26 de set. 2011

PASTIS DE XOCOLATA A LA MEL AMB AVELLANES




La idea d’aquest pastis sorgeix quan estic mirant la cuina del programa ”Las mañanas de la 1”, que abans no ho podia veure, però ara com que soc a casa els matins i al ser un programa de cuina m’ho quedo a mirar. Doncs bé, varen fer aquest pastís i com jo tenia ‘ganache’ de xocolata que em va sobrar i no sabia donar-li sortida, vaig pensar que l’utilitzaria en comptes de desfer la xocolata, el que passa és que com era per ‘ganache’ portava mel i nata. Va quedar boníssim perquè si notava el gustet de la mel. I més fàcil impossible. Fantàstic!!!!!

 
INGREDIENTS


100 g. de sucre
100 g. de mantega
200 g. xocolata de cobertura fosa al microones o al bany maria  ( jo la ‘ganache’)
4 ous
5 g. de llevat
200 g. de farina
avellanes torrades trinxades


PREPARACIÓ

Tindrem la mantega en punt de pomada (mig desfeta) i hi anirem afegint els ingredients per l’ordre que estan citats, fins que quedi tot ben barrejat.
Posarem el forn a escalfar a 170 ºC i tirarem la barreja en un motlle sucat amb mantega i farina perquè no s’enganxi i ho posarem al forn uns 15 minuts, comproveu de tota manera amb uns escuradents, si surt net, vol dir que ja està.


23 de set. 2011

TORRADA DE BACON AMB CEBA




Per sopar sempre busco quelcom poc complicat, ja que d’entrada normalment hi volem amanida i un acompanyament. Quasi sempre les acompanyem amb embotits, pa amb tomàquet, tonyina, sardina en conserva o fresca i alguna truita. Doncs bé aquest dia vaig voler variar una mica i donar-nos un gust, encara que bastant mes calòric, però un dia es un dia.
D’altra banda també es una solució per un sopar improvisat, ja que sobre la torrada hi pots ficar del que tinguis per la nevera.


INGREDIENTS

Llesques de pa de pagès
Bacon fumat
Ceba
Formatge rallat


PREPARACIÓ

Encendrem el forn amb el grill i posarem a torrar el pa.
Mentre passarem el bacon per la paella sense oli fins que quedi cuit, el retirem i a la mateixa paella amb una mica d’oli i foc mig hi tirarem la ceba feta a rodanxes i la courem fins que sigui tova, anem vigilant el pa.
Quan el pa és torrat hi posem a sobre el bacon cobert de ceba i formatge ratllat i torna'l al grill fins que sigui gratinat.



19 de set. 2011

POLLASTRE AMB ESCAMARLANS (mar i montanya)





La primera vegada que vaig sentir el “ mar i muntanya” com un plat, recordo que va ser a la meva mare i que jo era molt joveneta. Devia ser una festa grossa, doncs els escamarlans , (o no sé si era amb gambes ), no era una matèria massa assequible per a la nostra butxaca. També recordo, que va dir que faria aquest plat com una novetat totalment d’avantguarda que li acabaven de dir, i també recordo la cara d’escepticisme del meu padrí i del meu pare, que després varen dir “ com pot ser això de barrejar carn i peix?”.
No cal dir que un cop degustat la cara va ser de total satisfacció i el plat es va anant repetint en festes grosses, com quelcom innovador per a nosaltres.
Tot això hi he pensat al veure la proposta d’aquest mes de Memòries d'una Cuinera, i com aquesta recepta estava pendent de publicar, aprofito i amb ella ens unim a la seva proposta.



INGREDIENTS

8 cuixes de pollastre ( o un pollastre sencer )
12 escamarlans
1 ceba grossa
2 tomàquets madurs
3 grans d’all
100 ml de vi ranci
100 ml de conyac
farina
oli

Picada :

1 gra d’all
10 ametlles torrades
1 branca de julivert
1 pressa de xocolata negra
aigua


PREPARACIÓ

Agafarem els escamarlans ben nets i els posarem a coure en una cassola amb 5 cullerades d’oli, només volta i volta i reservem. En el mateix oli fregim les cuixes una mica enfarinades i també reservem.
Agafem la ceba, el tomàquet i els alls i els tallem a trossos petits i ho posem a fer el sofregit, primer la ceba i l’all, un cop a mig fer afegim els tomàquets i passats 5 minuts hi tirem el vi ranci i deixem reduir  baixant a mig foc.
Un cop tenim fet el  sofregit, afegim el pollastre  i el ruixem amb el conyac i hi tirem la picada  que tindrem feta al morter i omplert d’aigua. Quant arrenqui el bull afegim els escamarlans i deixem fer xup xup  a foc lent una mitja hora.


 

13 de set. 2011

AMANIDA DE PATATA I TONYINA




Em d’anar buscant plats fresquets per a l’estiu, ja que amb el calor apeteixen més. Aquesta amanida és molt senzilla i varies una mica d’amanida, perquè per nosaltres les amanides són el plat estrella de l’estiu.


INGREDIENTS  ( 4 persones )

4 patates mitjanes
1 caixeta de tomàquets cherry
1 pot de lloms de tonyina  ( o la que mes agradi)
enciam
2 ous durs
olives farcides
vinagre de Mòdena
sal

PREPARACIÓ

Bullirem les patates amb pell amb força aigua una mitja hora, de totes maneres aneu punxant-les per veure si estan fetes. Un cop llestes les deixarem refredar i pelarem, mentre partirem els tomàquets per la meitat, i l’enciam a trossos, i procedirem a muntar el plat.


Jo vaig fer servir una anella de muntatge, però es pot fer un munt al mig de plat, posarem una capa de patates tallades a rodanxes, a sobre cobrirem de tomàquets cherry i posarem un altra capa de patata. Finalment a sobre cobrirem amb la tonyina i rodanxes d’ou dur, adornem amb una oliva i amanim tot amb una mica d’oli d’oliva, vinagre de Mòdena i sal.


5 de set. 2011

MINI CROISSANTS DE XOCOLATA (pasta de full)




L’altre dia desprès de fer una recepta amb pasta de full (trena de xocoalta) em va sobrar uns retalls grans i em sabia greu llençar-los i vaig pensar de fer uns croissants, encara que els bons estan fets d’una altra pasta, però bé, així també poden ser bons, i per picar a l’hora de berenar aniran de gust!!



INGREDIENTS

Pasta de full fresca
Xocolata de cobertura
1 rovell d’ou batut
sucre

PREPARACIÓ

Agafem la pasta i fem triangles, al mig d’aquests hi posem un trosset de xocolata, i l’enrotllem començant per la part mes ampla del triangle fins que es tanquen. Els pintem amb rovell d’ou batut i tirem sucre per sobre.
Tindrem el forn escalfat a 180º i els hi posarem durant 15 minuts o quan siguin daurats.



2 de set. 2011

CARABASSONS FARCITS DE VERDURES I BACÓ




 

Ja fa temps que he descobert que depenent de com es fa la verdura agrada més, i això ho dic perquè a casa nostra d’aquesta,  en deien “males herbes”, perquè no agradava i no en volien mai.
Però ara que vaig provant diferents formes de fer, la cosa ja canvia. Els carabassons eren una d’aquestes “ males herbes“, però així se’ls van menjar amb molt de gust.


 
INGREDIENTS  ( 4 persones )


1 carabassó mitjanet per persona
3 pastanagues a trossos petits
6 llenques de bacó
1 ceba
2 tomàquets
formatge ratllat


PREPARACIÓ

Partim els carabassons pel mig i amb una cullera els anem buidant amb compte fins que ens quedi una barqueta, guardarem la polpa que em tret.
Posem els carabassons buits al microones uns 5 minuts vigilant que no es coguin massa.
Mentre en una paella amb dos cullerades d’oli fregim la ceba, les pastanagues i el bacó a trossos petits,  a mig coure hi tirem el tomàquet tallat a daus com les pastanagues i finalment la polpa del carabassó, tirem un raget de salsa de soja, si en teniu i si no un polsim de sal.




Omplim les meitats de carabassons amb aquest farcit, posem per sobre el formatge ratllat i gratinem al forn.