de fer i el toc cruixent que dona aquesta massa  es deliciós. S’ha d’anar en compte de no tardar massa a fer la recepta,  ja que s’asseca molt ràpid i aleshores ja no serveix...

Els farcits tan poden ser dolços, com salats, els embolcalls com vulgueu, saquets, paquets canelons..... etc.

                                                                     

INGREDIENTS

1 paquet de pasta brich

3 pomes mitjanes

canyella

3 cullerades de sucre

nous

2 plàtans

4 porcions de xocolata de cobertura

100 gr. de mantega



PREPARACIÓ

Tallem les pomes a daus i les posem a la paella amb una cullerada de mantega, el sucre, 1 culleradeta de canyella  i les nous a trossos petits i anem remenant fins que s`hagi desfet el sucre i la poma es vegi cuita.

Estendrem tres fulles de pasta i les dividim en quatre quadrats, fonem la mantega al microones 1 minut o fins que quedi líquida, tot seguit amb un pinzell, suquem amb la mantega una làmina de pasta, fiquem l’altra a sobre i també la suquem, i per últim fiquem la última i també la suquem. Al centre del quadrat, hi fiquem una cullerada de la poma i tanquem per les quatre puntes, el suquem de mantega  i  ho posem al forn, que ja tindrem calent a 180ºC, ho deixarem uns cinc minuts o fins que veieu que canvia de color,  es cou ràpid.

Seguidament agafem el plàtans els tallem per la meitat i en fem bastons, estirem tres fulles més de pasta, suquem cada una com abans amb mantega i fem quatre quadrats. Al mig, hi posem els bastons de plàtans i una porció de xocolata, emboliquem com un paquetet, suquem amb mantega fosa i al forn, també uns cinc minuts, controlant.  Adornar amb sucre llustre o gelat.







13 de nov. 2013

NÈCTAR DE PRÉSSEC

Per Denisa Stefania






A qui no li agrada un bon suc de fruita quan esmorzem o berenem?. Els sucs, com tots sabem, són un bon aliment i més si son d’elaboració casera, ja que sabem que no contenen cap altra substància que no sigui el suc de la fruita que nosaltres li afegim i ara a disfrutar de l’autèntic sabor de la fruita!!!.

INGREDIENTS (8 o 9 l. nèctar)
4 kg. de fruita
1,5 kg. de sucre
5 l. aigua


PREPARACIÓ

Pelem els  préssecs  i traiem les llavors i ho fiquem al foc juntament amb l’aigua i el sucre fins que bulli. Quan comença a bullir abaixem el foc i ho deixem bullir a foc lent uns 15 minuts, mentrestant anar remenant de tant en tant  treure l’escuma durant la bullició. A continuació, es retira del foc i es tritura amb la trituradora. Per a una millor conservació bullir a foc lent uns altres 15 minuts.
Per a la seva conservació durant l'hivern s’hi fica ¼ d’aspirina per litre de nèctar quan encara està calent, i es deixa reposar tapat amb mantes fins el dia després (es pasteuritzen), si no es volgués posar l’aspirina s’ha de guardar el nèctar a la nevera i consumir-lo a curt termini.










 

11 de nov. 2013

FLAMS






A memòries d’una cuinera ens han proposat aquest mes de novembre receptes de FLAMS... i ens ha agradat molt la proposta!, i en aquest post d’avui ficarem els enllaços dels flams publicats al nostre bloc!!!!.



Quan pensem en flams, normalment a la imaginació ens ve el flam d’ou, que és el més típic, però existeixen moltíssimes variacions, de vainilla,  cafè, xocolata, pistatxos, llimona, coco, formatge, fruites... aquí és on entra la imaginació de cadascú...  també  hi ha la variant salada que és la sopa de flam, típica de les terres de l’Ebre i del Maestrat!!!.



http://memoriesdunacuinera.blogspot.com.es/2013/11/el-bon-riure-fa-de-bon-viure.html#comment-form




http://tastdecuina.blogspot.com.es/2012/11/flam-de-quallada.html



http://tastdecuina.blogspot.com.es/2012/10/flam-de-mato-i-mel-thermomix.html





http://tastdecuina.blogspot.com.es/2012/09/flam-de-cafe-ii.html





http://tastdecuina.blogspot.com.es/2012/02/flam-de-cafe-i-galeta.html




http://tastdecuina.blogspot.com.es/2010/11/flan-de-coco-microones.html



http://tastdecuina.blogspot.com.es/2012/03/tarta-de-flam-de-platan.html