21 de març 2012

PANADONS





Aquesta és un altra recepta de temporada, es solen fer el Dimecres Sant, per menjar-los el dijous  i  divendres, ja que és temps de Quaresma i no es podia menjar carn antigament, encara que ara tot això ja no es fa massa, la veritat és que son boníssims i ens agraden molt a casa nostra encara es fan el Dimecres Sant i quan no ho és!!!.


INGREDIENTS

1 kg d’espinacs
100 gr de pinyons
100 gr de panses
2 grans d’all
250 gr de farina normal
125 gr d’aigua
1 polsim de sal
7 gr de llevat de forner en pastilla


PREPARACIÓ

Primer triarem els espinacs només deixant les fulles, els rentem i els posarem a coure en una paella amb tres cullerades d’oli i els alls trinxats, donarem uns quants tombs fins que siguin mig cuits (perden bastant), afegim els pinyons i les panses donem tres tombs i reservem en un colador perquè perdin l’oli.

Escalfem el forn a 210ºC.

Ara farem la pasta barrejant la farina, l’aigua i la sal desprès afegim el llevat esmicolat i amassem fins que quedi elàstic. Fem boles d’uns 50 gr. i ho reservem tapat amb un drap 1 hora. Passat el temps estirem amb un corro mullat d’oli cada una de les boles mes o menys en forma rodona, i posem el farcit d’espinacs en una vora,  com una cullerada i mitja i tanquem enrotllant les vores. Pintarem cada un amb oli i posarem al forn. Quan els vegem daurats retirem i tornem a pintar una mica amb oli per donar brillantor. Si no es volen fer al forn es poden fregir amb abundant oli. A casa es fa de les dos maneres, perquè hi ha dels dos gustos.







16 de març 2012

BOMBONS PER FELICITAR EL NAIXEMENT DE LA JÚLIA




FELICITATS al David i la Carolina pel naixement de la Júlia que va nàixer el 14 de març!!!. ENHORABONA PAPIS!!! I també a la part que li toca a la Carme!, per ser tieta i padrina d’aquesta nena tant bonica!!!!
Que millor que uns bombonets per desitjar-los l’enhorabona.....!!!!

 
INGREDIENTS

2 rajoles de xocolata negra per desfer (75% de cacau)
1 rajola de xocolata amb llet
1 rajola de xocolata blanca
avellanes
neules

PREPARACIÓ

Desfem al bany maria les xocolates per separat en tres bols, i omplim un motlle de fulles amb una part de la xocolata negra i ho posem a la nevera perquè solidifiqui, i l’altra part omplim la meitat d’un altre motlle deixem que solidifiqui. Quan el bol que està a la meitat és solidificat hi posem una avellana i l’acabem de cobrir amb xocolata, posem a la nevera i llestos.
Amb la xocolata blanca ompliren un altre motlle i a la nevera.
Amb la xocolata amb llet omplirem la meitat d’un motlle i ho deixem solidificar, quan ja està pres hi posem neules esmicolades i acabem de tapar amb la xocolata, posem a la nevera i també llestos.





13 de març 2012

TARTA DE FLAM DE PLÀTAN





Tenia ganes de fer un pastís, però que no fos massa pesat doncs aquest diumenge l’Eduard ja tenia partit de lliga i no es pot menjar massa coses pesades abans d’un partit.
Vaig mirar que tenia per la cuina i vaig trobar un paquet de flam dels que venen en pols per preparar.  Un flam amb aquest paquet no era massa original, així que vaig decidir que el convertiria en un pastís. Mare de Déu boníssim i gens empallegós.



INGREDIENTS

 
1 paquet de preparat per flam de 4 racions
172 litre de llet
1 paquet de galetes maria
80 grs de mantega  ( fondre al microones 1 minut)
2 plàtans
sucre moreno ( o blanc)
nata muntada
4 fulles de gelatina


PREPARACIÓ
 
Cal dir que el motlle era de 24 centímetres, i potser hauria calgut una mica més de flam.

Agafarem les galetes i les triturem, les barregem amb la mantega fosa i ens quedarà com una pasta amb la que folrarem el fons d’un motlle desmuntable, si no el teniu, folreu amb paper de plata un motlle normal fent que surti paper pels costats i així un cop fet el podeu estirar cap a dalt i treure la tarta.

A sobre la galeta que hem ficat al fons del motlle, hi posem els plàtans a rodanxes i ho empolvorarem per sobre de sucre al gust.



Farem el flam amb la llet com indica el fabricant, tindrem les fulles de gelatina a estovar en un plat d’aigua freda, quan el flam arrenqui a bullir el traiem i tirem les fulles de gelatina ben escorregudes i remenem fins que es dissolguin. Quant està tebi el tirem dins el motlle sobre el plàtan i la galeta, i ho decorem amb el sucre cremat que porten els paquets de flam i posem a la nevera un mínim de 3 hores.
Quan el desemmotllem l’adornem amb roses de nata muntada.



7 de març 2012

FIDEUÀ




No sé si aquesta és la recepta exacta de l’autentica fideuà, però així es com ho faig jo i la veritat que surt molt bona i els agrada molt.
A vegades no fem trobades amb familiars o amics perquè no sabem que cuinar.... no tenim cap excusa!!!.


INGREDIENTS (6 persones)

3/4 kg de fideus del nº 4
1 ceba grossa
2 tomàquets madurs
1 pebrot verd Itàlia
1 1/2 l. De brou de peix
2 gambes per persona
2 sèpies grosses
½ kg de musclos
½ kg de cloïsses
Colorant alimentari
Sal
Oli

PREPARACIÓ

En una paella posarem oli, quan sigui calent hi tirarem els fideus i anirem remenant fins que quedin ben rossos i els retirarem en un plat ben escorreguts. En aquest oli, també hi fregirem les gambes i la sèpia a trossos, però només una mica i també ho retirarem. Al mateix oli posarem la ceba i el pebrot trinxats petits, ho posarem al foc i anirem remenant durant 10 minuts,  passat aquest temps hi tirarem els tomàquets ratllats i ho deixarem coure. Quan sigui ben cuit tot el sofregit, afegim el peix cuit i els fideus, donem una volta i hi tirem el brou, la sal al gust i el colorant. En una olla amb una mica d’aigua haurem fet obrir les cloïsses i els musclos i els incorporarem a la paella, deixarem coure uns 10 minuts i llestos.
De totes maneres jo vaig comprovant si faltes mes brou, ja que això dels temps es difícil de dir.



2 de març 2012

GALETES AMB MELMELADA



Vaig fer aquestes galetes per regalar a uns bons amics, i he de dir que son boníssimes, ja que fan que no paris de menjar-ne. Tenen aquell gust de mantega combinat amb la melmelada. Deliciós!!!. He de dir que quan les vaig veure al bloc de “Terecetario” pensava que això de dos galetes juntes i melmelada seria difícil, però cal dir que no ho és gens però si que son molt bones. Ah!!!, també hi ha bombons que ja explicarem en un altre post. Les altres galetes que surten son les de coco que estàn aquí.



INGREDIENTS

225 gr de mantega a temperatura ambient
125 gr de sucre
350 gr de farina normal
2 culleradetes de llevat en pols
½ culleradeta de sal
Melmelada de maduixa
Sucre glaç


PREPARACIÓ

Posarem en un bol la mantega i el sucre i ho treballarem fins que quedi com una crema, aleshores afegirem la farina amb el llevat i la sal, això tot passat per un colador de malla fina perquè no quedin grumolls, ho barregem tot fins que quedi integrat, i deixem reposar a la nevera. La recepta deia que eren 15 minuts de repòs,  però jo ho vaig deixar 30 minuts ben bons.
Tirem farina sobre el taulell de la cuina i estirem la massa amb un rodet fins que quedi un gruix de 0,5 cm, llavors amb talla pastes de diferents formes anem tallant les galetes, la meitat tal qual i la resta amb un forat al mig, que seran les que ficarem a sobre. Les posem sobre una safata de forn coberta amb paper.
Tindrem el forn escalfat a 180ºC i posarem les galetes, per un temps de 10 minuts, controlant que es fan ràpid.
Un cop fetes i fredes sucarem les que no tenen forat amb la melmelada i les taparem amb les del forat, tirem sucre glaç per sobre i llestos.