Com mana la tradició i això no
pot faltar.... hem de publicar la mona de Pasqua tradicional!!!!. Símbol de la
Quaresma.
Hi ha una gran diversitat de
tipus de mona de Pasqua, la de xocolata, la de fruites, amb diferents tipus de
llaminadures, diferents decoracions per a grans i petits i també amb farciment de mantega, de melmelada, sense farciment...
INGREDIENTS
Per la base:
5 ous
150 gr. de
farina
150 gr. de sucre
1/2 sobre de llevat
Per la cobertura:
½ pastilla de xocolata de cobertura
150 gr. de mantega
Una mica d’aigua
trossets d'ametlla
trossets d'ametlla
Pel farcit del mig:
Melmelada de frambèsia.
PREPARACIÓ
Posem el forn a escalfar a 180º.
Separem els rovells de les clares i muntem
aquestes últimes a punt de neu. Amb els rovells i el sucre els batem fins que
blanquegin, quan han blanquejat, (quasi perden el color groc i augmenten), hi afegim la farina amb el llevat passat per
un colador i ho barregem. Tot seguit hi incorporem les clares de sota cap dalt
molt a poc a poc fins que siguin integrades amb la resta.
Suquem un motlle de 22 cm. amb mantega i farina i
hi aboquem la massa, ho posem al forn 25
minuts i passat aquest temps comprovem amb un escuradents, si es cuit treure i
desemmotllar-lo un cop fred.
Mentrestant desfarem la cobertura de xocolata al bany maria junt amb la mantega.
Mentrestant desfarem la cobertura de xocolata al bany maria junt amb la mantega.