28 de nov. 2012

MAGDALENES DE XOCOLATA I FESTUCS






Unes magdalenes delicioses per acompanyar un bon cafè o per esmorzar i/o berenar, amb el complement del fruit sec que sempre es saludable. Les calories no ens les mirarem!!, perquè ens deixarem seduir per la temptació....
La veritat és que he disfrutat molt elaborant-les!, son molt agraïdes i tant bones...... sempre que les veia a les pastisseries o panaderies les veia tant esponjoses i amb aquesta textura que pensava que era molt complicat, però que equivocada estava... son facilíssimes de fer!... des que vaig començar que de tant en quan en faig i Mmmm.... com disfruto!, fent-les i sobretot menjant-les!!! ;)

Aprofitarem per adherir-nos amb aquesta recepta al repte que ens proposen aquest mes MEMÒRIES D'UNA CUINERA.

No deixeu de visitar altres receptes de magdalenes del bloc que també son boníssimes i fàcils de fer!, Magdalenes(Xavier Barriga) i Magdalenes de poma i pinyons  i ara si que no teniu excusa per fer unes bones magdalenes!!!! veure si us animeu a fer magdalenes!!!!




INGREDIENTS

150 gr. de farina
150 gr. de sucre
3 ous
75 gr. de xocolata negra
75 gr. de xocolata amb llet
75 gr. de festucs
75 gr. de mantega
1/2 cullera de postres de llevat

PREPARACIÓ

Posarem a escalfar el forn a 170ºC.
Agafarem els xocolates i els desfarem 50 segons al microones, compte anar parant i mirant perquè no es cremi, un cop desfets, ho  barregem amb la mantega i reservem.
En un bol batrem els ous sencers amb el sucre fins que doblin el seu volum, seguidament, afegirem la farina amb el llevat amb cura i a poc a poc, i tot seguit hi tirem la xocolata desfeta també de mica amb mica, barrejant, i finalment hi afegim la meitat dels festucs una mica picats amb un ganivet. Quan tots els ingredients estan ben integrats anem omplint els motlles de paper nomes fins la meitat, llavors hi tirem per sobre la resta de festucs i enfornem uns 25 minuts.







26 de nov. 2012

PASTÍS DE XOCOLATA II



Per la iaia Montse




Aquest pastís el vaig veure un dia a TV3 a cuines.. i em va agradar molt, i vaig decidir provar-ho!, i la veritat ha estat tot un èxit!, boníssim!!. Cada vegada que veig una recepta de pastissos de xocolata m’entra la temptació de fer-los! No puc evitar-ho!, Per què qui es pot resistir a un pastís de xocolata? Mmmmm….   Jo, la veritat… IMPOSSIBLE!!!.
Aquest pastís és ideal per acompanyar amb el cafè...  IRRESISTIBLE!. 

Si us agraden els pastissos de xocolata, us animem que visiteu al nostre bloc uns pastissos de xocolata ben diversos: PASTÍS DE XOCOLATA A LA MEL AMB AVELLANES, PASTÍS DE XOCOLATA i PASTÍS DE XOCOLATA I GERDS.


INGREDIENTS

Pel pastís:

6 rovells d’ou
6 clares
1 copa de ron
150 gr. de sucre
200 gr. de xocolata negra de cobertura
50 gr. de mantega
1 sobre llevat ‘royal’
farina

Per guarnir:

sucre avainillat
cacau en pols

PREPARACIÓ

Es fon la cobertura de xocolata al bany maria, quan aquesta està desfeta hi afegim la mantega i ho remenem. Seguidament, es barregen els rovells d’ou i el sucre en un bol, i en un altre bol es munten les clares. Tot seguit barrejarem, les clares muntades, els rovells d’ou i el sucre, la xocolata fosa i el ron, 1 sobre de llevat ‘royal’ i anirem incorporant la farina a poc a poc. Ho remenarem i ho posarem en un motlle pel forn. Es cou al forn a 180ºC durant 30 minuts. Es deixa refredar i s’emplata, es decora al gust amb sucre avainillat i cacau en pols.




22 de nov. 2012

PASTÍS DE POMA II







Aquest és un clàssic que es fa a totes les cases, però no per això deixa de ser molt bo, i fàcil de fer!, quelcom que nosaltres valorem molt!.... Ja que com la gran majoria de nosaltres, no tenim gaire temps per dedicar a la cuina com ens agradaria.... i la feina i les obligacions ens porta a un ritme accelerat, però no per això ens em de resignar a no gaudir dels petits plaers del paladar, no creieu? ;)


Al nostre recull de receptes, trobareu d'altres maneres de preparar el pastís de poma, com  els pastissets de poma d'Ivarsmini tarta de poma ràpida, i la tarta de poma, molt semblant a aquesta versió, però enlloc de crema pastissera amb melmelada... Totes les versions boníssimes!!!!


INGREDIENTS

2 pomes Golden
1 base de massa brisa que venen ja preparada
melmelada d’albercoc
sucre
mantega



PREPARACIÓ

Folrem un motlle circular d’uns 24 cm amb la massa preparada, prèviament sucat amb mantega i farina perquè no s’enganxi, punxem la base i la tapem amb paper d’alumini i uns pesos perquè no pugi del mig,  ho enfornem a 200ºC, amb el forn prèviament escalfat. Ho deixarem durant 10 minuts.
Un cop traiem la pasta del forn hi aboquem la crema pastissera, omplint la tarta i per sobre anem repartim la poma amb llesques primes, hi posem uns trossos de mantega i força sucre a sobre, i ho tornem enfornar durant uns 20 minuts, (la poma ha d’agafar un color daurat). Ho enretirem i ho pintem amb una mica de melmelada desfeta amb aigua calenta, per donar brillantor.




20 de nov. 2012

MELMELADA DE PEBROTS VERDS (THERMOMIX)






La meva bona amiga Dolors em va donar uns quants pebrots verds, que sempre van bé pels sofregits i procuro tindre’n sempre de congelats. Però com eren molts, vaig mirar que podia fer i a la web de Gastonomia & Cia vaig veure aquesta melmelada i hem va cridar l’atenció. La Melmelada de tomàquet si que ens agrada molt, doncs perquè no provar aquesta?, el resultat molt bo amb un toc curiós i diguem que exòtic. Jo la vaig fer amb Thermomix però si aneu a la seva web també expliquen com fer-ho de manera tradicional.


INGREDIENTS

450 gr. de pebrots verds
180 gr. de sucre
5 grans de pebre negre
20 gr. d’oli d’oliva
un polsim de sal


PREPARACIÓ

Rentem els pebrots, traiem les llavors, trossegem, ho posem al vas i els piquem una mica a velocitat 6. Seguidament, afegirem tots els altres ingredients i programem a temperatura varoma 20 minuts velocitat cullera i ja estarà.
Per conservar-la, esterilitzar un pot amb aigua bullent i destapat uns 30 minuts, passat aquest temps, treure’l i omplir-lo amb la melmelada, tapar-lo i bullir-lo en una olla amb aigua (que no cobreixi) uns 20 minuts. 







19 de nov. 2012

LASANYA VEGETAL


Pel Jesús




El Jesús, ens ha enviat aquesta recepta, jo, segur que provaré de fer-la ja que té una pinta genial… i demés de verdures: bona i saludable.


INGREDIENTS

4 patates
2 cebes
5 tomàquets
6 pastanagues
4 carbassons
1 paquet de formatge a talls
1 paquet de formatge ratllat
1 paquet de mozzarella
1 paquet de Philadelphia
Mantega
Oli d’oliva


PREPARACIÓ (4 persones)

Picar les verdures i coure-les lentament amb una mica d’oli. Retirar del foc, quan ja estiguin fetes. 


Seguidament, untar de mantega una font, posar a la base talls de formatge (folrar-lo) i formatge ratllat i/o mozzarella.

Anar fent pisos de verdures i folrar-los amb els talls de formatge i formatge ratllat i/o mozzarella i 5 cullerades de Philadelphia. Fer 2 pisos.

Cobrir el resultat de formatge ratllat i ficar-ho al forn durant 10 minuts a 180ºC. Després, gratinar durant 10 minuts o fins que el formatge estigui cuit.


16 de nov. 2012

GELATINA DE FRUITES






Aquest si que es un "Superpostres", ja que és molt bo i a la vegada molt saludable, ah!! i calories 0. Què més volem?, és un altra manera de menjar fruita i com que queda lluït, als nens els agrada molt i alhora es converteix en uns postres de festa ja que té molt bona presentació....

INGREDIENTS

fruita variada ( plàtans, poma, gerds, maduixa........)
2 sobres de gelatina de llimona


PREPARACIÓ

Agafarem un motlle i l’omplirem fins la meitat amb la fruita trossejada, i reservem. Seguidament, agafarem la gelatina i la farem segons indica el fabricant, un vas d’aigua freda per sobre i els desfem, mentre posem un vas d’aigua per sobre al foc i quan arrenqui el bull retirem i tirem sobre la gelatina desfeta amb fred, deixem refredar i tirem sobre les fruites del motlle, posem a la nevera almenys quatre hores i millor fer-lo d’un dia per l’altre. 






14 de nov. 2012

CALAMARS AMB MANDONGUILLES



Per la iaia Montse





Ja feia temps que donava tombs per fer un mar i muntanya, a casa aquesta barreja de gustos ens agrada molt…  Això si!, els que vigilem, això és un pecat!, perquè de pa en vàrem sucar…. jejejejej ;)

INGREDIENTS (4 persones)

2 calamars grossos
2 dents d’all
400 gr. pèsols
1 ceba
3 tomàquets madurs o tomàquet triturat en conserva
conyac
sal
sucre (una miqueta)
oli
suc de peix o caldo fluix

Per les mandonguilles:
   200 gr. de porc magre trinxat
   200 gr. de vedella trinxada
   1 ou
   pebre
   3 llesques de pa de pagès
   llet 
   sal
   pebre
   julivert
   2 dents d'all
   farina 

Per la picada:
   un grapat d’ametlles torrades
   sal
   1 dent d'all
   1 galeta maria



PREPARACIÓ

En una cassola amb una miqueta d’oli es sofregeixen els calamars nets i tallats a trossos mitjans. Quan estiguin ben daurats, es reserven. En el mateix oli de fregir els calamars, farem un sofregit de ceba tallada a juliana i tomàquet triturat, condimentar-ho amb sal i sucre. Quan ja esta fet, s’hi torna a afegir els calamars i s’hi tira una mica de caldo o be l’aigua per fer-lo bullir tot junt uns 10 m. més, seguidament s’hi afegeixen els pèsols.
Mentrestant, farem les mandonguilles: En un bol, ficarem la motlla del pa i la regarem amb llet, seguidament barrejarem la carn de vedella i de porc, els dos alls i julivert trinxats molt petits, sal, una mica de pebre i un ou. Quan la massa està llesta, es fan rodones per les mandonguilles i s’arrebossen amb farina abans de fregir-les. Quan ja estan fregides es tiren a la cassola amb els calamars i es cou tot junt uns 15-20 minuts, tot seguit, incorporem el conyac.
Quan faltin 10 minuts per apagar el foc, es prepara una picada amb un gra d’all, les ametlles torrades, sal, la galeta maria, ho piquem ben picat i s’incorpora a la cassola, o deixant fer la xup – xup.
Es bo deixar-lo reposar una mica, és un plat que es pot deixar de un dia per l’altre.






12 de nov. 2012

MOUSSE DE IOUGURT AMB FRUITES DEL BOSC






La setmana passada, vàrem fer un sopar molt especial amb dues amigues que feia temps que no veia... Em feia molta il·lusió portar alguna coseta de postres! Diferent... diria jo. Va ser un sopar excel·lent i una companyia encara més, així que es mereixia un final molt bo, això si poc calòric ja que totes estem amb control de línea (l’edat no perdona!!! ;) jejejeje )


INGREDIENTS

3 iogurts grecs
30 gr. de sucre
5 fulles de gelatina
200 ml. de nata per muntar
250 gr. de gerds
250 gr. de nabius
2 cullerades de sucre

PREPARACIÓ

Posem a remullar amb aigua freda les fulles de gelatina, dos per una banda i tres per un altra.
Primer posarem les fruites del bosc en una paella amb dos cullerades de sucre (reservem unes quantes per decorar) i deixem que es faci com una melmelada, retirem i HI afegim les 2 fulles de gelatina escorregudes, reservem fins que es refredi.
Barregem els iogurts amb el sucre, agafem una cullerada de nata l’escalfem al microones i afegim les tres fulles de gelatina i les desfem, ajuntem amb els iogurts i barregem. Ara muntarem la nata i la barregem amb els iogurts molt suaument, de baix a dalt fins que estigui tot ben incorporat. Muntem en uns gots (jo vaig fer servir aquets potets perquè tenia que transportar-ho) al fons la melmelada de fruits ben freda i a sobre la mousse de iogurt, decorem a fruites del bosc reservades i posem a la nevera mínim tres hores. 






9 de nov. 2012

FIDEUÀ DE LLENEGUES I ROVELLONS





Els amics dels Fogons de la Bordeta i Xocolada Desfeta a la recepta del 15 aquest mes de novembre ens proposen una recepta amb bolets, aquest any que se’n tornen a fer hem d’aprofitar!!!!

Nosaltres volem aportar aquesta fideuà que mal està dir-ho, però estava deliciosa.En aquest cas seria una fideuà de muntanya, jejejeje... perquè el peix ni el veu, però de veritat que us convido a provar de fer-la, ja que ens va agradar molt. 

Com que la recepta del 15 va de bolets, al nostre receptari tenim la recepta de rovellons amb llonganissa... un plat senzill però exquisit sobretot pels amants dels bolets....


 


INGREDIENTS

400 gr. de fideus prims
500 gr. de bolets ( llenega i rovello )
250 gr. de llonganissa ( botifarra tendra)
100 gr. de pebrot vermell
1 tomàquet madur
1 ceba grossa
3 grans d’all
1 branca de farigola petiteta
1 .l de brou de verdures (o una pastilla de concentrat)
100 gr. de formatge rallat (que es fongui be)
sal
3 cullerades d’oli d’oliva


PREPARACIÓ

Tallarem la ceba a daus petits a l’igual que el pebrot, el tomàquet i els alls, també tallarem a trossos els bolets i la llonganissa (o botifarra). En una olla posarem a bullir l’aigua amb una pastilla de brou de verdures (o el brou) i reservarem.
Seguidament, posem l’oli a la paella i fregim els bolets, nomes 4 tombs i els traiem, tirem la llonganissa, fins que es dauri i reservem. En el mateix oli hi posarem la ceba, el pebrot, la branca de farigola i els alls, a foc mig deixarem que es vagin confitant, quan gairebé ja estan hi tirem el tomàquet i també deixem que es cogui, acte seguit hi tirarem la llonganissa i els bolets, donem uns tombs i hi afegim els fideus i remenarem a fi que s’impregnin del sabors. Quan son una mica rossos hi llancem el brou i el deixem uns 10 minuts fins que se’l beguin,  si no fossin encara cuits, hi afegirem més brou. Tanquem el foc i hi tirem per sobre el formatge ratllat, deixem que reposi 5 minuts i llestos. 





7 de nov. 2012

PASTISSETS DE NATA





No us ha passat mai que teniu convidats improvisats? Suposo que gairebé a tothom, oi!!?? Sempre s’ha de tenir recursos!. La setmana passada, la meva cosina... es va atabalar!, es van presentar uns amics a sopar, i no tenia res de postres!!!... i finalment varem improvisar aquests pastissets la mar de bons!!! I demés!, a que fan patxoca!?? ;)



INGREDIENTS


1 làmina de pasta de full
200 ml de nata per muntar
sucre glaç
virutes de xocolata
1 rovell d’ou



PREPARACIÓ

Estendrem la pasta de full i amb un motlle o la copa d’un vas gros anirem fent rodones de pasta i les posarem en una plata de forn sucada de mantega  i farina.
Quan estiguin totes fetes les pintarem amb rovell d’ou i les posarem al forn escalfat a 200ºC uns 15 minuts.
Veurem que s’hauran inflat, aleshores les partim per la meitat les farcim de la nata que tindrem muntada i tirarem per sobre el sucre glaç i virutes de xocolata...