30 de gen. 2013

TRUITA DE FREDOLICS







Quan era el temps dels bolets, el Pere va portar un fredolics preciosos, que em van fer molta il·lusió, ja que no jo no podia anar a buscar-los, doncs... almenys els provaria....


Alguns d’aquests fredolics, vaig aprofitar per fer aquesta truita per sopar. Molt bona , amb una amanideta i fantàstic!!!!!!!

No es un plat espectacular però a vegades et dona alguna idea per sopar, que sembla que no però a vegades s’acaben les idees.....  Una recepta més fàcil impossible!!!!!.


INGREDIENTS


Fredolics

4 ous

1 gra d’all

julivert



PREPARACIÓ


Saltegem els fredolics nets amb all i julivert trinxat i deixem que es facin, quan ja estan, hi tirem els quatre ous batuts i fem la truita per una banda, desprès la girem i fem l’altra banda com fem sempre i llestos. 





28 de gen. 2013

FILET DE PORC IBÈRIC A LA MOSTASSA ANTIGA






Un plat fàcil i bo perquè si!!!. No hauria dit mai que m’agradés aquesta salsa , perquè la idea de la mostassa no la veia clara, com a ingredient d’una salsa.
L’he vist moltes vegades per la xarxa, però he seguit bàsicament la que he trobat al bloc LA TAULA D’EN BERNAT, que ho explica fantàsticament, com totes les receptes que publica. 

INGREDIENTS

2 filets de porc ibèric
4 cullerades de mostassa a l’antiga
1/2 vas de llet
1/2 vas de vi ranci
4 cullerades d’oli d’oliva
sal
pebre

PREPARACIÓ

Primer, netejar els filets de greix, salpebrar-los, desprès es fica oli en una cassola i quan és calent s’hi posa els filets, es van tombant perquè es daurin per tots costats, però que no s’acabin de coure i es retiren.
Tot seguit, en el mateix oli, es tira vi ranci, a fora de foc perquè esquitxa molt i es deixa reduir l’alcohol, seguidament s’hi tira la mostassa i s’hi posa la llet perquè espesseixi una mica.
Es tallen els filets a rodanxes i els posem en una safata de forn coberts amb la salsa, tindrem el forn escalfat prèviament a 180ºC uns 15 minuts.
Sobretot els filets no s’han de coure massa a la cassola, només segellats. Al forn o bé amb la salsa a la mateixa cassola s’acaben de fer. 



 

23 de gen. 2013

SOPA DE NATILLES AMB BROWNIE, GELAT DE NATA I FRUITS VERMELLS






Aquesta vegada els Memòries d’una Cuinera, ens han proposat el repte de una de les llaminadures més casolanes i que agraden tant a grans com a petits... les NATILLES!!!.

Aquesta proposta és molt i molt llaminera!!!!!!!!!!!!!. Esperem que us agradin!!!.





INGREDIENTS



Per les natilles:

   6 rovells d’ou

   600 ml. de llet

   130 gr. de sucre

   1 pell de llimona (només lo groc, sense res de blanc)

   1 rama de canyella

   1 culleradeta de sucre vainilla



Acompanyaments:

   1 trosset de brownie per persona

   100 gr. de gerds

   1 bola de gelat de nata



PREPARACIÓ



En un pot posem la llet a bullir (menys un vas que reservarem) amb la canyella, la pell de llimona i el sucre vainilla, i fem arrencar el bull, quan aquest arrenqui el retirem del foc i tapem perquè agafi els aromes durant uns 10 minuts.

Mentrestant barregem els rovells amb el sucre i hi afegim el vas de llet que teníem reservat, destapem el pot i hi aboquem la llet i els ous  i ho remenem, seguidament posarem el foc molt baix perquè no ha de bullir mai, i anirem remenen fins que tinguem la consistència que volem.

En un plat fondo, posarem al mig el tros de brownie, a sobre una bola de gelat, pel voltant i cobrint el fons, les natilles i finalment per decorar, hi fiquem alguns gerds. 





21 de gen. 2013

PASTÍS DE MOUSSE DE TORRÓ DE XIXONA




Aquesta recepta és adequada per gastar el torrons de Xixona que sobren de les festes!!!. A nosaltres, els torrons a casa nostra, no ens agraden massa...   Així que d’una manera o una altra els hem de gastar!!!. 
És un pastís molt bo i gustós i gens empallegós... ;)




INGREDIENTS



un pa de pessic (de fer braç de gitano ( o galetes triturades) )

2 ous

300 gr. de torró de Xixona

200 ml. de nata per muntar

1 vas de llet

4 cullerades de sucre

6 fulles de gelatina

xocolata en pols per decorar





PREPARACIÓ



Tallem el pa de pessic (elaboració del pa de pessic aquí) amb la forma del motlle de manera que cobreixi el fons i ens faci la base.

Ara preparem la mousse, triturant el torró amb 1/2 vas de llet, i posant uns minuts les fulles de gelatina a remull amb aigua freda.

Agafem els dos ous i separem clares i rovells, les clares les muntem a punt de neu i reservem, els rovells els batem amb el sucre fins que estigui ben integrat, seguidament afegirem el batut de torró i remarem, agafem la resta de llet i l’escalfem al microones i desfarem amb la llet calenta les fulles de gelatina ben escorregudes i això ho afegim al batut de torró i els rovells.

Tot seguit, incorporarem les clares a poc a poc i desprès la nata muntada, també poc a poc. Aquesta mescla la tirarem dins el motlle i deixarem a la nevera unes quatre hores. Al treure tirarem sobre el cacau en pols per decorar i desemmotllem. 





18 de gen. 2013

FILET DE LLOM FARCIT AMB SALSA DE POMA I CEBA




Per Anna G.



Mmmmm.... la veritat es que aquest plat és per llepar-se’n els dits!. És bo i té presència, i a vegades quan tenim invitats ens compliquem molt la vida. Proveu de fer-lo ja veureu com no parareu de sucar-hi pa!!!. Això és el que ens va passar a nosaltres!...


INGREDIENTS (4 persones)


1 filet de llom farcit de formatge blau (o altres) i bacon

3 pomes “golden”

3-4 cebes de figueres

Oli

Sal i pebre

Vi blanc



* També es pot farcir amb altres ingredients com botifarra, prunes, pinyons, pinya, etc. Això s’encarrega a qualsevol carnisseria i et preparen el filet farcit i lligat.




PREPARACIÓ

Cal preparar-ho el dia abans.


Posem en una cassola mig centímetre d'oli i hi col·loquem el filet de llom. Seguidament, posem al voltant del filet de llom les pomes pelades i tallades a quarts i les cebes tallades a la juliana.
Ho posem al forn a 200ºC durant 20 minuts.
Després ho traiem del forn per girar el filet i afegim mig got d'aigua i mig got de vi blanc.
Ho tornem a posar al forn durant 20 minuts més.
Ho traiem del forn i ho deixem refredar, després agafem el filet i el posem a la nevera mínim 4-5 hores.


El suc, pomes i cebes que ha quedat a la cassola el passem pel turmix i el reservem.


Després d’aquest temps, agafem el filet fred, el deslliguem i el tallem a rodanxes d'un centímetre de gruix aproximadament.


Posem els talls de filets a la cassola i hi tirem el suc reservat per sobre. I una estona abans de menjar-ho ho escalfem al forn durant uns 15 minuts.





16 de gen. 2013

PINYA CARAMEL•LITZADA AMB GELAT







Tenia ganes de menjar pinya de postres, però volia fer-la de manera una mica més treballada que la simple tallada, però tampoc les ganes de treballar eren moltes!!!!....

Fet d’aquesta manera surt molt bo, i resulta mes atraient. Ah!!! i de treball ben poc.... jejejejeje



INGREDIENTS



1 pinya natural

sucre

gotes de llimona

gelats de xocolata i nata





PREPARACIÓ



Tallarem la pinya a rodanxes i les pelarem, es treu l’os del mig. En una paella antiadherent hi posem 5 cullerades de sucre i unes gotes de llimona i deixem que es fongui, aleshores hi posem la pinya i donem voltes que agafi el color del sucre caramel·litzat.

Emplatem amb dos boles de gelats. 





14 de gen. 2013

SUQUET DE PEIX






El diumenge no sabia que fer, i vaig decidir solucionar el dinar fent un cop d’ull al congelador.... I què carai va ser força bo!!! 

INGREDIENTS   ( 4 persones) 

12 gambes
2 sèpies netes mitjanes
2 cuetes de rap petites
16 musclos oberts al vapor
1 pot petit de pèsols en conserva
1 ceba
1 tomàquet madur
100ml de conyac
250 ml de brou de peix 
1 cullereta petita de pols de nyora o polpa de nyora
oli
sal 

Per la picada:
1 gra d’all
2 branques de julivert
7 ametlles 


PREPARACIÓ

En una cassola hi posarem un fons d’oli  i fregirem primer el rap a talls una mica enfarinat i salat, només 1 minut i reservem, fem el mateix amb la sèpia tallada a trossos i les gambes. Seguidament, agafarem la ceba tallada ben petita i la posarem al mateix oli de fregir abaixant una mica el foc donant tombs, quan és mig cuita afegim el tomàquet també a trossos petits, i deixarem que es faci, de seguit, tirarem la pols de nyora i mullarem amb el conyac. Quan aquest hagi tret l’alcohol, hi tirem el brou, els peixos i els musclos i deixem que faci xup,xup, passats 10 minuts hi tirarem la picada (feta amb tots els ingredients triturats) i els pèsols, deixem que s’acabi  de veure el líquid  i llestos. Deixarem reposar una mica i ja es pot servir. 





10 de gen. 2013

GAMBES AL CAVA


Per la Iolanda





Ja sé, que després de festes i d’haver menjat tant, potser vindria de gust veure  receptes més “lights” publicades, però renoi!, ara tinc un sortit de receptes que he tingut el gust de tastar que són boníssimes i em feia il·lusió compartir-les amb tots vosaltres!. Aquestes gambes per exemple... Mmmmm.... Boníssimes!, per Cap d’Any varem fer un “YO PONGO” que s’estila molt últimament!, suposo que és el que fa la crisis, no?, doncs bé, la Iolanda va portar aquest plat!, i com ja us he dit: EXQUISIT!!!... 

Al bloc, tenim també unes Gambes al Cava, però molt diferents a aquestes... però també molt i molt bones, el que sempre dic, a la varitetat hi ha el gust, i el bonic de la cuina són les diferents i diverses maneres de cuinar un mateix plat!!!.

INGREDIENTS

Gambes o llagostins
3 cebetes
50 gr. mantega
1 cullerada de brandy
1 vas de cava brut
1 vas de nata líquida
1 culleradeta de julivert picat
Sal
Pebre

PREPARACIÓ

Pelem i triturem les cebetes amb pel turmix (si és vol, també es poden tallar petites) i les sofregim a la paella amb la mantega durant uns 3 minuts. Salpebrem les gambes i les incorporem a la paella i les fregim durant aproximadament 5 minuts.
Tot seguit ruixem amb brandy i flamegem, quan la flama s’apagui, retirem i reservem les gambes en una safata per servir.
Posem el cava a la paella i el deixem bullir uns 7-8 minuts, fins que es redueixi a la meitat. Seguidament, s’afegeix la nata líquida i el julivert, ho escalfem tot un parell de minuts i tirem la salsa per sobre les gambes.




8 de gen. 2013

CÒCTEL DE MARISC








Aquest entrant és un plat que crec que tothom ja el déu haver fet però és tant bo i fàcil de fer que l’hem de publicar. I a vegades, no et recordes de fer-lo.
Per les festes que es menja tant fort, aquest entrant s’hi adiu... Hi ha moltes maneres diferents de fer-lo, però aquesta és la gràcia, oi??...


INGREDIENTS

Enciam
tomàquet
taronja
pinya natural
musclos
gambes pelades
2 ous durs

Per la salsa rosa:

4 cullerades de maionesa
2 cullerades de ketchup
1 cullerada de conyac
1 cullerada de suc de taronja


PREPARACIÓ

En recipients individuals esmicolem l’enciam, trossets de tomàquet, de taronja, de pinya.
Mentre en una cassola hi posem els musclos nets amb un dit d’aigua i la tapem, posem el foc i quan els musclos siguin oberts, ho retirem. Seguidament, en una paella saltegem amb una cullerada d’oli i un polsim de sal, les gambes, donem quatre tombs i retirem. Afegirem els musclos, les gambes i la fruita a l’enciam decorem amb ou dur.

Per la salsa barregem tot els ingredients ben remenat i servim acompanyant el còctel perquè cadascú es fiqui la quantitat que vulgui.