Ara apropant-se les Festes, crec que aquest plat és ideal, potser una mica car, però si es va comprant de mica en mica, i aprofitant ofertes abans que arribi el Nadal i congelant si que surt a compte. Així ho vaig fer jo l’any passat i de veritat que pots degustar aquest plat tant exquisit sense gairebé s’ adoni la butxaca.
INGREDIENTS (4 persones)
4 talls de rap
4 talls de lluç
8 gambes grosses
½ quilo de cloïsses
½ quilo de musclos
1 sèpia grossa
2 cebes grossa
3 tomàquets madurs
1 vas petit de conyac
1 fulla de llorer
pebre vermell dolç
½ litre de brou de peix
farina
oli
sal
picada (1 gra d’all, 2 branques de julivert, 6 ametlles torrades )
PREPARACIÓ
En una paella fregirem els talls de peix una mica enfarinats i ho reservem a un altra cassola, seguidament hi fregim les gambes i també la sèpia, i ho passem a la cassola.
Un apunt: tot aquest peix ha de quedar mig cuit, és a dir, només tomb i tomb.
En una olla amb una mica d’aigua, hi fem obrir els muscles i les cloïsses i reservem.
En la paella que hem fregit el peix, hi tirarem les cebes tallades petites i deixarem que es facin a foc lent, a mig fer, hi tirarem el tomàquet i la fulla de llorer i deixem que es cogui.
Quan el tomàquet sigui cuit, tirem el conyac i deixem que s’evapori i ja podem tirar el brou de peix, afegim la sal, el pebre, les cloïsses, muscles i el peix fregit.
Passat 5 minuts, hi afegirem la picada i sense remenar només movent la cassola hi tirem la picada i ho posem al forn 10 minuts perquè s’acabi de fer, o bé ho deixem fer a la mateixa cassola.