29 de juny 2012

COCA DE CEBA I FORMATGE DE CABRA A LA FARIGOLA (THERMOMIX)




Per la revetlla de Sant Joan vaig fer aquesta coca, acompanyada d’una amanida o també és una bona idea per qualsevol dels sopars que  les nits d’estiu acompanyen a preparar per compartir amb amics, en mig de xerrades interminables a la fresca reparadora dels dies calorosos.
La massa es preparada amb Thermomix i es del seu llibre de receptes, però sempre es pot preparar a ma. Aquesta massa te la particularitat de ser com una mica fullada no es tan compacta com la de pa.


INGREDIENTS

Per la pasta

50 g d’oli d’oliva
50 g. De mantega
100 ml d’aigua
1 cullereta de sal
25 g de llevat premsat
300 g de farina normal
1 pessic de sucre


Pel cobriment

3 cebes mitjanes
formatge de cabra amb rotlle
4 tires de cansalada fumada
4 branques de farigola
sal
oli d’oliva



PREPARACIÓ

Preparem la pasta posant l’oli, la mantega, l’aigua i la sal al vas de la màquina i programem 30 segons temperatura 40º velocitat 2. Desprès incorporem el llevat,  la farina i el sucre i barregem  20 segons a velocitat 6.
La traiem del vas i l’estirem ben fina amb el ‘rodillo’  i la posem a la safata del forn prèviament sucada d’oli.
Ara preparem el cobriment posant les cebes tallades a tires en una paella amb 4 cullerades d’oli calent i tirem 1 cullerada d’aigua  i un pessic de sal i la deixem fer a foc baix fins que sigui ben cuita i transparent.
Un cop feta, l’escorrem i la posem sobre la coca juntament amb trossos de cansalada i rodanxes de formatge i tirem per sobre les fulles de farigola.
Escalfem el forn a 200º i un cop calent i posem la coca 20 minuts. També li podem donar un cop de grill si la voleu mes dauradeta.





26 de juny 2012

LLOM FARCIT AMB CANSALADA VIADA, PERNIL DOLÇ I FORMATGE


Per la iaia Montse




Quan ens reunim la família sempre agrada fer quelcom diferent i original, i aquesta vegada aquest llom va ser la delícia!. Recomano que el proveu amb un dinar familiar o amb amics, quedareu molt i molt bé, ja que surt boníssim i tothom repeteix!. Demés que és molt fàcil de cuinar i es pot deixar ja fet el dia abans.


INGREDIENTS

1 magre de porc
150 gr. pernil dolç
150 gr. formatge a talls prims
cansalada viada tallada fineta
1 ceba  cortada en juliana
1 cervesa
sal
alls
oli



PREPARACIÓ

Netegem bé el llom de grassa, tallem la peça horitzontal (com si obríssim un llibre).
En un plat, es posa l’all trinxadet, el pebre, la sal i un raig d’oli i ho barregem bé, seguidament en posem dins al magre de porc i per fora ben untat deixant-ho adobar una bona estona.

Col·loquem els talls de pernil dolç, formatge i el bacon a dins, i ho lliguem amb un cordill fi.

Tallem la ceba amb juliana i la col·loquem al fons d’una font per anar al forn, fiquem el tall i el banyem amb un bon raig d’oli i ho cobrim amb l’ampolla de cervesa.
Introduïm la safata al forn precalentat prèviament, i ho deixem coure una hora aproximadament a 170ºC. Quan està el tall ben daurat traiem la safata del forn, i retirem la ceba i el suc i la passem per la batedora, quedant-nos una salsa espesseta que servim juntament amb el tall. Quan el tall es fred, el tallem a talls gruixuts i ja ho podem servir.

D'acompanyament em fet servir ceba a la mel.




CEBA A LA MEL

Per la iaia Montse




Aquest plat d’acompanyament la veritat és que em treu de molts “apuros”… serveix per acompanyar molts plats de carn...


INGREDIENTS

ceba
oli
vinagre de mòdena
mel
pinyons


PREPARACIÓ

Es talla a juliana la ceba que necessites, es passa per la paella a foc suau. Quan està transparent, s’hi ajunta un vaset petit de vinagre de
mòdena i 2 cullerades de mel, això depenent de la quantitat de ceba, i també s'hi afegeixen els pinyons (totalment optatiu) i es deixa coure fins que quedi tot caramelitzat.




13 de juny 2012

EMPANADA GALLEGA II

Per la Raquel




Aquesta 'empanada' és ideal per les trobades amb amics o família, un bon entrant o pica pica, és boníssima!!!. Cada vegada que fem una festa i la Raquel, porta aquesta empanada (i d’altres menjars... que anirem publicant) a tots ens agrada molt i repetim!!!, i tothom li demana la recepta, per això la vaig animar a publicar-la!!!.
La veritat és que tot s’ha de dir, la Raquel és una excel·lent cuinera i li encanta la cuina!, i quelcom que a mi em sorprèn, és amb la facilitat amb que fa un plat!!!.

INGREDIENTS

MASSA

(pot servir la mateixa que utilitzem per fer pizza o per fer panadons)

1/2 kg de farina de rebosteria
1 tassa de llet o 1/2 iougurt
2 ous
1/4 tassa d’oli d’oliva
1/2 sobre de llevat en pols
1 pessic de sal

FARCIT

1 albergínia gran
2 pebrots verds
1/2 pebrot vermell
1 ceba gran
2 tomates grans
2 dents d’alls
1 raig d’oli (no massa)
1 culleradeta de sal (anar provant perquè no quedi massa salat)
pessic de pebre

2 ous durs
2 llaunes de tonyina


PREPARACIÓ

Primer de tot, prepararem la massa: barrejarem tots els ingredients,  tapar-los amb un drap, i deixar-ho reposar durant 4 hores.

Per preparar el farcit, Picarem tots els ingredients a daus, (excepte els 2 ous durs i les llaunes de tonyina), posar-ho en una paella amb el raig d'oli, i la mica de sal a foc mig, a mida que es vagi fent, si veieu que es queda sec afegir-hi una miqueta d’aigua calenta, l’equivalent a una taceta de cafè, i quan ja estigui fet afegir-hi el pebre.

Quan la massa ja ha reposat 4 hores, fer-ne 2 boles, una mica més grans que una pilota de tenis, una d’elles servirà per fer la base de la "empanada", i l’altra per fer la tapa (si sobra massa sempre es pot fer servir per fer pizza, panadons...o fins i tot congelar-la); estirar una de les boles de massa (de forma rodona o de forma quadrada), quan ja estigui estirada, punxar la massa amb un escuradents (perquè no pugi), tirarem el farcit trinxat i fregit, els 2 ous durs trinxats i les 2 llaunes de tonyina, després estirarem la segona bola de massa (també s’ha de punxar), i la posem justament a damunt de la base, amb paciència anirem enganxant el revoltant per a que no s’escapi res del farcit. Una vegada enganxat, agafarem un rovell d’ou batut i pinzellarem la "empanada" abans de posar-ho al forn a 200º; quan estigui daurat ja es podrà treure del forn.








6 de juny 2012

POSTRES DE IOUGURT AMB MADUIXES I MENTA





Fàcil, fàcil, fàcil !!, però molt bo i refrescant ara que s’atansen les calors. A la vegada que és molt saludable i si el iogurt, com en el meu cas, és desnatat  ens mengem un postres sense remordiments de consciència perquè no ens fiquem un excés de calories al cos.



INGREDIENTS

1 iogurt al gust per persona ( jo desnatat)
maduixes
unes fulles de menta
sucre  ( o edulcorant)


PREPARACIÓ

Tallem en trossos petits les maduixes i les fiquem a macerar una mitja hora o un hora amb sucre. Quan a passat aquest temps agafem els iogurts i els batem perquè quedi mes líquid, piquem les fulles de menta ben petites i aleshores barregem, maduixes, iogurt i menta. Posem la barreja en copes i reservem a la nevera , perquè sigui ben fresquet a l’hora de servir.






1 de juny 2012

SOPA DE MELÓ AMB PERNIL CRUIXENT





Ara que s’acosta l’estiu... Un plat refrescant fàcil i molt bo. Que més es pot dir d’aquesta recepta?


INGREDIENTS

½  Meló
1 iogurt natural
sal
pebre negre
pernil salat

PREPARACIÓ

Agafarem el pernil salat i el posarem en una plata sobre paper de forn ben estirat i el taparem amb més paper de forn, sobre d’aquest hi posarem un altre plat perquè faci pressió. Posarem al microones a màxima potencia 2 minuts i ens quedarà cruixent.
A la batedora,  hi posarem el meló a trossos i el batrem ben fi, afegim el iogurt i barregem amb la batedora fins que estigui ben integrat, tirem sal i pebre al gust, ho passem a copes o plats i adornem amb el pernil.