28 de juny 2013

TARTA GUINNESS







El  famós pastís Guinness!, que de ben segur n’heu sentit a parlar!!!. Jo el tenia que fer... i com s’esqueia l’aniversari de l’Eduard, vaig aprofitar l’ocasió i vaig pensar que seria un pastis curiós per un de 22, ja que es fa amb la conegudíssima cervesa negra.


Dir bo és poc ... es bonnnniíiisim!!! i la gràcia és l’escuma de sobre.... Mmmmm....


La pega.....  les calories.... :(, però una alegria cal donar-se-la de tant en tant, no!!??? ;)




Ens acomiadem de vosaltres aquest estiu amb aquest pastís tant original...  i us desitgem  unes MOLT BONES VACANCES!, ens tornem a trobar al setembre!!!







INGREDIENTS


Pel pastís:

   250 ml. de cervesa Guinness

   250 gr. de mantega

   400 gr. de sucre

   250 gr. de farina

   75 gr. de cacau en pols

   1 culleradeta de extracte de vainilla o be de sucre avainillat

   1 sobre de llevat Royal

   140 ml. de nata liquida

   2 ous



Per l’escuma de sobre:

   360 ml. de nata per muntar

   300 gr. de formatge cremós de sucar

   150 gr. de sucre glaç





PREPARACIÓ


Posem el forn a escalfar a 180ºC. 


Primer fem el pastis:


En un bol barregem tot el que és pols: farina, cacau,sucre i llevat. Tot ben barrejat.

En un altre bol els líquids: la nata, la vainilla i els ous sencers.

Seguidament, en un cassó escalfem la cervesa  i desfem la mantega, quan aquesta sigui calenta, a trossos fins que sigui ben desfeta i sense que arribi a bullir.

Quan és quasi fred, ho afegim al bol dels líquids i batem ben batut, i aleshores ho afegirem a l’altre bol dels ingredients en pols (farina, etc...)  i barregem molt bé.

Tot seguit, suquem un motlle amb mantega i farina i hi aboquem la massa, enfornem uns 50 minuts controlant. 


Seguidament, farem l’escuma: Barregem el formatge i el sucre, muntem la nata i l’incorporem poc a poc al formatge, tirem per sobre el pastis fred i a la nevera .Es mes bo deixat reposar.








25 de juny 2013

IOGURT AMB CIRERES, fals CRUMBLE I SALSA DE XOCOLATA






Com podeu observar... això va de cireres....!!!!

Postres ràpid amb la fruita de primavera per excel·lència i alguns tocs més que poden solucionar un acabament de menjar fantàsticament. El fals crumble li fico perquè la galeta esmicolada dona aquesta sensació.




INGREDIENTS  ( 1 ració)



1 iogurt natural   ( en aquest cas desnatat)

5 cireres sense pinyol ben madures

2 culleradetes de sucre  ( en aquet cas 1 c/petita d'estevia)

1 galeta amb perles de xocolata

salsa de xocolata



PREPARACIÓ



Barregem el iogurt amb el sucre i hi anirem afegint les cireres a trossets, posem en un vas de servir i a sobre esmicolem la galeta, posem una cirera sencera per decorar i banyem amb la salsa de xocolata, que tindrem ja feta desfent  una mica de xocolata fondant amb una mica de nata.







19 de juny 2013

COCA AMB CIRERES







Aquesta coca és típica del Corpus de Reus,  el Corpus s’escau al temps de les cireres!!, i abans sempre es menjava el producte de temporada.


El Josep i la Ma. Alba, què tenen un cirerer enorme hem van portar un bon munt de cireres maques i sucoses.... i encara que a casa duren un minut a taula, aquesta vegada vaig voler provar de fer aquesta coca, què cal dir què està molt bona. Carai amb els de Reus!!!.




INGREDIENTS



Massa mare ( la nit abans):

   100 gr. de farina de força

   100 gr. de llet tèbia

   25 gr. de llevat de pastisser


Coca:

   500 gr. de farina de força

   3 ous

   ratlladura de una llimona

   100 gr. de sucre i una mica mes

   50 gr. de mantega pomada

   1 polsim de sal

   1/2 kg de cireres sense mànec però si pinyol

   1 rovell d’ou per pintar-la




PREPARACIÓ



Posarem en un pot els ingredients de la massa mare la nit abans, sobre tot el llevat ben esmicolat i remenem, tapem i posem a la nevera fins l’endemà.

Per fer la coca posarem en un bol la farina, farem un forat al mig com un volcà i anem tirant tots els altres ingredients, i per últim la massa mare i anem barrejant i pastant ben bé uns deu minuts. És una massa que queda enganxosa, per lo què ens podem sucar les mans amb oli o farina per manejar-la, no tirar més farina que la de la recepta, només sucar les mans.

Seguidament tindrem una plata de forn amb paper vegetal i posarem la massa feta una bola i tapem amb un drap i deixem en un lloc sense corrent 1 hora. Passat aquest temps l’estirem sobre la plata donant forma i clavem les cireres ben juntes ja que es separaran al pujar la massa. Deixem tapat 1 hora més fins que dobli la mida. L’agafarem i pintarem amb rovell d’ou, tirant molt de sucre per sobre i posarem el forn que ja tindrem escalfat a 180ºC dalt i baix, durant 15 o 20 minuts controlant.








17 de juny 2013

AMANIDA D'ARRÒS AMB GAMBES







 Ja podem començar a pensar en plats frescos, que sembla que la calor per fi arriba, desprès de tants dies d’aigua. Ep!!! que no em queixo que "aigua als ordis" QUE NO FALTI!!! ;)


Arròs, que sempre n’hi ha.... en aquesta ocasió hi vaig ficar unes gambetes que tenia congelades i el va fer una mica més “important”, però amb d’altres ingredients  boníssiiiim!.


És un plat senzill i fàcil... però com sempre comento, a vegades no és l’elaboració dels plats, sinó la idea i caure en fer-la!, quantes i quantes vegades m’he trencat el cap... “Què faré avui per dinar!?”, ni us ho imagineu!!!.... se m’acaben les idees!, i mirant alguna que altra recepta en algun bloc senzilleta... se m’acut la idea i ho faig!, per això trobo interessant penjar aquest tipus de receptes tant i tant elementals....




INGREDIENTS




250 gr. d’arròs

1 rodanxa de pinya natural o en almívar

150 gr. de gamba pelada congelada

1 taronja

1 llauna de tonyina en oli

olives farcides




PREPARACIÓ




Posarem a bullir l’aigua i quan comenci hi tirem l’arròs i la sal convenient i deixem uns 20 minuts, quant està escorrem i ho passem per aigua freda.


Aboquem l’arròs en la safata i hi afegim trossos de pinya, taronja, tonyina esmicolada i les gambes descongelades i passades un minut per la paella amb 1/2 cullerada d’oli, afegim les olives a trossos i llestos.


Podeu acompanyar amb maionesa o salsa rosa.







13 de juny 2013

MINI HAMBURGUESES AMB ROSTI DE PATATA







A vegades fem els plats “sosos” com dic jo!, i no costa res presentar el plats una mica diferents, més simpàtics!, i sembla que no... però t’ho menges més a gust i inclús ho trobes més bo!.

Avui us presentem unes  mini-hamburgueses i enlloc de pa... PATATA!!! I voleu que us digui la veritat? .... Mmmm... el què us deia: DELICIOSES!!



INGREDIENTS


Per les hamburgueses:

   1/2 kg. de carn picada de vedella

   1 gra d’all picat petit

   2 branques de julivert picades petites

   sal i pebre



Pel rosti:

   3 patates mitjanes

   80 gr. de formatge ratllat

   1/2 ceba grossa o una de petita

   sal i pebre

   oli d’oliva



PREPARACIÓ



Barrejarem els ingredients de les hamburgueses i els donarem forma d'una mida de tres dits. Posarem una planxa al foc amb un rajolí d’oli, no gaire, i farem les hamburgueses 3 minuts per banda i reservem.

Pelem i ratllem les patates amb un ratllador de forats grans, al igual que la ceba i exprimim ben bé a fi que perdi l’aigua, ho barregem amb el formatge, sal i pebre .

Posem la paella al foc amb dos cullerades d’oli i quan estigui calent hi anem tirant muntets de patata i l'aplanem donant una mica de forma rodona i ho girem quan veiem una banda feta  i fem l’altra, retirem sobre paper de cuina.

Posem el rosti i a sobre l’hamburguesa acompanyat amb quetxup i mostassa.








10 de juny 2013

MOUSSE DE MADUIXA







Encara queden maduixes....  M’encanta fer bons postres amb aquest fruit!, la seva textura, el seu color vermell intens!, dóna vida... queda maco!.
Aquet cop m’he decantat per una mousse, perquè es lleuger i refrescant  a la vegada que senzill i saludable. Ens ha encantat, crec que he fet curt i tot!!.

INGREDIENTS

4  galetes  de xocolata
250 gr. de maduixes
250 gr. de nata per muntar
3 cullerades de sucre
3 fulles de gelatina
xocolata de fondre per decorar

PREPARACIÓ

Reservem  quatre  maduixes per la decoració, i la resta la triturem junt  el sucre amb la batedora. Mentre posarem amb aigua freda la gelatina perquè s’estovi.
Posem el puré de maduixa a un cassó al foc i escalfem sense que bulli, només fins que agafi temperatura, retirem del foc i desfem les fulles de gelatina ben escorregudes, i deixem refredar.
Muntem la nata amb una cullerada de sucre i l’incorporem suaument al puré de maduixa fred.
Al fons de una copa esmicolem la galeta, posem la mousse i cap a la nevera almenys tres hores.

Desfem la xocolata i banyem les maduixes que hem reservat, deixem que s’eixuguin i posem al mig de la copa per decorar. També es pot posar trossets de maduixa si en teniu més.






 

7 de juny 2013

ORADA AL FORN AMB GAMBES






Seguint la tradició: Un plat  molt bo i alhora senzill de fer. La veritat és que d’aquest peix n’havia menjat, però mai n’havia cuinat... i potser ja començava a ser hora, no??....



INGREDIENTS




4 filets d’orada

2 cebes mitjanes

3 tomàquets madurs forts

6 gambes o llagostins  (  congelats )

oli d’oliva

sal i pebre

1/2 got de vi blanc




PREPARACIÓ



Posarem al fons d’una safata de forn tota una capa amb les cebes talladetes  fines i els tomàquets a rodanxes, i per sobre hi posarem els filets nets, salpebrats i ruixarem amb l’oli. Escalfarem el forn a 180ºC i un cop calent hi posem el peix. Mentrestant traiem els caps a les gambes i els passem amb una mica d’oli per la paella. Un cop cuits, hi tirem el vi blanc i deixem reduir 2 minuts, xafem els caps amb el líquid i el colem. Reservem.

Quan el peix ha canviat de color, hi tirem el líquid de vi i caps de gambes per sobre, i afegim les cues de gamba a la safata i deixem fer 15 minuts.





4 de juny 2013

CREMA DE MELÓ AMB MOSCATELL I AMETLLA (THERMOMIX)






Les temperatures van pujant de mica en mica... (ja costa , ja  aquest any!!!), i les coses fresquetes ja apeteixen una miquetona més. Aquesta recepta és una variació d’algunes de semblants que hi ha per la xarxa de bones cuineres i cuiners. Seguint la nostra tradició, és senzilla i molt bona a la vegada que fresqueta!!.


INGREDIENTS

1 kg. de meló pelat i trossejat
50 gr. de Maizena
100 gr. de sucre

Salsa:
150 ml. de moscatell
50 gr. de sucre
ametlles filetejades


PREPARACIÓ

Posem a la thermomix el meló i triturem a velocitat 5 durant 10 segons, traiem i passem per un colador fi per treure tota la polpa i només quedi el suc. Tornem a tirar a la batedora i hi afegim la Maizena i el sucre, posem 10 segons a velocitat 5 perquè es barregi  tot  i tot seguit  posarem  10  minuts, temperatura 100, velocitat 4.

Un cop llest posem en motlles individual i a la nevera.
Posem els ingredients de la salsa en un cassó  (moscatell, sucre i ametlles filetejades) i deixem que arrenqui el bull, baixem el foc  i deixem uns 15 minuts o fins que vegem que ha reduït el moscatell i queda una textura una mica més densa.

Servim  desemmotlla’n la crema  i tirant per sobre la salsa.     

*  Fen servir una batedora i espessint la crema  al foc, també es podria fer.