26 de març 2013

MONA DE PASQUA (xocolata)







Com mana la tradició i això no pot faltar.... hem de publicar la mona de Pasqua tradicional!!!!. Símbol de la Quaresma.

Hi ha una gran diversitat de tipus de mona de Pasqua, la de xocolata, la de fruites, amb diferents tipus de llaminadures, diferents decoracions per a grans i petits i també amb farciment de mantega, de melmelada, sense farciment... 
 


INGREDIENTS


Per la base:

   5 ous

   150 gr. de farina

   150 gr. de sucre

   1/2 sobre de llevat

Per la cobertura:
   ½ pastilla de xocolata de cobertura
   150 gr. de mantega
   Una mica d’aigua
   trossets d'ametlla

Pel farcit del mig:
   Melmelada de frambèsia.




PREPARACIÓ



Posem el forn a escalfar a 180º.

Separem els rovells de les clares i muntem aquestes últimes a punt de neu. Amb els rovells i el sucre els batem fins que blanquegin, quan han blanquejat, (quasi perden el color groc i augmenten),  hi afegim la farina amb el llevat passat per un colador i ho barregem. Tot seguit hi incorporem les clares de sota cap dalt molt a poc a poc fins que siguin integrades amb la resta.

Suquem un motlle de 22 cm. amb mantega i farina i hi aboquem la massa,  ho posem al forn 25 minuts i passat aquest temps comprovem amb un escuradents, si es cuit treure i desemmotllar-lo un cop fred. 
Mentrestant desfarem la cobertura de xocolata al bany maria junt amb la mantega.

Tot seguit, obrim el pa de pessic per la meitat i el farcim amb melmelada de frambèsia o la que sigui del vostre gust, tapem i hi tirem la xocolata de cobertura per damunt, i empeguem els trossets d'ametlla pels costats i el decorem al nostre gust...


22 de març 2013

PASTISSETS DE LLIMONA







Sembla que estiguem en la línia dels cítrics, perquè l’altre dia varem publicar els  pastissets de mandarina i la chalota de mousse de mascarpone i de  llimona i avui els pastissets de llimona, però és que és temporada i a més a més són boníssims!. Els cítrics els fan més lleugers i ens alleuja la consciència de la dieta je,je,je!!!
Aquets són tipus magdalenes però com podeu veure no puja i per això els hi he dit pastissets.... 

INGREDIENTS

50 gr. de mantega tova
150 gr. de sucre
150 gr. de farina
1 sobre de llevat
125 ml. de llet
2 ous
el suc i la pell rallada de una llimona

PREPARACIÓ

Escalfem el forn a 180ºC.
Barregem els ous i la llet i reservem. En un bol ajuntarem el sucre i la mantega fins que quedi tot ben incorporat, seguidament barregem la farina i el llevat. Tot seguit, en el bol de la mantega anirem tirant la barreja d’ous, llet, la de farina i el llevat, anant intercalant-ho i finalment la pell rallada de llimona, omplirem les càpsules o motlles fins a 3/4 parts, ho posem al forn uns 30 minuts o fins que veiem que es cuit fent servir l' escuradents.
Un cop cuits els deixem refredar i mentrestant barregem el suc de llimona i tres culleradetes de sucre, i quan els pastissos són freds els hi tirem per sobre perquè es mullin, decorem amb sucre fi o com vulguem. 






18 de març 2013

CHALOTA DE MOUSSE DE MASCARPONE I LLIMONA






Les mousse sempre ens han agradat molt per la lleugeresa que incorporen en unes postres i els diferents gustos que podem arribar a fer. Amb la base d’una nata unes clares i el producte escollit podem anar desenvolupant la creació de una mousse.

INGREDIENTS

125 gr. de mascarpone
melindros
1 ou
100 gr. de sucre
150 ml. de nata per muntar
2 fulles de gelatina
1 llimona ( el suc i la pell rallada )

PREPARACIÓ

Barregem el mascarpone i el sucre i tot seguit hi afegim el rovell d’ou, ho barregem bé i hi incorporem el suc de llimona i la seva pell. Seguidament muntarem la clara d’ou i la nata per separat i reservem a la nevera.
La gelatina que prèviament haurem ficat en aigua freda uns 10 minuts la desfarem amb una cullerada de nata calenta i deixem refredar. Afegirem aquesta gelatina a la mescla de mascarpone i anirem incorporant la nata muntada i desprès la clara molt poc a poc perquè no baixi tot, i ja tindrem la mousse a punt.
En un motlle de plum cake folrat el dins amb plàstic film de manera que surti per les vores anem revestint les parets i el fons amb melindros de manera que faran una caixa que no sobresurti massa per sobre el motlle, nomes una mica, i desprès l’omplim amb la mousse i tapem amb el film que sobrava pels costats i reservem al menys tres hores a la nevera, millor un dia per l’altre. El desemmotllem al revés i decorem amb mousse que ens haurà sobrat i llimona confitada. 








14 de març 2013

COCA DE POMA



Per en Pako



Normalment el grupet del curs de bonsais quan quedem per fer algun dinar o berenar cadascú porta algun plat... El Pako ens ha passat aquesta recepta que va preparar per l’últim dinar.

Va quedar boníssima i hem volgut compartir-la amb tots vosaltres perquè és molt i molt fàcil de fer i una bona idea per quan hem de portar algun plat.

Al nostre recull de receptes, trobareu d'altres maneres de preparar el pastís de poma, com  els pastissets de poma d'Ivarsmini tarta de poma ràpida, tarta de poma, pastís de poma II. Com veiem, la poma dona per molt, oi!? Totes les versions boníssimes!!!!



INGREDIENTS



250 gr. farina

250 gr. sucre

250 gr. poma golden (sense pela)

3 mesures de iogurt d’oli

1 sobre de llevadura

3 ous





PREPARACIÓ



Primer de tot triturem els ingredients a la picadora. Tot seguit els posem tots a la batidora i ho batim. Així queden tots homogenis i ben barrejats.

Seguidament, untem un motllo amb mantega i ho posem al forn a 185ºC uns 35 minuts, (per saber si està cuit, ho punxem amb un escuradents). 



11 de març 2013

"MONTADITOS" PER SOPAR






A vegades falten idees per cuinar!, no us passa??... Això m’atabala, ja que per sopar, per exemple... soc repetitiva: truites, amanides, escudella... però a vegades m’agrada fer quelcom una mica diferent i improvisar amb els ingredients que tinc a la nevera.... L’altre dia vaig fer aquestes llesquetes per sopar... sincerament, no sé com dir-li aquets "montaditos", però són molt bons i surts una mica del convencional, com podeu veure tothom sabem fer-ho i de ben segur ho heu fet 1000 vegades, però com he comentat anteriorment... ben bé és per donar alguna idea a alguna “atabalada” com jo avui per sopar!!!! Jejejejejej....

INGREDIENTS

una barra de pa tipus baguette
1 llauna de tonyina al natural
2 ous durs
1 tomàquet madur fort
1 ceba tendra
oli d’oliva
formatge curat


PREPARACIÓ

En un plat trossegem el tomàquet, la tonyina, la ceba tendra i l’ou. Tot seguit, hi tirem un raig d’oli d’oliva i ho posem sobre llesquetes de pa ho cobrim amb el formatge i llestos. 


 
També podríem sucar les llesques amb tomàquet....






7 de març 2013

SECRET DE PORC IBÈRIC AMB CEBA CARAMEL•LITZADA







A vegades no es tracta de fer receptes molt complicades, ja que el dia a dia no ens ho permet... aquesta és una recepta fàcil i molt bona.

El secret és un tall del porc molt melós que no necessita cap complicació alhora de cuinar,  ja que quan és més bo es tomb i tomb a la planxa o brasa i al forn poc temps.
Aquest cop l’he acompanyat amb ceba, però el procés de cocció ha estat el que li cal, molt senzill al forn amb un raig d’oli 15 minuts per banda.

Si no heu provat mai aquesta part del porc, us convido a provar-la ja que és molt gustosa. 

INGREDIENTS

1 tall de secret/persona
oli d’oliva
sal maldon
Acompanyament
3 cebes de figuers
2 cullerades de sucre moreno
1 cullerada de vinagre de Mòdena
oli

PREPARACIÓ

Escalfarem el forn a 200ºc , mentre posarem els secrets a la safata amb un raig d’oli i els posarem al forn escalfat uns 15 minuts per banda o que vegeu que són daurats. 



Amb la ceba pelada i tallada a trossos la posarem amb 2 cullerades d’oli a foc lent i tapada una mitja hora, quan sigui transparent hi tirarem el sucre i el vinagre i anirem remenant fins que quedi com caramel.
Posarem els talls al plat, hi tirem una mica de sal maldon i acompanyem amb la ceba.





4 de març 2013

PASTÍS DE XOCOLATA II







Com podeu veure som molt i molt xocolateres!!!!.... aquest és un altre pastís pels més llaminers de la família!!!...
És un pastís facilíssim!, ningú té excusa per no fer un bon pastís.... de veritat!!!. A mi em va solucionar un aniversari en què l’homenatja’t en va quedar encantat, això si: lla xocolata el fascina.

INGREDIENTS

Pel pastís:
   6 ous
   200 gr. de sucre
   190 gr. de mantega
   180 gr. de xocolata 70% de cacau
   90 gr. de farina

Per la cobertura:
   150 gr. de xocolata per fondre
   50 gr. de mantega
   100 ml. de nata liquida.
   boles i neules de xocolata per decorar

PREPARACIÓ

Muntarem els ous amb el sucre fins que blanquegin. Posarem la xocolata amb la mantega 1 minut al microones i deixem que es refredi una mica i a continuació ho aboquem a la mescla d’ous i sucre, finalment afegirem la farina a poc a poc i ho tirarem al motlle prèviament sucat amb mantega i farina perquè no s’enganxi. Posem al forn escalfat a 180ºC uns 30 minuts.
Mentrestant,  fonem els ingredients de la cobertura al bany maria. Quan el pastís surti del forn, el deixem refredar, desemmotllem i cobrim amb la xocolata i la decoració.